Företagarhatare

Förtalsmobben får nytt verktyg

2014-01-26 kl 18:00 öppnades en ny sajt där alla dömda eller åtalade men friade hängs ut. Det handlar inte om någon enstaka person utan om ALLA som dömts eller åtalats och friats skall hängas ut, bara en liten sökning behövs.
Förtalsmobben på nätet jublar, ännu lättare och snabbare att slänga ut de som åtalats på nätet och också snabbt få ut deras närmaste och käraste på samma nät så att förtalarnas orgasm når nya hissnande höjder.

En av de som så gärna vill hjälpa till att förtala folk tills de kanske tar sina liv heter: Pontus Ljunggren, advokat. Om han vet vad detta handlar om är han samma skrot och korn som alla andra som förstör människoliv. Dessutom skall han tjäna pengar på förstörda liv. Det är änn värre än något annat förtal, dvs att tjäna pengar på att andra mår dåligt och kanske tar sina liv är vidrigt!

Tyvärr för mobben på nätet kostar denna tjänst pengar och av alla de vi grävt fram lever mer än 90% på försörjningsstöd, sjukpeng eller pension. Dvs de kommer inte ha råd att köpa hem dokument i någon större utsträckning och några andra köper knappast hem något därifrån heller. Det blir förmodligen inte den förtjänst skaparna tänkt sig.

Lustigt nog kan man använda detta verktyg mot förtalarmobben själv. Jag testade ett antal av de vi grävt fram och upptäckte att en överväldigande majoritet finns med på denna sajt som dömda eller åtalade. Man kan alltså också ta med dessa uppgifter när idioterna kommer att hängas ut (fast vi säger ju inte att det är vi som hänger ut dem, vi har ju lärt oss av mobben…).

Nu tror jag inte denna sajt blir långvarig eftersom domar och andra offentliga dokument mm inte är tillåtet att sprida runt. Offentlighetsprincipen är till för att folket skall kunna granska makten och inte för att profitera eller sprida runt. Det är bara den som kallar ut en dom, eller liknande, som har rätt att läsa den. Om någon annan också vill läsa samma dokument får den personen själv beställa ut dokumentet. All annan spridning är olaglig!

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18244960.ab
– Jag tror att affärsidén är död. Det låter som den strider mot personuppgiftslagen och kommer att tas ned, säger Mårten Schultz, professor i civilrätt.

…och…

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18244960.ab

Johan Åberg, advokat med stort intresse för förtalsmål, ser ett annat problem.
– Om min granne är dömd fem gånger och jag plockar ut domarna och går runt i grannskapet och berättar det, då kan jag göra mig skyldig till förtal.
– Det går inte försvara tjänsten med att uppgifterna är offentliga. Det behöver inte betyda att man kan sprida dem.

Om sajten ändå tillåts att drivas vidare måste förmodligen lagarna ändras så att det minst krävs legitimation för att få ut dokument från myndigheterna. Det är en uppstramning som kommer att välkommnas!

Tjänsten hostas av Bahnhof som redan tidigare ligger och flyter i gråzonen mellan brott och lagligt genom att hjälpa nätmobben att hata sin medmänniskor.

En del saknar helt empati och moral när det gäller att tjäna pengar, att yrket är advokat verkar inte vara ett hinder!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer