Google lever på hatet

Det kan inte vara meningen att företag kan bli så stora att de lätt kan ge fingret åt stater. Så stora företag med större makt än hela stater måste styckas upp i mindre enheter. Världen måste också enas i ett regelverk som är tvingande för internationella storföretag att följa. Mest skulle det handla om att skydda människor från mediejättar som Google och Facebook. Problemet med dessa företag är att de lever på näthat. De ekonomiska lagarna tar ingen som helst hänsyn till människor, om jättarna kan tjäna pengar på en privatpersons lidande blir det så.  Google säger att de vill ge mänskligheten opartisk tillgång till information och behandla dem med respekt, agera ärligt och hederligt. Det är dock en lögn för empati och omsorg om folk finns inte när det luktar pengar och näthat är en av de mest inkomstbringande metoderna. Därför kommer dessa jättar aldrig frivilligt att stoppa det.

Omöjligt att kontakta

Det är så gott som omöjligt att kontakta Google och inleda en dialog. Deras support får bottenbetyg, det är omöjligt till och med för andra stora företags att komma i kontakt med dem och polisen som kräver ut uppgifter svarar Google bara om de känner för det och oftast är det nekande autosvar polisen får. Det är ingen idé att den lilla människan ens försöker kontakta Google, de svarar aldrig. Det krävdes hot om tiotals miljarder dollar i böter från EU för att förmå Google svara personer som vill få länkar raderade.  Google besvärade bara sig med att fixa till ett autosvar till vanligt folk, men det blev inte mycket mer än så.

Rätten att få bli glömd

Numera, efter kraftiga påstötningar från EU,  kan man kräva av Google att länkar skall raderas efter principen att man har rätt till att bli glömd. Man ville tro att det fungerar, men det går trögt flera månader kan det ta och redan efter några dagar är varianter på länkarna tillbaka. Vi vet folk som dagligen sitter och ber Google radera länkar om sig bara för att de hela tiden dyker upp igen. EU borde kräva av Google att de spärrar privatpersoners namn i sina sökindex.

Mänsklighetens bödlar

Det är ingen överdrift att Googles och Facebooks starka män, dvs Sundar Pichai  för Google och Mark Zuckerberg för Facebook är de uthängda människornas bödlar. De är inte mycket bättre än de som bar ansvaret för historiens utrotningsläger med den skillnaden att det i detta fall inbegriper avsevärt fler människor och att de får leva kvar för att plågas av glåpord, svårt att få arbete och ofta tvingas flytta runt resten av livet.

Världen måste lära Google och Facebook en läxa!

Läs mer här:
Aftonbladet
Expressen
ExpressenBlogg
Expressen
Expressen

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer