http://ifolkets.intre.se

LEDAREN – Hackare på gång igen

Hacka sig in

I natt och igår kväll fick vi återigen en hackerattack. Den var inte så stor denna gång men vi hann få 38.425 besök på några få timmar vilket är mycket mer än normalt. Hacka andra sajter, som en del roar sig med, är ett grovt brott och kan ge upp till 2 års fängelse eller ett kokt stryk av upprepade sajtägare. Ni tar stora risker som hackar, ni är varken anonyma eller osårbara, inte på något sätt!

Hackergrupp i Sverige

Det finns en hackergrupp i Sverige som gjort sig skyldig till en hel rad av angrepp på andras sajter. Det kan handla om så många som 500 lyckade angrepp. De brukar ta en trofé med sig för att visa upp på bla Flashback men numera på ett eget forum. Vi vet vem en av dem är.

Mailspam

Denna gången skilde sig en aning från föregående attacker. Någon av dem nöjer sig inte med att hacka utan har sett till att skicka spammail till tidningens mailadress. Dessa spam når bara fram i ett litet antal sedan avvisas de så dessa spam gör ingen skada men är fortfarande olagligt. Vad spamaren inte känner till är att med spammailet skickas avsändarens ip-nr. Spamaren använder operatören Bredband2, är identifierad och anmäld.

Säkerheten är hög

Vår nättidnings säkerhet är mycket hög men det är alltid möjligt att hacka sig in. Därför erbjuder vi en extra säkerhetsåtgärd som jag inte tror någon annan använder sig av. Vi erbjuder hackarna att få databasen och hela worpresskoden frivilligt. Det är alltså inte alls nödvändingt att hacka sig in för att erhålla det de vill. Det enda vi vill få är en personlig mailadress att skicka det hela till och ett bevis för att det är en hackare som ber om det. Om ni inte vill skicka er mailadress till oss eller bevisa vem som hackar (jag anmäler er direkt nämligen) kan i stället läsa i webbtiningen, allt som finns i databasen finns också där. WordPress kan ni ladda ner från WordPress hemsida. Vi har inga ip-nr, inga mailadresser eller något annat som avslöjar någon i databasen. Det finns bara en registrerad användare med krypterat lösenord som består av oerhört många tecken.

Sexuella övergrepp

En utredning har visat att regelbundna hackare har varit utsatta för sexuella övergrepp av nära anhörig som barn. Det skulle i så fall betyda att de som håller till på hackerforum eller hackertrådar på Flashback kan ha varit utsatta för sexuella övergrepp. Det skulle i så fall betyda att hacking kan botas med vård mot dessa övergrepp.

Så här ser ett av intrångsförsöken ut

Anonymous ProxyAnonymous Proxy tried to access non-existent pagehttp://intre.se/ifolkets/?paged=-9560%27%20IN%20BOOLEAN%20MODE%29%20ORDER%20BY%201–%20
12 hours 22 mins ago IP: 78.108.63.46 [unblock] Hostname: assk.torservers.net
Browser: Firefox version 3.6 running on FreeBSD
Mozilla/5.0 (X11; U; FreeBSD i386; de-CH; rv:1.9.2.8) Gecko/20100729 Firefox/3.6.8

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer