Google lämnar ut mail

Google kan lämna ut mejl

Fick precis (2015-01-26 13:00) reda på att USA:s myndigheter bett om att få ut alla Julian Assange:s mejl från hans gmail-konto och att Google bistått förfrågan och gjort så. Det är synnerligen överraskande och intressant att Google lämnar ut mejl till ett rättsväsende när de ber om det. Detta kan bli ett mycket bra verktyg i jakten på näthatare den dagen våra rättsvårdande myndigheter förstått att näthat förstör liv likt många andra brott.

Vi tar inte ställning i frågan om Julian Assange

Vi tar inte ställning i frågan om huruvida Julian Assange är skyldig eller inte. I denna fråga är vi intresserade hur lång rättsväsendet kan gå, om de vill, och vad utländska rättsväsende gör i frågan. Dock är inte den Svenska sidans syn på Julian Assange samma som USA:s är. I Sverige är Julian Assange misstänkt för ett fysiskt brott medan han i USA är misstänkt för ett brott som kanske kan räknas in på spionerisidan.

Den Svenska åklagaren

Åklagaren i Sverige som driver fallet Julian Assange, Marian Ny, driver det så lite att hon i princip inte gör någonting alls för att få stopp på det eviga dödläget. Men det är en annan historia som påminner om ett annat fel som hennes nära kollega begått.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer