FriaTider – Swedbank stängde deras konto

Swedbank har stängt FriaTiders bankkonto i Estland och den ansvarige utgivarens personliga konto på Swedbank i Sverige. Orsaken skall tydligen vara “bristande kundkännedom”. Den ansvarige utgivaren har på grund av detta stämt Swedbank vid Stockholms Tingsrätt för att tvinga banken att öppna kontona igen. En domare i samma Tingsrätt har dock beslutat att kontona skall vara fortsatt stängda, enligt utgivaren själv på FriaTider.

Rättssamhället och fake news

Ett samhälle som hotas av extremhögern agerar naturligtvis mot deras fake-news , förvrängda sanningar och annat trams. Det är inget konstigt med det. I vissa länder är de till och med förbjudna att verka. Ett rättssamhälle värt namnet skulle begå tjänstefel om de inte till slut agerar mot företeelser som har som mål att föra ut fejkade eller förvrängda nyheter. Vi har yttrandefrihet som vi skall slå vakt om. De som använder yttrandefriheten till att slå mot samhället som ät en garant för denna yttrandefrihet måste samhället försvar sig och vår yttrandefrihet. Därför är de självklart att ta till sådana åtgärder som att exempelvis stänga bankkonton.

Källa: friatider.se/swedbank-har-stangt-vara-bankkonton

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer