klimat

Google – Stoppar fakenews om klimatet

Förra veckan (skrevs 2021-10-08) meddelade Youtube att man tar bort vilseledande innehåll om vaccin som falska påståenden som att vaccin skulle kunna orsaka autism, cancer, infertilitet och mycket annat. Nu har Google också beslutat att innehåll gällande klimatet som är vilseledande (“klimatförnekare”) inte lägre får publiceras eller vara kvar på sina plattformar. Det gäller även annonser med motsvarande innehåll. Detta kommer att införas 2021-11-01. Google själva uttrycker saken så här:

[De som] säger emot den väletablerade vetenskapliga samsynen kring förekomsten av klimatförändringarna och dess orsaker [får inte publicera material]
Källa: Googles pressmaterial
Vi har lagt till det inom hakparenteserna för att göra en förkortning läsbar.

Vidare skriver Google:

Annonsörer vill helt enkelt inte att deras annonser ska hamna bredvid den här typen av innehåll. Och publicister och kreatörer vill inte att reklam som framför dessa påståenden ska dyka på deras sidor eller videor.
Källa: Googles pressmaterial

En bra början

Detta är en bra början som kan få en fortsättning i form av att de inte kommer släppa fram texter, Youtube-klipp eller googlelänkar till annat material i form av så kallat “fake news” som inte stöds av allmänt ansedda källor.

Mycket talar för ett bättre klimat på nätet

Mycket talar för att Google kommer tvingas välja en seriös väg framöver så att vi slipper se länkar till platser där vi är uthängda och förtalade. Om de inte gör detta kan de riskera tappa annonsinkomster eftersom annonsörerna är mycket noggranna med var de annonserar. Med de nya systemen för annonser är risken stor att annonser syns på avskyvärda webbplatser som exempelvis Flashback. Eller som Google skrev (som vi också visade här ovan):

Annonsörer vill helt enkelt inte att deras annonser ska hamna bredvid den här typen av innehåll.
Källa: Googles pressmaterial

Läs mer: NyTeknik

Våra erfarenheter

Vi har också erfarenheten att annonsörer absolut inte vill synas på exempelvis Flashback. En person som mejlar annonsörer och skickar svaren till oss har bla fått dessa svar (en del av svaren är förkortade och namn mm har inte tagits med. Allt går att verifiera om det skulle behövas). Några ur högen:

Oh shit, det var inte bra.

Vad jag förstår har vi ingen aktiv annonsering mot denna nu.
Jag ska gå till botten med det och se om jag kan hitta hur detta går till och om vi kan påverka det.
Jag tackar ödmjukast för att du meddelat oss om detta.
Vi varken stödjer eller vill beblandas med Flashback.

Trevlig kväll!

 

Vi har inget dåligt uppsåt med vår sida och vi ska givetvis ta till oss av era synpunkter.
Vi har en pågående kampanj som löper ut snart, men därefter ska vi absolut tänka på vart vårt varumärke marknadsförs.

Önskar er en trevlig sommar!

 

Tack för din input kring att annonser för oss ska ha förekommit på Flashback. Vi använder oss av ett par olika företag som hanterar vår onlineannonsering och har nyligen börjat samarbeta med ett nytt företag. Troligtvis är det så att de inte haft med denna domän i sin spärrservice, det är något jag påtalat nu. Jag har även bett om att vi inte ska synas på vänster- eller högerextrema sidor heller då vi inte delar deras syn på saker och ting heller.

 

Hej!

Vi tackar för din information, vi använder annonsnätverk som sprider annonserna över många hemsidor.

Vi ska kolla upp detta och ta bort annonserna från den hemsidan om dom fortfarande visas där, gick in på den nu men ser inte att några annonser från oss är aktiva.

Ha en fin dag!

 

Hej och tack för ditt mail!

Vi har aldrig köpt reklam direkt av flashback. Vi anlitar dock affiliatebolag som i sin tur anlitar tredjeparter för annonsering. Det händer då att man hamnar på sidor man inte kontrollerar. Vi är tacksamma för att ni uppmärksammat oss för detta och kommer att kolla upp det

Ha en fortsatt fin dag!

 

Hej,

Tack för ditt mail.
Vi ska absolut ta till oss det du säger och överväga att sluta annonsera
där.

 

Tack!
Skall titta på det.
Det ser annars väldigt illa ut att annonsera på Flashback. Om kunderna visste det vore inte kul.

 

Hej

Du skal have mange tak for at gøre os opmærksom på siden, som vi ikke var bekendte med. Vi har ikke specifikt valgt, hvilke sider vores annoncer bliver vist på – Google følger brugerne, hvor de befinder sig på nettet. Vi har mulighed for at udelukke siden for vores annoncer, så vidt jeg ved, og derfor vil jeg videresende din mail til min kollega, der kan se nærmere på sagen.

Endnu en gang tak for at gøre os opmærksom på det.

 

Hej,

Jag frågade vår marknadsavdelning vad detta rörde sig om, och varken de eller jag har varit medvetna om att vi syns på flashback. Det är med stor sannolikhet en banner som automatiskt kan synas där, och i det fallet får vi exkludera flashback i så fall.

Vi tittar på det!

 

Hej,

Mitt namn är ******** och jag är supervisor här på ******* kundtjänst. Jag vill börja med att tacka dig för ditt tålamod medan vi undersökt din förfrågan.
Vi kommer att diskutera hur vi ska gå vidare med detta. Jag tackar för att du tog kontakt med oss och uppmärksammade oss om detta.

Jag önskar dig en fortsatt fin dag.

 

Tak for din mail.

Jeg kan forstå at vi eftersigende skulle have reklameret på flashback. Lad mig hjælpe med noget info.
Flashback bruger google ads, som er reklamer der leveres igennem google. Vi har reklamer igennem google, men vi vælger ikke hvilke sider som det skal vises på.
Derfor er det ikke os som vælger at reklamere på flashback. Jeg beklager meget hvis det har virket sådan.

Vi reklamerer igennem google og facebook, hvilket kan dukker op på alle sider som har google reklamer aktiveret. 🙂

 

Vi på ****** har inga samarbeten med Flashback överhuvudtaget, vi har aldrig sponsrat dem och jag kan försäkra dig om att vi heller aldrig kommer att börja med det.

 

Tack,

Vi får se till att ta bort flashback.
Med vänlig hälsning,

 

Tack!

Jag är verkligen tacksam för att du hörde av dig om Flashback.

Trevlig kväll!

 

Hej!

Vi är mycket tacksamma för all feedback gällande vår reklam. Jag kommer självklart att föra detta vidare till vår marknadsavdelning som ansvarar för den typen av annonser.

Återkom gärna om du har några frågor,

 

 

Hej igen!

Tack för ditt mail.

Jag tar detta vidare till våran marknadsansvarige och ber henne att kolla upp det.

Tack för visad omtanke!

 

Hejsan

Tack för ditt mail, vi kommer genast att undersöka det och ta tag i det. Vi vill självklart inte synas med annonser på Flashback och vår annonsbyrå undersöker varför vi synt där. Kommer du ihåg vad det var för annons du såg?

Med vänliga hälsningar

 

Hej,
Tack för ditt mail.

Vi tackar för att du uppmärksammar oss om detta.
Vi vidtar åtgärder och ser till att våra annonser inte visas på dessa webbsidor.

Ha en fin dag,

 

Hej,

Tack för att du uppmärksammade oss om detta. Jag tar detta vidare internt, det är självklart inget forum vi aktivt valt att annonsera på.

Vänligen

 

Hej,

Tack så mycket för att du uppmärksammade oss på detta. Vi tar nu bort den annonseringen.

Vänliga hälsningar,

 

Hej

Tack för din feedback, vi skickar det vidare till personal som är ansvarig för marknadsföring.

 

Hej!

Vår marknadsavdelning har sett över händelsen och det har tyvärr slunkit igenom några visningar på flashback, men det stämmer att det inte är en site vi vill synas på så det kommer inte att annonseras där framöver.

Om du har frågor så tveka inte, kontakta oss

 

Hei!

Tusen takk for beskjed, dette skal vi se nærmere på.

Ha en fin dag

 

Hej,

Tack för ditt mail. Vi annonserar inte på Flashback men däremot investerar vi i Google Ads som tydligen köper plats på deras plattform. Jag har mailat vidare till vårt team som jobbar med annonseringen på Google om att vi inte önskar få display visningar på denna kanal.

Tack för att du uppmärksammat detta.

 

Vi uppskattar att du tar dig tiden att informera oss, gällande *******-annonser på Flashback.

Vi kommer att vidarebefordra ditt mail till berörda avdelningar som får se över detta. Vi på Kundtjänsten kan inte lova något men du är välkommen att hålla utkik.

Tack igen och ha en fortsatt trevlig dag!

 

Tack för ditt svar!
Vår it-avdelning ska nu ha vidtagit ytterligare åtgärder.
Återigen, tack för att du uppmärksammade oss på det.

 

Hej,

Tack för att du uppmärksammar detta. Vi undersöker just nu var våra annonser visas för att inte bli förknippade med vissa medier. Självklart vill vi absolut inte att vårt varumärke ska förknippas med en sådan sida.

Med Vänliga Hälsningar

 

Tack för att du kontaktar oss.

Alla annonser hanteras av ett externt företag och är inte en situation där vi själva väljer specifika hemsidor att annonsera på, men om detta stämmer är det beklagligt. Jag meddelar de som har kontakt med dessa företag så kan de kika på det.

Var vänlig kontakta oss igen om du har ytterligare frågor

Med vänliga hälsningar

 

Tack för ditt meddelande.

Vi har tagit informationen vidare internt för att se om vi kan motverka annonsering på den typen av hemsidor och tackar för din feedback.

 

Hej!

Tack för info att vi annonserar på Flashback.
Självklart vill ******* inte synas i tvivelaktiga sammanhang utan våra kunder ska känna sig trygga med att vi är ett seriöst och professionellt företag.
Jag har nu exkluderat Flashback i våra inställningar så vi ska inte dyka upp där igen. De bör därmed inte heller få del av våra annonspengar.

 

Hej,

Tack för ditt mail.
Vi har också uppmärksammat att vi fått exponering på flashback och informerat dem om att vi inte vill synas där. Ser du fortfarande annonser, kan du då skicka en skärmdump och skicka till oss så tar vi det med dem.

Vi önskar dig en fin dag!

 

Tack för ditt mejl! 🙂

Det är Google som annonserar åt oss och de verkar ju då ha flaggat Flashback som okej.

Men att vi går in och svartlistar så klart!

 

Hej,

Tack för att du uppmärksammar oss om detta. Vi har inte själva valt att synas där och kan inte heller själva se våra annonser på Flashback. Skulle du kunna skicka länkar alternativt skärmbilder på ******-annonserna så att vi kan spåra dem och gå till botten med problemet. Tack på förhand!

Vänligen,

 

Har vidarebefordrat det till marknadsavdelningen,
tack för upplysningen och önskar dig en trevlig sommar!

 

tack för att du kontaktade oss om detta!

Har du några skärmdumpar du kan bifoga på dessa annonser?

Önskar dig en fortsatt fin dag!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer