Förvara sig känslomässigt mot näthatare

Förvara sig känslomässigt mot näthatare

Får man försvara sig mot anonyma

Om du blir utsatt för upp mot 10.000 postningar med förtal, kränkningar, uthängningar och rena lögner vars postningar besöks över 2 miljoner gånger, får du försvara dig då?
Jo, det får man! Om försvaret mot ovanstående gärningar, mot förmodan, går något över gränsen så ses det förmildrande då samma person/er varit så extremt utsatta som de varit. I detta fall är dessutom försvaret inriktad på anonyma användare. Det finns inget stöd i lagen att inte skriva precis som man vill om anonyma användare.

När slutar vi vara “hårda”

I vårt fall har vi varit lite hårda i tonen mot anonyma användare för att visa hur vi känner inför de skriverier dessa erbarmliga människor utsatt oss för. Vi har däremot aldrig varit lika hårda om personen är identifierad. Så fort en person blir identifierad eller är på väg att bli identifierad offentligt ändras texten i denna blogg även om texten innan inte var olaglig. Vi gör det därför vi är inga näthatare utan vanliga människor med empati och omtanke, till och med mot våra “banemän”.

Ändrar iband

Texten i denna blogg ändras dock då och då utan föregående meddelande. Speciellt texter som har till avsikt att visa våra känslor mot näthat ändras då och då. Orsaken till detta är väl planerat och har ett syfte.

Omedveten fara

Om samma näthatare, som ovan beskrivna, utsatt någon annan mindre nogräknad person för samma förtal mm, och den personen visste vilka de var, skulle utgången kunna bli rent farlig för näthatarna. Det borde näthatarna ta i beaktande när de utför sitt värv. Ett bra råd är att inte skriva mer än du kan stå för. Vi är dock inga “mindre nogräknade” personer. Vi väger våra ordval och åtgärder på en finkalibrerad våg och gör aldrig något olagligt.  Det kan dock uppstå problem då vi går ut med identiteterna om en sådan “identitet” näthatat denne mindre nogräknade. Men vi kan inte hålla reda på dessa och ta ansvar för det som näthatare skrivit, näthataren får själv ta konsekvenserna för det.

Näthatare är rädda av sig

Det oerhört märkliga i denna cirkus är när näthatarna blir utsatta för mina eller min dotters “hårda ord”. Samma personer, som postat ett antal postningar om hur lagligt det är att förtala på det sätt det gjort, och får lite “hårda ord” mot sig tappar fullständigt fattningen och börjar skrika “olaga hot, olaga hot, herregud de hotar oss”, man kan nästan ana gråten i halsen på dem. Men snälla ni, läs igenom tråden som handlar om min dotter, mig och min familj. Ja, tom mina barnbarn omtalas där. Begrunda vad som skrivits där och mät det sedan med de känslofulla “utbrott” jag har i min blogg så förstår man hur snälla vi är egentligen.

Vem hotar på riktigt

Riktiga hot har utdelats från anonyma användare på Flashback mot icke anonyma personer. Sådana hot är riktigt farliga eftersom de kan dra med sig en svans som verkligen utför hoten. Min dotter och i vissa fall min familj lever under sådant hot nu och har gjort det under en längre tid. Vi har monterat upp dolda kameror som avsöker närområdet och som spelar in alla rörelser dygnet runt där vi bor.
För inte så länge sedan skulle jag skratta åt sådana åtgärder, men idag skrattar jag inte längre, tre exempel av många:

 

 

 

 

 

Stor bitterhet

Jag är oerhört bitter  över hur mina medmänniskor betett sig och fortfarande beter sig. Jag är inte bara förvånad utan rent förbannad på att det finns forum som inte hjälper de utsatta genom att radera förtal och uthängningar mm. Jag är förvånad att vårt rättsväsende inte helt enkelt drar ur kontakten för dessa forum som beter sig så jävla illa mot andra personer!? Jag är övermäkta förvånad att Bahnhof, som hostar Flashback och låter deras 30 servrar stå där och skicka ut eländet på nätet genom deras linor, fortsätta med detta extrema förtal och mycket annat olagligt. Mest förvånad blir jag när jag läser Bahnhofs regler som förbjuder dessa olagligheter men ändå inte gör något mot Flashback. Jag är också mycket överraskad av att det finns helt vanliga människor som i anonymitetens namn går över gränsen för vad som kan kalla mänskligt bara för att skada en annan, för dem, helt okänd människa. Jag är bitter över att så kallat “kändisar” deltar i den från verkligheten förvridna häxjakten och jag är bitter över att folk från “fina gatan” på Östermalm i sin falska anonymitet tagit steget att göra intrång och offentliggöra det mest heliga en människa kan ha. Jag är både bitter och förvånad att somliga fortsätter häxjakten även efter att hon blivit helt friad från brott och därmed också friad från det ohyggliga åklagaren påstod i sin iver att få en hjältegloria inom sin epitet. Jag kommer att fortsätta bli bitter och förvånad också i framtiden för de satans idioterna kommer inte att sluta, därför att är man misstänkt av rättvisan är man för alltid dömd av korkade idioter på nätet.

Jag tar mig rätten

Därför tar jag mig helt enkelt rätten att skriva om det på mitt sätt och som med rätta kan vara hårt tidvis, jag tar mig rätten att skämma ut idioterna, jag tar mig rätten att sprida deras identiteter vida omkring, jag tar mig rätten att försvara min dotter, mig och min familj, mot dessa som utsatt och utsätter oss för ren livsfara dygnet runt. Jag tar mig rätten att vara förbannad och bitter över det som hänt och händer och jag tar mig rätten att inte sluta förrän vi nått vårt mål och jag tar mig rätten att använda de verktyg och göra det jobb som krävs för att nå våra mål.

Kent Carlsson

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer