ifolkets.intre.se

Hatarnas egen åsiktskorridor

Enligt “Reuters Institute Digital News Report 2018″ finns det ingen åsiktskorridor i Sverige. Men det är inte bara institutet som kommit fram till detta. Fake-media på nätet försöker inympa en annan syn som går ut på att vi har en smal åsiktskorridor och att det kan straffa den som går utanför denna. Detta har de skrivit om i många år utan att kunna rubba folkets förtroende för friheten att offentligt tycka vad vi vill. Tvärt om, i Sverige är man inte alls oroad över att ha åsikter eller att tala offentligt om dem.  Sverige ligger i toppen bland de som tycker att de kan uttrycka sig offentligt och helt fritt vad de vill. Till detta kommer ett bevis från oväntat håll; Utan den exempellösa friheten att kunna tycka som vi vill skulle aldrig fake-media finnas till. Dvs, deras evigt tjatande om en åsiktskorridor bevisar det alla redan visste, att en sådan inte finns.

Politiskt förljugen extrempropaganda i nyhetsform

De flesta av fake-media har en stor förkärlek för invandring. Nästan allt som skrivs handlar om invandring och invandrare. De skriver också om makten i Sverige och media. Ett återkommande tema är att bostadsbubblan snart spricker och att Sverige står på randen till ett sammanbrott och att ett auktoritärt parti är det enda som kan förhindra kollapsen. Enligt flera experter runt om i Världen är Sverige urstarkt ekonomiskt med en av den vidaste form av yttrandefrihet och ett långt gående demokratiskt system. Vi har i vårt land ett av de högsta sysselsättningsgraderna i Världen där de utlandsfödda har avsevärt större sysselsättningsgrad än vad flera av Europas länder har men allt detta förtigs och vänds till ett land i kaos.  De skriver dessutom en del om vänstern som faktiskt nästan helt lyser med sin frånvaro på nätet. Naturligtvis är allt detta av negativt snitt, om vi får uttrycka oss extremt milt. De använder lögnen som vapen med mottot: “Upprepar vi en lögn tillräckligt ofta blir det snart en sanning”.  En del av dem skriver delvis helt falska artiklar medan andra vinklar med ett enda syfte eller förtiger viktiga fakta. Ofta skrivs inte författarens namn ut för att dölja att de skrivs av ett fåtal personer. På dess punkter har de lyckats mycket väl men bara hos dem som befinner sig i utsatt läge och de som har lätt för att både förledas och hata. Det vanliga folket når de inte fram till för deras mentala kapacitet ger dessa möjlighet att se igenom lögnerna och ta avstånd från hatet.

Extremsajterna

 • Samhällsnytt (tidigare Avpixlat)
 • Motgift
 • Nordfront
 • Nordisk Ungdom
 • Nya Tider
 • Dispatch International
 • Exponerat
 • Fria tider
 • Granskning Sverige
 • Ledarsidorna
 • Gangrape
 • Samtiden
 • Thoralf Alfssons blogg
 • Tino Sanandajis blogg
 • Tobbes Medieblogg
 • Medieaktivism
 • Medborgarjournalistik
 • Flashback

 

Näthat är accepterat

Orsaken till att vi skriver om dessa ytterlighetsmedier beror på att de  flesta av dem ser näthat som ett accepterat sätt att bedriva opinion. De försvarar ofta näthatare och näthatet som något normalt och en del av yttrandefriheten. En del av dem tycker illa om näthat men försvarar ändå att det finns därför det är yttrandefrihet. Flera av dem deltar själva aktivt i hatandet genom att skriva och ljuga eller förstora vissa problem. Bland annat skriver man ofta om journalister och politiker. Vissa opinionsbildare kan också råka riktigt illa ut i deras spalter. En del av dessa sajter uppviglar läsare till brott. Det kan handla om att stoppa flyktingförläggningar eller att ge sig på en namngiven person. Man tycker det är bra att hänga ut folk i olika kategorier, bla hängdes tusentals personer ut ur gruppen #jagärhär. Men det vanligaste är att man hänger ut pedofiler och dömda för sexbrott. Dessa sajters lojala läsare är ofta också näthatare. Läser man inlägg som näthatare gjort kan man se att de ofta hänvisar till fake-media. Om de av sig själva är näthatare eller om de fostrats till det på dessa fake-mediasajter låter vi vara obesvarat.

Martyrer

Mycket av det som skrivs på dessa tvivelaktiga sajter handlar om att peka ut hur respektabel media ljuger inför folket samt att de förföljer fake-media och dess ägare. De påstår att de respektabla medierna förfalskar och förvränger nyheter med syftet att få folk att tycka och tänka på visst sätt. Själva är de minsann sanningssägare medan de respektabla medierna försöker stoppa deras “sanningar”. De försöker alltså slå mynt av ett påstått martyrskap.

Lojaliteten

De som läser dessa media är ofta oerhört lojala mot dem. Om de skulle be sina läsare att klå upp en invandrare och rapportera om det kommer förmodligen hundratals invandrare att få stryk. Än värre är att om de uppmanar till upplopp kommer horder av dessa intellektuellt förlamade att gå ut på gatorna för att starta upplopp. Riktigt farligt blir det om denna form av media skulle får många trogna läsare. Dessa fake-media skulle kunna starta nära nog ett inbördeskrig bara genom att skriva på visst sätt. Lojaliteten till fake-media närmar sig sektliknande exempel som vi vet kan utgöra stora risker för oss vanliga människor. Lojaliteten från vissa av anhängarna kan fått sig en törn då de som prenumererade på en av nättidningarna inte kunde säga upp avtalet. Det slutade att tidningen stämde 65 av sina förtrogna.

Ägardimma

Flera av dessa sajters ägarformation är höljt i dimma. De talar om yttrandefrihet och beklagar andra journalister och politiker men själva gömmer sig en del av dem effektivt som en part av extrem feghet. När vi tittar närmare på de som vi vet deltar på ägarsidan och de vi kan gissa tillhör ägarna slås vi av deras härkomst. De tillhör ofta både välmående grupper och i vissa fall till och med den blå adeln. Någon av dem har bla pumpat in pengar i The Pirate Bay. Slående är att flera av dem som uppviglar till hat mot invandrare själva är invandrare i andra länder för i Sverige vågar de inte vistas på grund av den exempellösa fegheten som döljs i dessa kretsar. Flera av dem råkar ständigt in i olika konflikter bland annat lurade en av dem sina anhängare på pengar.

Styr folk mot fake-media

Försvarets forskningsinstitut FOI släppte en rapport som visar att automatiserade Twitterkonton (botar) ökat kraftigt inför valet. Dessa ”botar” försöker främst locka läsarna till högerextrema sajter. Den vanlige läsaren lockas sälla av sådant men de som har fallenhet för hat och motstånd mot invandring brukar oftast svälja hela kroken. Men på denna punkt har de misslyckats. Deras målgrupp är inte alls de fattigaste och minst begåvade som de nu har flest av i sin lojalitetsarmé utan det är medelklassen de suktar efter men dem kommer de aldrig få i sina led mer än något fåtal.

Politiskt

Föst skall sägas att dessa sajter inte bedriver journalistiskt arbete utan de bedriver åsiktspropaganda. Dessa extremsajter står långt till höger på skalan, extrem långt till höger. Normalt attraheras inte det vanliga folket av högerextrempropaganda så i vanlig ordning tar de mest utsatta åt sig av propagandan och sällar sig till deras led. De försöker förmå sina läsare att rösta på komiska extrempartier till höger om Sverigedemokraterna men resultatet blir att de till slut röstar på just pseudonazistiska Sverigedemokraterna. Egentligen har partier ute på högerkanten inget till övers för fattiga, arbetslösa eller utsatta personer och dessa personer har allt att förlora på att rösta på sådana partier. Denna mix kan skapa oroligheter inom sina led speciellt som fake-media de läser förordar betydligt tuffare tag än partiet de förmodligen röstar på. Dessa inneboende skillnader mellan väljarna och det som SD skulle kunna göra i regeringsställning borgar för att en upplåst ballong till slut brister som får till följd att näthatet får sin tuffaste nedgång någonsin. Vi har läst kopiösa mängder med inlägg med näthat. De absolut flesta som näthatar säger sig i sina inlägg vara SD:are eller rösta på SD. Därför kan man säga att SD är näthatarpartiet och näthat är något vi bekämpar från våra hjärtan.

Läs mer:
Arbetet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer