Frågan om att hänga ut folk

Observera att denna artikel som kommenteras flitigt är gammal. Reglerna för hur vi presenterar anonyma alias har ändrats ett par gånger sedan dess. Numera har vi ingen presentation längre eftersom det tar för mycket tid av vårt arbete.

Vi hänger inte ut någon. Vi skriver bara om en liten del av de anonyma på nätet. Vi kallar det för att “presentera” dem. Vi väljer vem vi vill presentera, vissa har gjort sig förtjänta av det medan andra står för vem de är och struntar i om de blir presenterade. Vissa kan ha skrivit känsligt om sig själva eller sina anhöriga utan att förstå att Flashback är en förtalssajt. Därför lägger vi oftast inte ut deras personuppgifter. Vi bara skriver om deras alias.

Är inte spårbara

Våra presentationer är inte spårbara. Några av dessa moderatorer har varit i kontakt med oss men ingen av dem har bett oss ta bort presentationerna över dem, de har bara åsikter om det vi gör. Deras åsikter överraskar oss för de är inte direkt emot att vi presenterar anonyma, om de är emot det säger de flesta det artigt och vänligt.

Kontakta oss

Om du blir presenterad och det kan medföra risker för dig meddela oss detta, vi är inte som Flashback, dvs skiter fullständigt om någon far illa. Vi är omtänksamma och har empati. Flashback tar inte bort något alls om man ber dem, fråga oss, vi vet. Vi kan dock tänka oss att ta bort anonyma presentationer om man kan visa att det är av stor vikt.

Åsikter om oss

Vi läser ibland folk som kränker oss för att vi jobbar mot näthat. Det stärker oss för sådana inlägg i debatten visar att de är skitskraja för oss. Allt om oss på Flashback raderas genast, det är ett mycket gott tecken att vi levererar.

ÅnkelGunnar

Före detta moderatorn ÅnkelGunnar har varit oerhört elak mot oss. Han har till och med hotat oss mycket illa. Polisen sade att det hot han åstadkommit mot oss är ett mycket klart fall för en åklagare. Men så kommer vi till det att mellan 20 och 30 som kontaktat oss vill få han hans namn. Vi uppfattar dem som hotfulla därför hamnar vi i den situationen att vi som hatar ÅnkelGunnar som pesten numera skyddar hans person bara för att han riskerar bli illa behandlad. Vi är alltså inga vettvillingar som gör vad som helst för att “hänga ut folk” vi är ansvarskännande folk som bara vill få stopp på näthatet.

Kan hitta vem som helst

Det talas ofta om att det är lätt att hitta vissa anonyma och att det inte är någon större bedrift av oss. Vi håller med om det, det är skrämmande lätt i vissa fall. Ni som är anonyma och vill förbli så, nämn inget om er själva, inget alls. Använd inga ovanliga ord, försök att skriva på “Rikssvenska”.
Vi har hittat vissa bara för att man ser på texten om de är hemtama på en specifik ort och därmed kan vi utesluta större delen av folket. Man ser ofta tydligt om det är en man eller kvinna som skriver och därmed är hälften av de på den orten avskrivna. Som ni ser är det inte så svårt. Det svåra är att hitta alla inlägg på ex.vis Flashback och ha extremt mycket tålamod att gå igenom allt noggrant och minutiöst, vi har speciella datorprogram för det. Vissa är också mycket duktiga i att se minsta likheter i texter eller se vilka ovanliga ord som kan fälla avgörandet.
Den som hackade en av våras mejlkonton använde bara ett enda ovanligt ord. Vi hittade honom bara med hjälp av det ovanliga ordet. En av dem vi hittade missade att ta bort den unika bildinformationen på sina avatarer. Vi hittade en blogg på nätet där alla bilder hade samma unika information och kunde genast konstatera att vi hittat honom och minst fem av hans alias på Flashback. En annan anonym användare kunde inte låta bli att skriva om sin katt, det blev hans fall. Ta hand om er, hata inte okända ni inte vet något om, det kan bli obehagligt!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer