SIG-gruppen - Vem vill stoppa yttrandefriheten

Flashback – Tystade Sajtkoll.se

Vad är Sajtkoll.se

Sajtkoll.se startades av några journalister och öppnades 2015-02-23 för att katalogisera sajter på nätet efter hur seriösa de är. Tanken är att man skall kunna se om det går att lita på en sajt utan att själv behöva gräva efter information. Talesmannen för de som låg bakom sajten är fd redaktören Kolbjörn Guwallius. Han är författare, journalist och fotograf.

Låg uppe i tre dagar

2015-02-26 stängdes sajten efter bara tre dagar. Orsaken till stängningen var dels att sajten hackades per omgående och att Kolbjörn Guwallius hotades. Några kartlade familjen som också det kan betraktas som ett hot. Hoten kom främst från Flashback och det är Flashback som var den direkta orsaken till stängningen.

Yttrandefrihet på riktigt stängde en sajt

Stängningen av en nätsida som listade sajter efter kategorier man kan lita på och de man inte kan lita på stängdes alltså efter påtryckningar från Flashback. Väl att märka utger sig Flashback för att ha yttrandefrihet på riktigt. Alltså visade Flashback och vissa medlemmar där att med yttrandefrihet på riktigt kan man skrämma andra till att stänga sina hemsidor. Hur mycket riktig yttrandefrihet är det? Jag vill påstå att det inte är någon yttrandefrihet alls.

Diktatur på riktigt

Flashback och vissa av dess medlemmar visade med all önskvärd tydlighet att de är anhängare av östadsdiktatur genom att likt dem också se till att obekväma röster på nätet stängs på ett sätt som gör dem till diktaturanhängare på riktigt. De har alltså avslöjat sig som vänsterfolk med förkärlek av östadsdiktatur. De säger själva att de är långt till höger men deras handlingar visar tydliga drag av vänsterdiktaturfasoner om man får sätta in deras handlingar mot vad de själva säger om hur vänsterfolk är beskaffade.

Vi kanske tar över Sajtkoll.se

Vi skall uppriktigt överlägga om att ta över den stängda sajten. Eller möjligtvis öppna en liknande tjänst själva. Idén är mycket bra och kan medverka till att höja kvalitén på nätet. I sådana fall kan vi gruppera alla viktiga opinionssajter efter ett poängsystem från 1-3. 1 går inte att lita på, 2 går att lita på ibland medan 3 är helt ok.

Vi är också utsatta

Vi är mycket hårt ansatta av näthat och flera gånger har vår sajt varit hårt ansatt av hackerförsök. Vi har dock stått pall både mot hot och hackerattacker. Vi står upp för yttrandefriheten på riktigt och låter oss aldrig förlora kampen. Inget biter på oss längre, näthat, uthängningar, kartläggningar, hackerattacker eller fysiskt våld. Vi förstår mycket väl varför Sajtkoll.se stängdes. Det gör helt enkelt oerhört ont att bli utsatt för dreggen på Flashback så vi förstår om man inte orkar eller vågar.

Myndigheterna gör ingenting

Våra myndigheter gör inget åt eländet. De jag talat med säger att de är rädda för att yttrandefriheten begränsas på fel sätt om de gör något. Men snälla ni, märker ni inte att det är er undfallenhet som är den verkliga begränsaren av yttrandefriheten? Er undfallenhet skapar tankar på att göra det själv. Risken är överhängande att folk tar saken i egen hand och helt sonika hackar sönder de sajter som motarbetar yttrandefriheten. Tyvärr har vi i vår grupp inga hackerkunskaper så vi kan inte deltaga i detta, dessutom jobbar vi bara på lagligt vis och rekommenderar alla andra också att jobba lagligt.

Hur många fler skall tystas innan något görs

Källor:
Journalisten
Dala-Demokraten
Dagens Nyheter
Aftonbladet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer