Granskning internet – En inledning

Vi börjar med detta inlägg en ny artikelserie med vinjetten föreställande en könsneutral person som bombarderas av information från nätet. Vi kallar serien för “Granskning internet” som också blir början på överskrifterna där vi kommer att granska de delar av internet som på något sätt har med näthat att gör. Det kan vara bloggar, nättidningar, Facebook och andra platser dock inte Flashback. Det kan också vara kommentarsfält på olika platser på nätet. Vi kommer att granska grupper som jobbar för att näthata och vi kommer att granska grupper som slåss mot näthatet på olika sätt. Vi kommer också här köra vår invanda stil med raka rör utan att kränka någon namngiven person eller använda politiska pekfingrar eftersom vi är helt politiskt neutrala. Att vara politiks neutral innebär inte att vi undviker att skriva om eller visa på politiskt näthat för i så fall hade vi inte mycket att skriva om eftersom en stor del av näthatet är politiskt styrt.

Vi behöver uppmärksammas

Eftersom vi är en liten grupp som koncentrerat oss på Flashback kan vi inte se allt som händer på nätet ännu mindre känna till vad som händer eller har hänt. Vi behöver alltså vår aktiva supportrars hjälp med att upplysa oss om bloggar, nättidningar, Facebook och andra platser som det pågår näthat och sådana platser där man bekämpar näthat.

Lämna dina tips i kommentarer under denna artikelserie. Vi sparar alla tips och kommer med stor sannolikhet att skriva om alla de platser ni tipsar om. Ni kan med fördel också kommentera vad ni tycker om platsen.

Skriva artiklar för oss

De som känner sig manade kan också få skriva artiklar åt oss. Antingen i ditt eget namn, i ett alias eller artiklar som vi skriver färdigt med vår underskrift. Vi kommer alltid med sådana artiklar lägga till en ruta under artikeln att vi fått hjälp med den. Orsaken till att vi behöver hjälp med artiklar är att vi är fullständigt överbokade med arbete. Just nu hjälper vi ett halvt dussin andra med näthatsproblem eller mot stalkers. Vi kommer dock i framtiden upphöra eller dra ned den verksamheten då det idag motsvarar flera heltidstjänster fast vi bara har en heltidsanställd och resten är frivilliga.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer