Gangrapesweden – Hänger ut folk i massor

Gangrapesweden som betyder, “gruppvåldtäkt i Sverige”, är en hemsida som ser ut att vara designad från 90-talets början. Förmodligen är den sidan det fulaste man kan hitta på nätet. Det är inte bara designen som är ful utan språket är om möjligt ännu fulare. Upplägget består av en menysida som egentligen är länkar till undersidor. Menyn på menysidan ligger som ett band på vänster sida medan det i mitten och till höger inte finns något alls. Innehållet är mycket tydligt högerextremistiskt. I övrigt är det okänt om de försöker vara lustiga eller om de helt enkelt är fullständigt skruvade och tycker det de skriver är allvar. Hur som helst blir det ett löjes ironi över det hela och kan konstateras vara en tämligen harmlös sida. Själva tycker de om sin nätplats så här:

är en nyhetstjänst med opinionsbildande artiklar, dagsaktuella kommentarer, länksamlingar, statistiska analyser och rättslig information om gruppvåldtäkter och syftet med tjänsten är att informera om den kraftiga ökningen av gruppvåldtäkter och att analysera samt kritisera orsakerna till denna och väcka debatt.

Av ovanstående deklaration blev det bara ett löjes ironi.

Uthängningar

Det som gjort sidan omtalad är att de hänger ut strukturerade uppgifter på människors identiteter, var de bor och var de jobbar. Enligt PersonUppgiftsLagen (PUL) är det inte tillåtet att lägga ut strukturerade listor innehållande människors identiteter. Enligt uppgift finns där omkring 16.000 personer listade från grupperna #Jagärhär, Propagandacentralen och lite andra. Flera av dem använder dock inte sitt riktiga namn så det korrekta antalet identiteter kan ligga på runt 12.000 människor. Ett stort antal av dessa har polisanmält det hela. Man lägger också ut strukturerade listor på dömda för våldtäkt. Det är inte lagligt att vare sig lägga ut sådana listor eller påstå att de är våldtäktsmän vare sig de är dömda eller inte. Vidare lägger man ut våldtäktsdomar som kan vara kränkande för de inblandade.

Ljuger överdrivet

De ljuger och fantiserar så mycket att man förstår att de har kul när de skriver eländet. Vi säger elände för det är inte kul för de som drabbas av det. Svenska Dagbladet kallas för “vänstertidning”, om Presstödsnämnden skriver de “en myndighet för vänsterextrema koncernbyggen och propagandaspridning” och  #jagärhär kallar de “terrornärverket” mm.

#Jagärhär

Gruppen #Jagärhär är omtalade och hanterad på olika sätt. Man påstår att gruppen massanmäler andra sajter för att få bort dem. Vi tycker faktiskt det hade varit bra om det gjordes men tyvärr jobbar inte #Jagärhär på det viset. Man påstår att SVT i Göteborg är med och styr gruppen vilket är helt fel. De påstår detta därför att några medlemmar är anställda på SVT. De hänger ut flera enskilda medlemmar med bild, adress och omdömen som är rena falsarierna. Man påstår att att några av medlemmarna fått sparken från sina arbeten med påhittade orsaker. Det hela avslutas med den löjliga lögnen:

#jagärhär är asylaktivister med säte hos SVT i Göteborg/Billdal som vill ha helt öppna gränser. Yttringar som propagerar för en minskning av massinvandringen definierar de som hat och stänger ner med kriminella svärmangrepp.
Källa: Gangrapesweden

Vilka är ägarna

Gangrapesweden som skrivs av en “helenabarrios88” (Flashback-konto) verkar ha visst samröre till “politikfakta.se” och “https://www.facebook.com/politikfakta/” som har vissa kopplingar till förlaget Realiaposten och Folkets demonstration.

Bakom “politikfakta.se” står Olah Clarkvist och kvinnan Nicole Ekstam, båda hemmahörande på Lidingö.

Stilen i “politikfakta.se” påminner också väldigt mycket stilen i skandalsajten “Hänt i Sverige” som vi lyckades plocka ner i våras.

Aftonbladet gav Olah Clarkvist ett pris för bästa foto: https://www.aftonbladet.se/nyheter/article21427015.ab men det struntar Olah Clarkvist i för han skriver illa om Aftonbladet ändå.

Vad står de för

Gangrapesweden för ut rykten, konspirationer och falska uppgifter. De manipulerade bilder och ljuger i texter och de sysslar med desinformation i hög grad. De är emot yttrandefriheten för andra än sig själva men projicerar, dvs pekar på att det är deras motståndare som vill detta. De är rasister, islamofober, dvs livrädda för Araber, de begår brottsliga handlingar och är allmänt löjliga. Med andra ord är det en mycket liten grupp fullständigt ofarliga personer som bakom tangentborden växer till sig till stora Hulkar som skall skapa rädsla och underkastelse.

KÄLLOR:
SVT
Expo

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer