Gottsundamammorna

November 2017 i Gottsunda, en stadsdel i Uppsala, startas en förening av mammor som kom att kallas Gottsundamammorna. De jobbade i stadsdelen med ungdomar för att från början stoppa bilbränder. Föreningen växlade med tiden spår till att arbeta för ungdomar och för att hålla dem borta från brott och mycket mer.

Hyllades men tvingades till paus

Gottsundamammorna hyllades i media för det arbete de gjorde med ungdomarna och det goda resultat de visade upp. Men de blev med tiden utarbetade och orkade inte mer. Kommunen sköt till ett bidrag på 700.000kr för att hjälpa dem komma igång igen efter den paus de tvingats in i. Pengarna betalades dock aldrig ut.

Polisen kom

Polisen som själva hyllat Gottsundamammorna höll på med en brottsutredning som också ledde dem in till de lokaler Gottsundamammorna använde för sin verksamhet. En lokal som oftast var fylld med ungdomar. Inne på en toalett hittade Polisen ovanpå undertaket som man kommer åt genom att lyfta på en takplatta rester av en drog och lite verktyg för droganvändning. Det är egentligen inget problem för en förening som jobbar med ungdomar för man måste räkna med att alltid någon eller några gör så här, vilket naturligtvis är beklagligt.

Polisen ljuger ibland

Det som överraskade Gottsundamammorna var polisens agerande, polisen som tidigare hyllat mammorna:

I samband med ett ingripande i Gottsunda/Valsätra ska det ha blivit oroligt då flera ungdomar samlats på platsen. Tack vare Gottsunda Mammorna kunde man dock lugna ned gruppen ganska omgående.
Källa: 24uppsala

och:

”Gottsunda Mammorna ”minglade sönder” hela situationen genom sin lugna närvaro och hjälpte polisen på plats”, skriver polischefen Jale Poljarevius på Twitter.
Källa: 24uppsala

En kvinna som var på plast för sonens skull blev av någon anledning arg på polisen. Det är inte alls konstigt eftersom polisen ofta är väldigt burdusa och ovilliga att lyssna på folk när de gör husrannsakan, det kan hur många som helst vittna om genom åren. Polisen sade till media att de blev motarbetade och att de skrek åt dem. Av den anledning att det fanns drogrelaterat i lokalerna och att de blev motarbetade gjorde polisen en orosanmälan. Sanningen är att ingen av Gottsundamammorna var på plats när polisen kom men det var ändå Gottsundamammorna som fick ta smällen. Ljugande poliser är inget ovanligt det har vi som skriver detta själva varit med om och kan med all önskvärd tydlighet visa och bevisa. Polisens agerande i media och övriga skriverier tillbakavisas helt av föreningens ordförande Delailah Moghrabi:

En förälder har ringt oss och berättat att det var hon som var den som var på plats utanför lokalen. Hon var arg och ska ha skrikit på polisen. Hon tillhör inte föreningen utan var där för att hennes son stod i tumultet och hon beklagar att hennes agerande givit avtryck på vårt arbete inom föreningen
Källa: 24uppsala

Om droger:

Vi jobbar aktivt med att förebygga all droganvändning och vi har absolut nolltolerans i våra lokaler. Våra ordningsregler är tydliga: All förekomst av droger gör att man förverkar sin rätt att vistas i lokalerna och man portas och får inte delta i verksamheten.
Källa: 24uppsala

och i Uppsala Nya Tidning:

Den enda del jag motsätter mig är att vi skulle ha förhindrat polisen att komma in i våra lokaler – det har aldrig hänt. Tvärtom, menar hon, önskar de att polisen oftare besöker föreningens lokaler och verksamhet. Vi har skrivit till dem och bett dem komma även när det inte händer något. Vi har en del fantastiska poliser som kommit in och tagit en kopp kaffe med ungdomarna, säger hon och understryker att de bjudit in polisen till föreningens möte ikväll.

Konsekvenser

Konsekvenserna av detta blev att Gottsundamammorna som gjorde så mycket gott i stadsdelen började motarbetas på flera olika nivåer. Media vände och skrev till en början artiklar till nackdel för Gottsundamammorna. Med tiden rättades detta dock till då de själva fick komma till tals och beskriva vad som hänt. Men det var inte det värsta, det värsta var forumet Flashback och brun högermedia.

Flashback skriver om Gottsundamammorna

Strax efter polisen varit på plats startades en tråd på Flashback där de utmålar Gottsundamammorna som drogförsäljare till ungdomar. Om Flashback varit ett medium som visade respekt för andra människor skulle sådana inlägg tas bort genast. Men Flashback är inte respektfull mot medmänniskor utan lever på att medmänniskor förtalas och dras i skiten. Ägaren Jan Axelsson tycks helt sakna empati och medkänsla som låter sådant här ske. Normalt visar vi inget förtal från Flashback här men ibland måste man bara visa hur eländiga idioterna på Flashback är:

 

Tuvtramp  :
jag kan förstå att stressade morsor i förorten röker en holk ibland/någon gång men att ha digitalvågar med narkotikarester på låter som försäljning och i lokalen som är sponsrad av kommunen, inte snyggt alls.
Vad är det för folk egentligen?

 

EroticonSix :
Det är inte de vanliga bullmammorna.
Efter att mammorna låst in sina döttrar så har de säkerligen lånat ut lokalen till sina söner för att fixa familjens försörjning.

 

Eskil-Prasert :
Dessa unga mammor kanske tar tillfället i akt å säljer lite kärlek på nattvandringarna…

 

Hundenmuhammed2 :
Eller så kunde man ju struntat i att släppa in aporna i landet överhuvudtaget, det hade ju helt klart varit det billigaste alternativet, dessutom hade det ju varit betydligt färre brottsoffer om kulturberikarna aldrig släppts in.

Vi får vara ärliga och säga att flera i tråden också tar mammorna i försvar.

Lägger ner

Efter händelserna och hetsen mot Gottsundamammorna beslutar de att lägga ner verksamheten:

Det är med stor sorg vi tagit detta beslut men efter all ´häxjakt´ överallt som försöker trycka ner oss, VI som gjort en så stor skillnad på bara 1 år så känner vi att samhället svikit oss
Källa: Gottsundamammornas Facebooksida (finns inte mer)

Vi håller med, det är inte lätt att dra ett tungt samhällsansvarigt lass när det överallt på nätet och i media är en häxjakt på dem. Framför allt är det dåligt att folkvalda sviker en så utomordentlig organisation som gjort så stor skillnad på så kort tid.

Sanningen

Sanningen om Gottsundamammorna är att om alla haft civilkurage som dessa mammor hade vi idag inte haft några bilbränder och ungdomsbrottsligheten skulle ligga på en mycket lägre nivå. Förmodligen skull många som idag är helt förlorade när de kommer upp i ålder med dessa mammor som bryr sig vara hedervärda arbetande människor.

Bra jobbat Gottsundamammorna ni skall inte glömmas bort!

2 tankar på “Gottsundamammorna

  1. 20% sd idioter i landet….. denna artikel visar resultatet av korkade människor i avsaknad av någon som helst form av humanism eller kunskap…. järnrörs_tiden har kommet för att stanna och nynazismen sprider sin bruna röta …. hatet växer på bekostnad av kärleken och solidariteten till våra medmänniskor….att blå_kläderna är överrepresenterade är ingen tillfällighet makt_män har alltid dragets åt våldsideologierna typ sd och nynazister….

  2. love&amp;peace <img draggable="false" class="emoji" alt="��" src="https://s.w.org/images/core/emoji/11.2.0/svg/1f642.svg">:
    20% sd idioter i landet….. denna artikel visar resultatet av korkade människor i avsaknad av någon som helst form av humanism eller kunskap…. järnrörs_tiden har kommet för att stanna och nynazismen sprider sin bruna röta …. hatet växer på bekostnad av kärleken och solidariteten till våra medmänniskor….att blå_kläderna är överrepresenterade är ingen tillfällighet makt_män har alltid dragets åt våldsideologierna typ sd och nynazister….

    Så sant!
    Love & Peace tillbaka!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer