GöteborgsPosten skriver om SIG-gruppen

Skrivit en artikel

I samband med att vi letat upp hackare som förstört för en kvinna under ca tre år och att det nu skall bli rättegång mot dem har GöteborgsPosten skrivit en artikel i papperstidningen 2016-05-29.

 

SIG-gruppen

Det är första gången vår grupp, SIG-gruppen, omnämns vid namn i samband med att vi hjälpt den drabbade kvinnan att leta upp dessa personer. Den äldre av dem hittade vi och kunde bevisa att det var rätt, den yngre hittade vi också men kunde inte då bevisa att det verkligen var rätt. Efter att polisen hittat ett icke anonymiserat ip-nummer som loggat in på ett gmail-konto kunde polisen hitta honom. Det visade sig då att vi redan ett år tidigares hade hittat rätt person.

Lång hackig utredning

Kvinnan polisanmälde hacket på hennes forum och fortsatte att polisanmäla de flesta andra brott dessa killar gjort sig skyldiga till. Polisen tycktes inte jobba med det, men kvinnan gav sig inte utan fortsatte att bearbeta polisens utredare. Kvinnans målmedvetna vilja tillsammans med ca 100 Mb material fördelat på 811 filer som SIG-gruppen tagit fram och avslöjandet av huvudmannens identitet fick polisen att börja utreda ärendet. Polisens utredning pågick i uppfattningsvis 2 år pga den äldre killens nekande innan det lossnade då de hittade ip-numret till den yngre killen som också är den egentliga hackaren. När han hämtades av polis avslöjade han allt och den äldres nekande tappade trovärdighet i så måtto att åklagaren valde att åtala. Rättegången äger rum i Kalmar Tingsrätt 2016-06-01.

Mer på gång

Vi jobbar långsiktigt, vissa jobb kan ta flera år, men det kommer med tiden att visa sig att vi kan hitta vem vi vill. Artiklar har skrivits tidigare där det var vi som avgjorde fallen utan att vår grupp nämnts. Mer artiklar av media kommer att publiceras som bygger på vårt arbete men vi kommer fortfarande långt ifrån säga att det var vi som gjorde det. I flera fall finns det och har funnits anledning att konsekvent förneka att det var vi som gjorde det. Vår belöning är vetskapen att det var vi som fick det att bildligt svida i skinnet på dårarna och mer bildlig sveda kommer, lita på det!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer