GöteborgsPosten skriver om SIG-gruppen

Skrivit en artikel

I samband med att vi letat upp hackare som förstört för en kvinna under ca tre år och att det nu skall bli rättegång mot dem har GöteborgsPosten skrivit en artikel i papperstidningen 2016-05-29.

 

SIG-gruppen

Det är första gången vår grupp, SIG-gruppen, omnämns vid namn i samband med att vi hjälpt den drabbade kvinnan att leta upp dessa personer. Den äldre av dem hittade vi och kunde bevisa att det var rätt, den yngre hittade vi också men kunde inte då bevisa att det verkligen var rätt. Efter att polisen hittat ett icke anonymiserat ip-nummer som loggat in på ett gmail-konto kunde polisen hitta honom. Det visade sig då att vi redan ett år tidigares hade hittat rätt person.

Lång hackig utredning

Kvinnan polisanmälde hacket på hennes forum och fortsatte att polisanmäla de flesta andra brott dessa killar gjort sig skyldiga till. Polisen tycktes inte jobba med det, men kvinnan gav sig inte utan fortsatte att bearbeta polisens utredare. Kvinnans målmedvetna vilja tillsammans med ca 100 Mb material fördelat på 811 filer som SIG-gruppen tagit fram och avslöjandet av huvudmannens identitet fick polisen att börja utreda ärendet. Polisens utredning pågick i uppfattningsvis 2 år pga den äldre killens nekande innan det lossnade då de hittade ip-numret till den yngre killen som också är den egentliga hackaren. När han hämtades av polis avslöjade han allt och den äldres nekande tappade trovärdighet i så måtto att åklagaren valde att åtala. Rättegången äger rum i Kalmar Tingsrätt 2016-06-01.

Mer på gång

Vi jobbar långsiktigt, vissa jobb kan ta flera år, men det kommer med tiden att visa sig att vi kan hitta vem vi vill. Artiklar har skrivits tidigare där det var vi som avgjorde fallen utan att vår grupp nämnts. Mer artiklar av media kommer att publiceras som bygger på vårt arbete men vi kommer fortfarande långt ifrån säga att det var vi som gjorde det. I flera fall finns det och har funnits anledning att konsekvent förneka att det var vi som gjorde det. Vår belöning är vetskapen att det var vi som fick det att bildligt svida i skinnet på dårarna och mer bildlig sveda kommer, lita på det!

0 Kommentarer on “GöteborgsPosten skriver om SIG-gruppen

 1. Fast nu tror jag inte det hade blivit något om inte kvinnan i Kalmar hade varit på polisen om terrorn hon utsatts för av de här unga männen. Oavsett identiteterna eller inte så krävs det ofta mycket därtill för att polisen och åklagare ens skall överväga att kolla närmare på näthat och förföljelser på nätet.

  Hennes arbete har också varit mycket avgörande för få tag på identiteten av den äldre av dem. Så all heder till henne för att fått åklagare och polis att faktiskt ta tag i detta.

  Anonyma näthatare skall aldrig tolereras även om man också måste kunna förlåta och ta emot en ursäkt. Alla näthatare/hackare är inte likadana, det finns ibland förmildrande omständigheter för en del och deras beteenden så som att de själva går igenom en jobbig period, mår dåligt och så vidare. Jag vet inte hur många telefonsamtal jag ringt vid det här laget till folk som anonymt näthatat, man hör direkt på dem att de är medvetna om vad de gjort och de som är ångerfulla erkänner ofta dådet. De som förnekar gör det i regel in i det sista för att de har någon slags dysfunktion, mental störning, stalkers alternativt att de är helt enkelt rädda för att deras verkliga åsikter och personlighet skall komma till ljuset.

  Myndigheternas oförmåga att handskas med och ta tag i det anonyma näthatet och Flashback trots att de har mängder av verktyg till sitt förfogande som kan bistå dem gör att allt fler kommer tappa förtroendet för dem. Utsattheten hos många som blir näthatade av de mest störda näthatarna som också ofta är rena stalkers kommer leda till att privatpersoner kommer ta saken i egna händer med tiden. Näthat kostar liv och det kommer inte bara vara de utsatta, med tiden kommer någon näthatare få betala på riktigt för vad de gjort. Det är vad jag tror iaf, till slut retar de upp fel person.

  Men jag vill ändå återigen påpeka att försoning och förlåtelse är alltid den bästa vägen att gå för allas bästa. Alla kan vi göra fel eller övertramp någon gång. Om näthataren väljer ursäkten på de villkor offret ställer kommer troligen väldigt många må mycket bättre framöver. Stalkers är dock en helt annan fråga, de som lever för det kommer aldrig sluta. De kommer förneka så mycket de bara kan oavsett bevis, de kommer strategiskt be om ursäkt för att de blivit avslöjade för att få till en fejkad försoning. Men de kommer ändå fortsätta för alltid eftersom deras mentala störning/ar kräver det. De är liksom tvångsmässiga i sina fixeringar, det har vi sett gång på gång i mängder av fall.

  Oavsett hoppas jag att det blir en fällande dom och att media skriver om det. Alla sådana här fall är viktiga för det kan få andra utsatta att känna att något kanske är på gång i det inkompetenta Sverige.

  Personligen hoppas jag på fängelse för den äldre (som mordhotat mig ett stort antal gånger under de gångna åren)helst skulle jag vilja se en P7a på honom (med tanke på vad vi vet om honom som inte framkommer i FUPen) och villkorlig dom för den yngre, kännbart så han kan förstå att det var fel och inser att man inte gör såhär. Den yngre har också erkänt och det skall han ha sympati för, synd bara att personutredningen verkar visa att han inte verkar ha någon empatisk insikt i lidandet utan bara ett medvetande om brottets natur och påföljder. Men en påföljd, ja bara själva processen gör att den yngre redan förstått att man inte håller på såhär.

 2. Bra att man har börjat uppmärksamma denna sida,och att rättsvårdande myndigheter och andra myndigheter som Datainspektionen, Abuse-enheten hos samtliga internetoperatörer, äntligen har börjat ta i med krafttag och åtgärder för att få stopp på det alarmerande ökande näthat och näthot. Sen bör även Banhof internet och telefoni AB i Stockholm också ta sitt ansvar genom att direkt se till att bannlysa och stänga ner Flashback forum från sin server på Serverhotellet i Södermalm i Stockholm, för Bahnhof internet och telefoni blir automatiskt medskyldig till brott om de vägrar att ta bort Flashback forum från serverplatsen på serverhotellet i Södermalm,Men det viktigaste som har skett nu de sista tiden är att de personer som gömde sig bakom Flashbackanvändarkontona “Theron” Himlens hemlighet” samt de bägge inavlade snorungarna från Göteborgstrakten som gömde sig bakom användarkontonamnen “Aces” “Lilla gubben” “Ace of trace” som låg bakom intrången och hackningarna och grova datasabotaget mot Kalmarkvinnans blogg,Facebookkonto och hemsidor på nätet blev avslöjad,och att de blir åtalad och fälld för de brott som förövades mot bloggen, Facebokkontot och hemsidor som tillhörde Kalmarkvinnan. Sen undrar jag om man inte också åtalat den person som hade Flashbackkontot “Ånkelgunnar” för de hotfulla mejla han skickade till Skelettkvinnan hösten 2013, och om man inte även har utrett den person som på Flashback hade användarkontona “Traby” “770101” “Insertion” med flera som också hade signaturerna “Per Lundin” “Rättaren” på Passagen,samt använde sig av signaturer som “Rättaren” “Per L” Per Lundin” “Polisen” med flera via olika GMAIL-konton på nätet och i vissa fall kallat sig för Per Lundin när hen ringde upp flera personer och uppmanat personerna att sluta ge stöd åt Kalmarkvinnan under hot om att hen skulle polisanmäla dem om de inte slutade upp med att ge Kalmarkvinnan stöd. Och samma person använde signaturnickarna “Najt” Klinkonfej””Pthall” “Rättaren” med flera inne på Kalmarkvinnans blogg under perioden 2010-2013som är en mycket jobbig person som också benämns som H1 som också har deltagit i trakasserierna mot Kalmarkvinnan och mot Skelettkvinnan samt mot de som försvarade Kalmarkvinnan och Skelettkvinnan under ett par år,och detsamma om man inte även utrett den som på Flashback kallade sig “Doctor Dracula” som hoppade på Kalmarkvinnan

 3. Vår belöning är vetskapen att det var vi som fick det att bildligt svida i skinnet på dårarna och mer bildlig sveda kommer, lita på det!

  Det var ju dock inte ni som gjorde att jag blev tagen, det var en IP-läcka på Gmail som Polisen skaffade utan er hjälp. Det finns bokstavligen inte annan bevis förutom det som finns I min dator. har du läst FUPen?

  Finns artikeln digitalt?

 4. Aces: Det var ju dock inte ni som gjorde att jag blev tagen, det var en IP-läcka på Gmail som Polisen skaffade utan er hjälp. Det finns bokstavligen inte annan bevis förutom det som finns I min dator. har du läst FUPen?

  Finns artikeln digitalt?

  Det är riktigt och det har vi beskrivit i texten. Vi kan dock inte avgöra hur tidningar skriver och de har ibland ingen möjlighet att specificera i detalj vad som hänt.
  Vad jag vet finns artikeln bara i papperstidningen.

 5. Spion:
  Bra att man har börjat uppmärksamma denna sida,och att rättsvårdande myndigheter och andra myndigheter som Datainspektionen, Abuse-enheten hos samtliga internetoperatörer, äntligen har börjat ta i med krafttag och åtgärder för att få stopp på det alarmerande ökande näthat och näthot. Sen bör även Banhof internet och telefoni AB i Stockholm också ta sitt ansvar genom att direkt se till att bannlysa och stänga ner Flashback forum från sin server på Serverhotellet i Södermalm i Stockholm, för Bahnhof internet och telefoni blir automatiskt medskyldig till brott om de vägrar att ta bort Flashback forum från serverplatsen på serverhotellet i Södermalm,Men det viktigaste som har skett nu de sista tiden är att de personer som gömde sig bakom Flashbackanvändarkontona ”Theron” Himlens hemlighet” samt de bägge inavlade snorungarna från Göteborgstrakten som gömde sig bakom användarkontonamnen ”Aces” ”Lilla gubben” ”Ace of trace” som låg bakom intrången och hackningarna och grova datasabotaget mot Kalmarkvinnans blogg,Facebookkonto och hemsidor på nätetblev avslöjad,och att de blir åtalad och fälld för de brott som förövades mot bloggen, Facebokkontot och hemsidor som tillhörde Kalmarkvinnan. Sen undrar jag om man inte också åtalat den person som hade Flashbackkontot ”Ånkelgunnar” för de hotfulla mejla han skickade till Skelettkvinnan hösten 2013, och om man inte även har utrett den person som på Flashback hade användarkontona ”Traby” ”770101” ”Insertion” med flera som också hade signaturerna ”Per Lundin” ”Rättaren” på Passagen,samt använde sig av signaturer som ”Rättaren” ”Per L” Per Lundin” ”Polisen” med flera via olika GMAIL-konton på nätet och i vissa fall kallat sig för Per Lundin när hen ringde upp flera personer och uppmanat personerna att sluta ge stöd åt Kalmarkvinnan under hot om att hen skulle polisanmäla dem om de inte slutade upp med att ge Kalmarkvinnan stöd. Och samma person använde signaturnickarna ”Najt” Klinkonfej””Pthall” ”Rättaren” med flera inne på Kalmarkvinnans blogg under perioden 2010-2013som är en mycket jobbig person som också benämns som H1 som också har deltagit i trakasserierna mot Kalmarkvinnan och mot Skelettkvinnan samt mot de som försvarade Kalmarkvinnan och Skelettkvinnan under ett par år,och detsamma om man inte även utrett den som på Flashback kallade sig ”Doctor Dracula” som hoppade på Kalmarkvinnan

  Personen bakom det fetade är ångerfull. Jag har talat med honom och han säger att det är slutpostat för hans del på Flashback.
  I övrigt gäller bara målet de två killarna från Västsverige. ÅnkeGunnar vet vi vem det är.

 6. Kan hoppas på att de unga männen blir inspärrad
  i finkan så att de får skaka galler i ett par år
  för dessa brott för att gå så långt genom
  att jävlas med Kalmarkvinnan och sabba hennes blogg,hemsidor
  och dessutom via nedsättande kommentarer jävlats mot Kalmarkvinnan.

 7. Det fanns fler som var med i Flashbackdrevet mot Kalmarkvinnan
  bland annat användarkontona “Dafuq” Wireless G-kit” “Passacaglia”
  “Untribium” med flera som häcklade Kalmarkvinnan med hatiska och hotfulla
  inlägg på Flashback.Dessutom så angrep man Kalmarkvinnan på en blogg
  som kallade sig “*****harfetbak” som startades upp av en som hade signaturnicken “Hasse”
  samt att man angrep Kalmarkvinnan på en hemsida som var hostad på en server i Köpenhamn i Danmark
  men kom inte ihåg namnet på hemsidan som benämndes som ett undergroundforum,där
  flera av trakasseridrevaktörerna som hängde på Flashback postade kommentarer där inne på undergroundforumet som gick
  ut på att trakassera Kalmarkvinnan och hennes anhöriga och vänner,samt att man dessutom kastade
  skit mot de personer som gav Kalmarkvinnan och hennes blogg sitt stöd. Men även på en hemsida som hade namnet “Snatta”som låg hostad på en server som ägdes av ett internetoperatör i Västerås så häcklade man Kalmarkvinnan. Sen vet vi att man på Flashback uttalade allvarliga hot mot en kille i Västergötland som skötte en blogg som riktade kritik mot Flashback.Killen gav också Kalmarkvinnan sitt stöd

 8. Efter en stunds googlade fick jag fram namnet på undergroundforumet
  där man häcklade Kalmarkvinnan med nedsättande kommentarer.
  Forumet heter ” Below surface” och är hostad på en server i Köpenhamn i Danmark.

 9. Spion:
  Bra att man har börjat uppmärksamma denna sida,/../

  Man skulle kunna tro att man kan få användarnamnen rätt om man använder nicket “spion”

 10. Straffet vid fällande dom blir, om jag får gissa väldigt lågt då det är första gången och att de var så unga när brotten genomfördes.

  Den äldre: Villkorlig dom med böter och skadestånd, eventuell samhällstjänst som mest men det är jag tveksam till.

  Den yngre: Villkorlig dom med böter och skadestånd, eventuell samhällstjänst som mest med det är jag tveksam till.

  Som ni ser är det samma straff för båda, den yngre bör dock få lindrigare straff då han på sätt och vis varit delaktig i att hjälpa utredningen framåt och erkänt. Den äldre borde ha hårdare då han förnekar allt. Förutsätt att de fälls överhuvudtaget alltså.

  Jag ser dock ett helt annat scenario framför mig. Först denna rättegången med lägre straffvärden och påföljder för att sedan när domstolen bekräftar identiteterna vid fällande dom (om nu det sker) att den äldre åtalas för andra brott, mer allvarligare direkt därefter. Hade jag varit åklagare hade det varit min strategi då identitetsbekräftelse när det gäller internetalias är det centrala i sådana här och relaterade fall som berör Internet och anonyma alias. Jag har redan i åtanke vilka fler åtalbara allvarligare brottsformer som kan läggas på den äldre förutsatt att de döms överhuvudtaget.

 11. Tillägg till ovan:

  Om de fälls och aliasen bekräftas så är det inte heller omöjligt att alla andra som drabbats av deras framfart kan stämma dem i enskilda mål för förtal, hot och relaterade brott.

  När dataintrånget genomfördes emot mig var det min plan hela tiden att göra så. Men den unga mannen som fälldes och jag har haft flera telefonsamtal därefter där han varit mycket ångerfull och lidit av samvetskval. Jag beslutade att inte gå vidare med de planerna. Som jag skrev innan så är det många gånger för allas bästa att vara förlåtande och försöka mötas halva vägen. Det är det bästa sättet att lämna sakerna bakom sig. Men folk som saknar ånger, empati eller vägrar erkänna skall man aldrig släppa taget på. Sådana personer är troliga att de återfaller i deras gamla beteenden då de drivs av en slags tvångsmässighet och får näring i förförföljelser.

  Själv skulle jag vilja se att lagarna skulle ändras att datorrelaterad brottslighet innebär fullständigt datorförbud och internetförbud. Inga datorer, Internet eller androidtelefoner skulle i sig vara ett mycket kännbart straff i den digitala tidsåldern. Speciellt för personer som inte har så mycket annat i livet än datorer och Internet.

 12. Rättsvårdande myndigheter borde få mer möjligheter att konfiskera datorer oavsett stationära eller bärbara datorer,och mobiltelefoner respektive androidmobiltelefoner och IPAD från alla som har gjort sig skyldiga till brott via dessa nya medierna internet på datamaskinen oavsett om datamaskinen är stationär eller bärbar och SMS-Textmeddelande samt MMS-Bildfotomeddelande på mobiltelefonen/androidmobiltelefonen samt IPAD, och att Abuse-enheterna hos alla operatörer ser till att direkt stänga ned de användarkonton som de skyldige gärningsmännen har reggat för att använda datamaskin och mobiltelefon samt IPAD hos någon av operatörerna Telia Company AB,TELE2,3, Banhof Internet och telefoni AB,och övriga operatörer där man har sina användarkonton för datamaskin och mobiltelefon och IPAD.

 13. Aces: Man skulle kunna tro att man kan få användarnamnen rätt om man använder nicket ”spion”

  Det är inget krav att skriva exakt rätt bara man förstår vilka det gäller.

 14. Aces grattis till att du blev åtalad och fälld för hackningen mot Kalmarkvinnans blogg under hösten 2013.Det har du förtjänat eftersom du hackade in på hennes sida och sabbade den Sanningen svider grabben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.