yngre användare

HELENA FRIADES FRÅN BROTT !!!

HELENA FRIADES FRÅN BROTT !!!

 

Detta är dagen då förnuftet vann över moralpaniken!

Nu börjar återkomsten som består i att slå hårt mot näthatet, kräva ut skadestånd och många står på tur att förklara varför de förtalat Helena och hennes familj och be om ursäkt !

Nu börjar det!!

 

Pressmeddelande

Dom i målet om brott mot griftefrid

[2013-10-08] Hovrätten för Västra Sverige

Hovrätten för Västra Sverige har i dag meddelat dom i målet där en kvinna varit åtalad för bl.a. brott mot griftefrid. Hovrätten ogillar åtalet för brott mot griftefrid och yrkandet om förverkande av bl.a. skelettdelar. Hovrätten dömer, i likhet med tingsrätten, kvinnan för vapenbrott till skyddstillsyn.

Hovrätten anser, liksom tingsrätten, att det är utrett att kvinnan har införskaffat och flyttat mänskliga skelettdelar, att hon har haft skelettdelar på golvet i sin lägenhet samt att hon sålt skelettdelar och därefter låtit flytta dem från Göteborg till Uppsala. Liksom tingsrätten anser hovrätten vidare att det inte är bevisat att kvinnan använt skelettdelar i samband med sexuella aktiviteter under den tid som åtalet avser.

Hovrättens slutsats är dock, till skillnad från tingsrättens, att straffskyddet i bestämmelsen om brott mot griftefrid (16 kap. 10 § brottsbalken) inte omfattar skelett eller skelettdelar från en avliden person som inte ska kremeras eller gravsättas och som inte heller ligger i kista, grav eller annat de dödas vilorum. Varken lagtext eller lagförarbeten ger, enligt hovrättens bedömning, stöd för en sådan tolkning av bestämmelsen.

I målet har inte gjorts gällande att kvinnan öppnat grav, kista eller annat de dödas vilorum för att komma åt de skelettdelar hon hanterat. Utredningen ger heller inte stöd för att dessa skelettdelar kommer från personer som tagits om hand för gravsättning eller kremering. Kvinnans uppgifter om att hon förvärvat skelettdelarna genom näthandel från utlandet motsägs inte av utredningen och godtas av hovrätten. Med den tolkning som hovrätten gör av bestämmelsens tillämplighet leder det till att åtalet för brott mot griftefrid ogillas.

Hovrättens ledamöter är överens om domen.

 

14 tankar på “HELENA FRIADES FRÅN BROTT !!!

 1. GRATTIS !!!

  Detta kände jag på mig hela tiden!

  /En jurist

 2. STORT GRATTIS! Rättvisan vann! Flashback fick låååång näsa =)

 3. Samma här: GRATTIS!!

  Hoppas er kamp mot de som förtalat er leder till framgång!!

 4. + Helena slogs för sin rätt men också för andras rätt att få innehava skelettdeler hemma, som jag läste i Aftonbladet, ädelt är ordet!!
  + Hon slogs också mot arresten på Aminogatan för att andra inte skall råka ut för det hon råkade ut för, och hon vann också där en jordskredseger!!
  + Hon slåss mot näthatet för att andra inte skall råka ut för det hon råkat ut för och jag tror ta mig tusan att hon tar hem segern där också!

  Vilken kvinna!!!

 5. Grattis att rättvisan har segrat till slut HL kommer att bärga en viktig storseger mot näthatets onda mörka krafter.

  Se till att kräva en enkel förklaring och en offentlig ursäkt av alla på Flashback som i närmare 2 års tid har spammat massor av mycket dynga om HL.

 6. Det hoppas jag med att det leder till att all form av näthat som har plågat hela internet i över 20 år äntligen ska ta slut, och att riksdage en gång för alla klubbar igenom nya lagar som ska sätta stopp för allt näthat och öka möjligheterna till att stänga ned alla oseriösa forumsajter och bloggar som uppmuntrar till näthat och brott. Sverige borde utöka samarbetet med andra länders myndigheter för att stoppa alla oseriösa forumsajter och bloggar som ligger på utländska servrar och företag.

 7. Detta är dagen “skelettkvinna” blev Helena med hela folket!

  Helena, den sköra ömtåliga varelsen med drog- och alkoproblem reser sig upp, slår tillbaka mot rättsväsendet och vinner en storslagen seger! Hon nöjer sig inte med det utan går vidare, med fast blick, och slås mot de som förtalat henne på nätet. Med den blicken och målmedvetenheten kommer hon att segra också där, lita på mig!

  En vän!

 8. Att HL vann en viktig storseger, måste firas med ett glas champagne Skål för att HL fick sin upprättelse och skål för kampen mot näthatet.

 9. Hela mediagrejen tog musten ur mig men nu har jag svalt domen så att säga. Det känns konstigt egentligen nu ett helt år har allt handlat om detta. Nu skall jag gå vidare men jag skall göra det på det bästa vis jag kan att helt enkelt få ut ett skadestånd i en nivå att ingen åklagare kommer våga väcka falska eller oinformerade åtal som detta var. Det måste finnas rättssäkerhet i samhället och jag vill förändra vissa delar som jag själv upplevt är djupt orättvisa och felaktiga i Svenskt rättsväsende, ta bara hur en häktningsförhandling går till…för er som inte varit med om en kan jag säga att hela situationen är absurd och kontrolleras totalt av en åklagare som får säga vilket skit som helst. Saker som inte ens kommer upp i rättegång eller rena osanningar. Saker om går ut på att skrämma en domare till att inte våga vara den som släppte ut en potentiell seriemördande nekrofilkannibal. Det är fan otäckt att det kan gå till så.
  Jag skulle vilja se att en ny myndighet eller yrkesgrupp instiftas i Sverige. Ett om man vill “Häktesombudsman” vars uppgift det är att tala med både åklagare och den misstänkta, att se till bevisvärdet och som inte fratinerar sig med endera part. Detta häktesombud skulle därutöver också ha 50% talan vid häktesförhandlingar, dvs en tredje neutral part som kan säga hur det är, en resonlig röst mitt i alla partsinlagor från åklagare och advokat. Sverige är nästan världssämst när det gäller häkten.

  Häkten används som metod att bryta ned de intagna och taktiskt vill åklagare hålla folk häktade onödigt länge just av detta skäl. Detta leder också till falska erkännanden för att bara komma därifrån. Du sitter isolerad i 23 timmar om dagen ungefär och det är oerhört hemsk situation att vara i. Att höra hur när dörren stängs efter man växlat några vänliga ord med häktespersonalen hur dörren regleras med minst 5-6 tunga lås av sig självt. Det finns två radioprogram om just hur häkten i Sverige är och hur illa ställt det är med situationen i Sverige idag. En nigeriansk yrkesman som jobbar med häktesfrågan tyckte till och med (även om maten och förhållandena i sig är bättre i Sverige) så har till och med Nigeria bättre häkten en Sverige!

  Häktespersonalen sade till mig flera gånger att det kommer bli bättre om/när du hamnar i fängelse, där är det mycket öppnare och friare. Där får man träffa andra osv. Skall det verkligen vara så? Att fängelser är bättre än häkten, i ett häkte sitter man som oskyldig tills man är dömd!

  Nu hade jag tur, personalen var bra på Skånegatan, maten var god och jag försökte skämta med vakterna vid varje tillfälle och jag var en uppskattad intagen, eller klient som det heter i häktesspråk numera och cellen kallas för Bostadsutrymme.

  Jaja, mina tankar på morgonen. Jag lever fortfarande efter häktestid trots att ett år har gått så kan jag inte sova längre än till 6-8. De dåliga ovanor jag tog mig an i häktet har jag kvar, det blir alldeles för mycket godis och coca cola numera. Men det var det enda man hade att göra, äta godis och titta på tv.

 10. Har du försökt att bearbeta den jobbiga period som du upplevde i häktet?

 11. Nej, har inte funnits en chans till det egentligen. Allt har varit så konstigt under detta år. Jag fokuserar nu på att få det jag förtjänar och ge igen. Det finns en period att vila på också men den tar jag senare.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer