Granskning Sverige stöds av Google

Den högerextrema nättplatsen “Granskning Sverige” har riktat hot mot DN:s och Expressens advokat. Det är Google som tillåter den högerextrema nätplatsen “Granskning Sverige” på Youtube utrycka trakasserier och sprida upphovsrättsskyddat material. Tidningarnas advokat har uppmanat Google att stoppa lagbrotten men söktes då upp i sin bostad av “Granskning Sverige”. Tidningarna säger också  att “Granskning Sverige” spanat på advokatens barn (känns det igen?). Från Googles håll har de inte åtgärdat detta alls och låter därmed “Granskning Sverige” fortsätta med sin verksamhet på Youtube.

Rättsväsendet blir också hotat

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg säger att hot och trakasserier förekommer också mot rättsväsendet. Rättsväsendet skall naturligtvis kritiseras men man skall aldrig hota någon, det leder bara till en återvändsgräns och är absolut inte något man jobbar med. Men nu när hot mot rättsväsendet tilltar anar vi en farlig utveckling från de grupper som mest skriker efter yttrandefrihet samtidigt som de gör allt för att begränsa den.

Google praktiserar extremhöger politik

Google har ofta under en längre tid kritiserats världen över för att de tillåter material som är olagligt och direkt motbjudande som strider mot de grundläggande rättigheterna. Man låter rasistiska budskap visas tydligt med uppmaningar till våld ofta i samband med sexism.Mängder av inslag bryter till och med mot Googles egna användarvillkor helt utan åtgärd från Google trots mängder av påpekande både officiellt och inofficiellt. Uppmaningar till Google har framförts om att agera mot “Granskning Sverige”. Expressen:

Nu kan Expressen berätta att Google i flera fall sedan en tid struntat i att agera mot Granskning Sverige, trots att både Expressen och Dagens Nyheter upplyst Google om misstänkta lagöverträdelser på det högerextrema nätverkets olika konton.
Källa: Expressen

Google går de högerextremas ärende

De få gånger Google agerat lägger man ut namn och uppgifter om vem som klagat på materialet och på så vis ger de högerextrema antidemokratiska Granskning Sveriges underhuggare och andra att söka upp dem i hemmet med hot och trakasserier där familjemedlemmar ingår. Syftet med det behöver man inte fundera på, det är naturligtvis för att skrämma till tystnad. Så fungerar nämligen de högerextrema syn på yttrandefrihet, dvs yttrandefrihet för mig men inte för dig för du har fel åsikter.

Google försöker styra politiskt vägval

Det står helt klar och är mycket uppenbart att Google försöker styra valet i Sverige. De släpper fram extremhögern och låter deras antidemokratiska material visas och tar inte bort det mer än i undantagsfall när de får klagomål. Google har blivit för stora men de har blivit ännu större i sin egen förträfflighet i tron på sig själva att de nu i princip anser att deras regler står över hela länders lagar och förordningar. De utnyttjar länder med svaga rättsväsenden genom att strunta i EU-lagen om rätten att få bli glömd. Sverige är ett sådant land vars domstolar alltid dömer som Google bestämt oavsett vad EUs tvingande lagar säger. Det är en oerhört farlig utveckling vi ser nu när Google lyfter upp Hitlers nya skepnader som aspiranter på den politiska makten. Om våra politiker inte reagerar idag kan det vara för sent i morgon.

Google medverkar till näthat

Efter att Google fälldes i EU-domstol för att de inte raderar söklänkar som leder till personuppgifter kopplade till integritetsbrott tvingades Google inför möjligheten att få sådana länkar raderade. En person i vår grupp har sedan dess upprepade gånger försökt få länkar raderade till Flashbacks förtalsforum. Denna person har fått slita hårt. Länkarna raderas till slut för att efter några veckor återigen dyka upp vid sökning på Google. Denna person har fått raderat samma länkar till Flashback många gånger om. Det är helt uppenbart att detta är en medveten politik hor Google. Man uppfyller EU-domens krav men sakta och säkert smyger man tillbaka länkarna i deras index.

Googles syn på offentliga personer

Är man det minsta “offentlig” i Googles ögon raderar de ingenting. Offentlig är man hos Google om du omnämns på tillräckligt många platser på nätet. En person som dömd för brott och omskrivs i media, utan att namn nämns, och sedan skriver dräggen på Flashback ut personuppgifterna då är man en “offentlig person” enligt Googles sätt att se det. Journalister, företagare och advokater mm är enligt Google ALLTID offentliga personer så de kommer aldrig att få bort några länkar. Det hjälper inte att gå till domstol med det för domstolarna i Sverige vågar inte sätta sig upp mot Google.

Google och näthat

Väldigt många länkar för privatpersoner leder till platser där privatpersonen är näthatad, ofta handlar det om Flashback. På Flashback lägger man ut personuppgifter, länkar till dokument, förundersökningsprotokoll, domar och bilder. Man beskriver så gott som alltid personerna som galna alkoholister eller narkomaner med personlighetsstörningar. Man drar in när anhöriga och förtalar även dem. Alltid kommer det in någon i trådarna som “känner” förtalsoffret och lika ofta beskriver denne förtalsoffret exakt så som tråden vill höra. Någon sida efter detta har alla lögner blivit till sanning. Detta länkar Google till och som vi tidigare berättat är det väldigt svårt att få Google att ta bort något och om de tar bort någon länk är den tillbaka ett par veckor senare.

Politiker, agera nu snart kan det vara för sent!

Vår politiker måste agera nu mot sajter och organisationer som försöker tysta yttrandefriheten och försöker led vårt land mot en extremhögerkatastrof. Förra gången det hände slutade det med 60 miljoner döda och ett Europa i ruiner.

Källa: Expressen

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer