https://www.sigmag.se

Kalmarhackmålet – Hackare i vår närhet har åkt fast

För ett tag sedan

Hackaren som vi följt i hälarna i nära tre år åkte fast för några månader sedan. Vi har legat lågt med detta för att inte störa utredningen. Jag kommer att vara tämligen tyst om det nu också då utredningen fortfarande pågår. Han kallade sig förut för Aces eller Acestraces med flera andra alias. Han har verkat på bland annat Flashback och på Swehack där den kände “.Chloe” är admin. Han har hackat forum, diverse hemsidor, Facebookkonton, mejlkonton och annat.

Misstag

Han reggade ett konto på Google i ett av sina alias och loggade några gånger in i sitt eget ip-nummer. Polisen slog till direkt mot killens hem och tog med killens pappa och datorerna i hemmet. Det visade sig tämligen snabbt att det var sonen i huset som var hackaren. Han hade inte krypterat sin dator. Han erkände för polisen vad han gjort.  Honom har vi jobbat med att hitta till och från i 3 år. Han hade bla tusentals numera publika databaser från olika hack i datorn. Det visade sig sedan att vi redan hittat honom men var osäkra på att det var rätt person och arkiverade uppgiften.

Trojan

Genom list och falsk vänskap lyckades han få in en trojan i den förföljda personens dator så att killen kunnat höra vad personen talat om. I vissa fall kan han också ha sett vad personen gjort genom datorns inbyggda webbkamera. Han skickade till slut meddelande till personen där han nämnde sådant som den avlyssnade personen talat om. Ett antitrojanprogram kördes i datorn som rensade bort eländet.

Lagt ner mycket pengar på detta

Jag har i tid omräknat till pengar lagt ner minst 50.000kr på denna killens hackande. Det är en stor summa pengar jag gärna vill få tillbaka, ett mål som jag förmodligen aldrig kommer att uppnå.

Har talat med honom

Jag har talat med honom och det har också personen som äger det han hackat och avlyssnat gjort. Han är väldigt ung och av den anledningen kommer jag inte att nämna hans personuppgifter. Det framgår i våra diskussioner att han är ångerfylld och att han inte ville göra detta förutom första hacket. Han säger att han utsatts för påtryckningar där det skulle tjallas till polisen om han slutade. Den som varit huvudman, dvs tvingat denna kille till brott kommer också förr eller senare att få betala priset för vad han gjort. Vi får se hur det går i den kommande rättegången. Det är dock inte helt lätt att sätta fast en person som figurerar utanför själva hackandet där bara ord finns om deltagandet. Hur som helst kommer idioten förr eller senare att göra ett misstag och då klipper de honom. Det är bättre att polisen “klipper” honom är att någon mindre nogräknad han retat gör det. Vi har fått flera förfrågningar om vem han är men än så länge har vi inte lämnat ut namnet.

Alla åker fast förr eller senare

Alla hackare som hackat ett tag kommer förr eller senare att åka fast. Det står helt klart fast att det är så. När detta skrivs åkte ytterligare en ung kille fast för hackning av banker. Han är hemmavarande i Växjö, det är samma plats som en av de som försökte hacka denna tidning kommer ifrån enligt ett ip-nummer jag kunde isolera från ip-nummermassan.

Kommer inte att avslöja hackaren

Jag har lovat att inte avslöja vem hackaren är på grund av hans ringa ålder, således lyder den sekretessen under denna tidnings grundlagsskydd vilket innebär att hans personuppgifter ligger säkert hos oss.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer