Flashback – Tystade Sajtkoll.se

Vad är Sajtkoll.se

Sajtkoll.se startades av några journalister och öppnades 2015-02-23 för att katalogisera sajter på nätet efter hur seriösa de är. Tanken är att man skall kunna se om det går att lita på en sajt utan att själv behöva gräva efter information. Talesmannen för de som låg bakom sajten är fd redaktören Kolbjörn Guwallius. Han är författare, journalist och fotograf.

Låg uppe i tre dagar

2015-02-26 stängdes sajten efter bara tre dagar. Orsaken till stängningen var dels att sajten hackades per omgående och att Kolbjörn Guwallius hotades. Några kartlade familjen som också det kan betraktas som ett hot. Hoten kom främst från Flashback och det är Flashback som var den direkta orsaken till stängningen.

Yttrandefrihet på riktigt stängde en sajt

Stängningen av en nätsida som listade sajter efter kategorier man kan lita på och de man inte kan lita på stängdes alltså efter påtryckningar från Flashback. Väl att märka utger sig Flashback för att ha yttrandefrihet på riktigt. Alltså visade Flashback och vissa medlemmar där att med yttrandefrihet på riktigt kan man skrämma andra till att stänga sina hemsidor. Hur mycket riktig yttrandefrihet är det? Jag vill påstå att det inte är någon yttrandefrihet alls.

Diktatur på riktigt

Flashback och vissa av dess medlemmar visade med all önskvärd tydlighet att de är anhängare av östadsdiktatur genom att likt dem också se till att obekväma röster på nätet stängs på ett sätt som gör dem till diktaturanhängare på riktigt. De har alltså avslöjat sig som vänsterfolk med förkärlek av östadsdiktatur. De säger själva att de är långt till höger men deras handlingar visar tydliga drag av vänsterdiktaturfasoner om man får sätta in deras handlingar mot vad de själva säger om hur vänsterfolk är beskaffade.

Vi kanske tar över Sajtkoll.se

Vi skall uppriktigt överlägga om att ta över den stängda sajten. Eller möjligtvis öppna en liknande tjänst själva. Idén är mycket bra och kan medverka till att höja kvalitén på nätet. I sådana fall kan vi gruppera alla viktiga opinionssajter efter ett poängsystem från 1-3. 1 går inte att lita på, 2 går att lita på ibland medan 3 är helt ok.

Vi är också utsatta

Vi är mycket hårt ansatta av näthat och flera gånger har vår sajt varit hårt ansatt av hackerförsök. Vi har dock stått pall både mot hot och hackerattacker. Vi står upp för yttrandefriheten på riktigt och låter oss aldrig förlora kampen. Inget biter på oss längre, näthat, uthängningar, kartläggningar, hackerattacker eller fysiskt våld. Vi förstår mycket väl varför Sajtkoll.se stängdes. Det gör helt enkelt oerhört ont att bli utsatt för dreggen på Flashback så vi förstår om man inte orkar eller vågar.

Myndigheterna gör ingenting

Våra myndigheter gör inget åt eländet. De jag talat med säger att de är rädda för att yttrandefriheten begränsas på fel sätt om de gör något. Men snälla ni, märker ni inte att det är er undfallenhet som är den verkliga begränsaren av yttrandefriheten? Er undfallenhet skapar tankar på att göra det själv. Risken är överhängande att folk tar saken i egen hand och helt sonika hackar sönder de sajter som motarbetar yttrandefriheten. Tyvärr har vi i vår grupp inga hackerkunskaper så vi kan inte deltaga i detta, dessutom jobbar vi bara på lagligt vis och rekommenderar alla andra också att jobba lagligt.

Hur många fler skall tystas innan något görs

Källor:
Journalisten
Dala-Demokraten
Dagens Nyheter
Aftonbladet

0 Kommentarer on “Flashback – Tystade Sajtkoll.se

 1. Jag vet allt om JA familjebakgrund, föräldrar och släkt. Vill ni ha informationen? Ni kanske redan har den?

 2. Varför avslöjar ni inte pedofilerna i pedofiliavdelningen?

 3. Ditchen:
  Varför avslöjar ni inte pedofilerna i pedofiliavdelningen?

  Det är extremt mycket jobb det vi redan har. Vi har inte tid just nu att utöka till mer jobb. Men om vi skulle “springa på” ett id till en pedofil så skulle vi kanske presentera denne. Det är dock känsligt att presentera id på pedofiler då det finns andra idioter som kan bruka våld mot dem. Vi beaktar sådant.

 4. Du skulle dock hjälpa mer. Titta på användaren Agharta som har en 7-årig flickvän och som erkänner till att han gjort sexuella saker med sin dotters vänner.
  Det finns användare där som aktivt försöker hitta barn att ha sex med. Jag lyckades baita en pedofil på Flashback och lura honom att jag var en 11-årig tjej. Han skickade bilder på sig själv och sitt stånd och bestämde sen en sexträff. Dessa personer borde du gå efter.

 5. Ditchen:
  Du skulle dock hjälpa mer. Titta på användaren Agharta som har en 7-årig flickvän och som erkänner till att han gjort sexuella saker med sin dotters vänner.
  Det finns användare där som aktivt försöker hitta barn att ha sex med. Jag lyckades baita en pedofil på Flashback och lura honom att jag var en 11-årig tjej. Han skickade bilder på sig själv och sitt stånd och bestämde sen en sexträff. Dessa personer borde du gå efter.

  jag förstår att det finns pedofiler men har svårt att smälta om de är utövande på detta sätt. Jag har läst Agharta:s inlägg, det är vidrigt.
  När vi får tid är det möjligt att vi gräver fram dem.

  Kom han till träffen?

 6. Redaktören: jag förstår att det finns pedofiler men har svårt att smälta om de är utövande på detta sätt. Jag har läst Agharta:s inlägg, det är vidrigt.
  När vi får tid är det möjligt att vi gräver fram dem.

  Kom han till träffen?

  Jag fortsatte inte skriva efter att han föreslagit träffen, men han var redo att hämta “mig” i sin bil.

 7. En annan fråga:
  Om du hänger ut en person här och den personens liv förstörs pga uthängningen, är du inte då rädd för att råka illa ut? T.ex om du hänger ut en rasist eller näthatare här, hans familj får reda på det och lämnar honom, hans vänner lämnar honom, han avskedas från sitt jobb, osv. Den här personen har ju i ett sånt fall inget att leva för längre och kommer förmodligen vilja hämnas på den som gjort detta och ditt namn och din adress finns här på bloggen.
  Hur känner du inför detta?

 8. Eller som alternativ kan man avslöja dem som skriver falska pedofillistor som de sprider på internet för att anklaga oskyldiga för att var pedofiler

 9. Ditchen:
  En annan fråga:
  Om du hänger ut en person här och den personens liv förstörs pga uthängningen, är du inte då rädd för att råka illa ut? T.ex om du hänger ut en rasist eller näthatare här, hans familj får reda på det och lämnar honom, hans vänner lämnar honom, han avskedas från sitt jobb, osv. Den här personen har ju i ett sånt fall inget att leva för längre och kommer förmodligen vilja hämnas på den som gjort detta och ditt namn och din adress finns här på bloggen.
  Hur känner du inför detta?

  För det första handlar det inte om att “hänga ut” någon. Vår presentationer är inte sökbara. Vi kränker eller förtalar inte heller personen. Min dotter och min familj är både uthängda och kränkta i en omfattning “som är svårt att ta till sig” som en domare sade till oss helt nyligen. De som står bakom sådana handlingar får helt enkelt räkna med att det blir konsekvenser av de vidriga handlingarna.
  Känslan av att vilja hämnas har vi också haft och kommer att göra men allt vi gör är lagligt. Vi kan komma att presentera också ej näthatande personer men vi läser postningarna först så personen inte riskerar råka illa ut.

  Vad det gäller hämnas på oss lever min dotter på hemlig ort idag pga att hon har fått känna på “hämnden” bara för att hon är förtalad.

 10. JJ:
  Eller som alternativ kan man avslöja dem som skriver falska pedofillistor som de sprider på internet för att anklaga oskyldiga för att var pedofiler

  Exakt! Jag tycker det är mer angeläget att avslöja dem som hänger ut folk som pedofiler som ett sätt att hämnas på personer de själva inte tycker om. Det är också angeläget att avslöja de som hänger ut riktiga pedofiler bara för att de är pedofiler. Jag tror man skall polisanmäla en pedofil om de förgripit sig på barn. Risken är stor att de förgripna barnen blir identifierade om en pedofil hängs ut och det är något vi absolut inte kan medverka till.

 11. Vi är mer intresserade av anonyma näthatare. Att jaga pedofiler kan vilken halvmesyr som person själv göra, det är inte vårt jobb. Folk som falskeligen anklagar andra för att vara pedofiler i skydd av Internet och anonymitet de jobbar vi med.

  Pedofilfrågan är känslig och om det finns påstådda barn som haft sexuella beteende med en sådan person är det av yttersta vikt att INTE presentera en sådan person offentligt. Då kommer nämligen de påstådda barnen i kläm. Något pedofilhysteriker sällan tänker på. Men vi har också lärt oss att de som pekar ut andra som pedofiler osv också oftast är empatilösa galningar själva och skiter i några eventuella barn. Vi ser det om och om igen.

  Vill ni jaga pedofiler får ni överlåta det åt rättsväsendet, då det är allvarlig fråga med många bottnar och inget för oss eller er.

 12. Helenas inlägg är mitt prick!

  Jag vill passa på och påpeka att denna artikel är inte rätt forum för dessa diskussioner. Men frågan är så intressant att vi tillät utveckling av ämnet.

  Tänk på att kommentera under rätt artikel fortsättningsvis.

 13. Jag vet minst en pedofil som har arbetat som domare. Fundera på det He**na och K**t. Tror ni på allvar att deras kolleger skulle döma såna om de polisanmäldes?

 14. Skeptisk:
  Jag vet minst en pedofil som har arbetat som domare. Fundera på det He**na och K**t. Tror ni på allvar att deras kolleger skulle döma såna om de polisanmäldes?

  Har vi utryckt oss på så sätt att vi tror en domare skulle fällas av sina kollegor?
  Vi anser tvärt om, att rättsväsendet med få undantag omfattas av kamratkorruption.

 15. Redaktören: För det första handlar det inte om att ”hänga ut” någon. Vår presentationer är inte sökbara. Vi kränker eller förtalar inte heller personen. Min dotter och min familj är både uthängda och kränkta i en omfattning ”som är svårt att ta till sig” som en domare sade till oss helt nyligen. De som står bakom sådana handlingar får helt enkelt räkna med att det blir konsekvenser av de vidriga handlingarna.
  Känslan av att vilja hämnas har vi också haft och kommer att göra men allt vi gör är lagligt. Vi kan komma att presentera också ej näthatande personer men vi läser postningarna först så personen inte riskerar råka illa ut.

  Vad det gäller hämnas på oss lever min dotter på hemlig ort idag pga att hon har fått känna på ”hämnden” bara för att hon är förtalad.

  Vad orden betyder spelar inte så mycket roll här, om du nu “presenterar” en person som sen får sitt liv förstört pga det, och han vill hämnas, vad ska du göra då? En person som inte har nåt kvar att leva för hade inte brytt sig om han så slog ihjäl dig. Det finns ju en risk att bli brutalt misshandlad. Är inte det något du tänker på?

 16. Då har vi alltså paradoxen att man kan använda Flashback till något gott – att sätta dit en kriminell som är mäktig nog att stå över lagen. Alternativet är ju att han får fortsätta med sina övergrepp. Polisanmälan är ju meningslös.

 17. Ditchen: Vad orden betyder spelar inte så mycket roll här, om du nu ”presenterar” en person som sen får sitt liv förstört pga det, och han vill hämnas, vad ska du göra då? En person som inte har nåt kvar att leva för hade inte brytt sig om han så slog ihjäl dig. Det finns ju en risk att bli brutalt misshandlad. Är inte det något du tänker på?

  Det är ett senare problem dessutom har jag vidtagit åtgärder som motverkar att det händer.

 18. Skeptisk:
  Då har vi alltså paradoxen att man kan använda Flashback till något gott – att sätta dit en kriminell som är mäktig nog att stå över lagen. Alternativet är ju att han får fortsätta med sina övergrepp. Polisanmälan är ju meningslös.

  Paradoxen är det du nämnde, dvs “mäktig nog att stå över lagen” och ” Polisanmälan är ju meningslös”. Sanningen är att man inte behöver vara mäktig alls för att stå över lagen. Det räcker med att näthata så står man över lagen då ingen gör något åt det. Det ser allt mer ut som att man får åtgärda problemet själv, och det är vad vi gör.

 19. Redaktören: Det är ett senare problem dessutom har jag vidtagit åtgärder som motverkar att det händer.

  Förstår om du inte vill gå in på vlka åtgärder du vidtagit då. Jag tror dock att det är en stor risk att något sånt händer i framtiden. Jag håller som bekant inte med det mesta du skriver på din blogg och hade inte diret gråtit om du blev tvingad att stänga ner den, men det vore jävligt tragiskt om du blev allvarligt skadad eller dödad av en galning, eller om någon i din familj drabbades. Jag hade inte tyckt det var värt den risken.

 20. Skeptisk:
  Då har vi alltså paradoxen att man kan använda Flashback till något gott – att sätta dit en kriminell som är mäktig nog att stå över lagen. Alternativet är ju att han får fortsätta med sina övergrepp. Polisanmälan är ju meningslös.

  Löjligt polisanmäl om brott begås. Jag vet att vi normala har noll betydelse för rättsväsendet men vi har en agenda. Avslöja eller bevisa att flashback är en osäker plats att befinna sig på.

 21. Ditchen: Förstår om du inte vill gå in på vlka åtgärder du vidtagit då. Jag tror dock att det är en stor risk att något sånt händer i framtiden. Jag håller som bekant inte med det mesta du skriver på din blogg och hade inte diret gråtit om du blev tvingad att stänga ner den, men det vore jävligt tragiskt om du blev allvarligt skadad eller dödad av en galning, eller om någon i din familj drabbades. Jag hade inte tyckt det var värt den risken.

  Vi tycker inte alltid samma men det är fint att du bryr dig om vår säkerhet.

 22. Helena: Löjligt polisanmäl om brott begås. Jag vet att vi normala har noll betydelse för rättsväsendet men vi har en agenda. Avslöja eller bevisa att flashback är en osäker plats att befinna sig på.

  Helena har helt rätt! Polisanmäl alltid brott!!!
  Vår agenda är att bevisa att Flashback inte är en säker plats att vara på.

 23. Vi är eniga om att polisanmälan är meningslös. Ändå är du så förblindad av hat mot Flashback att du säger att man ska göra denna meningslösa åtgärd ändå! Vem är det som är löjlig då?

  JA du var utsatt för ett justitiemord. JA några idioter på Flashback har gjort ert liv till ett helvete. Låt idioterna sona för det då men ingen oskyldig. Ni hängde ut Grillo som INTE är en näthatare utan motsatsen till en. Hur fan tänker man då?

  För övrigt håller jag med Ditchen. Det är nog bara en tidsfråga innan det händer er något och det är alltså inget hot från min sida heller utan en väldigt realistisk bedömning. En dag “presenterar” ni någon som kommer att leta reda på er och inte nöja sig med ord. Vad gör ni då? Ni leker verkligen med elden. Bokstavligt.

 24. Skeptisk:
  Vi är eniga om att polisanmälan är meningslös.

  Ja, man skall alltid polisanmäla om gärningen är brottslig och man inte kan hantera det själv.

  Ändå är du så förblindad av hat mot Flashback att du säger att man ska göra denna meningslösa åtgärd ändå! Vem är det som är löjlig då?

  Jag hatar inte men väl kalkylerar kallt.

  JA du var utsatt för ett justitiemord. JA några idioter på Flashback har gjort ert liv till ett helvete. Låt idioterna sona för det då men ingen oskyldig. Ni hängde ut Grillo som INTE är en näthatare utan motsatsen till en. Hur fan tänker man då?

  Moderatorerna på Flashback är utmärkta verktyg mot Flashback. Moderatorkåren på Flashback skiter fullständigt i om någon blir förtalad till den grad att livet är slut. De är lika mycket skyldiga som näthataren själv.

  För övrigt håller jag med Ditchen. Det är nog bara en tidsfråga innan det händer er något och det är alltså inget hot från min sida heller utan en väldigt realistisk bedömning. En dag ”presenterar” ni någon som kommer att leta reda på er och inte nöja sig med ord. Vad gör ni då? Ni leker verkligen med elden. Bokstavligt.

  Ja, det är det som är Flashbacks “yttrandefrihet på riktigt”!

 25. Det är ingen seriös diskussion som förs utan förtäckt hot. Typisk FB-ytttrandefrihet.

 26. Helena:
  Det är ingen seriös diskussion som förs utan förtäckt hot. Typisk FB-ytttrandefrihet.

  Ja, så är det!

  Vi avslutar OT-diskussionen här och nu!

 27. Ja vi slutar här. Jag var helt på er sida förr och har faktiskt skickat näthatares namn till er. När Ditchen och jag förutsäger vad som kommer att hända om ni inte ändrar taktik så är VI näthatare! Skyll er själva då. Varningarna var vänligt menade.

 28. Skeptisk:
  Ja vi slutar här. Jag var helt på er sida förr och har faktiskt skickat näthatares namn till er. När Ditchen och jag förutsäger vad som kommer att hända om ni inte ändrar taktik så är VI näthatare! Skyll er själva då. Varningarna var vänligt menade.

  Vad exakt tycker ni vi gör fel?
  Hur skulle ni göra?

 29. Jag skulle börja i andra ändan. Hitta tveksamma åtal från Ehrenborg-Staffas mot andra. Många åklagare är som hon. Det får förstås göras väldigt försiktigt. Sedan leta reda på Jan Axelsson själv. Så moderatorerna och medlemmarna som verkligen hatar. Låt resten vara.

  Faktiskt har jag utsatts för liknande som din dotter har utsatts för, bara inte offentligt. Ingen har näthatat mig. Men för övrigt vet jag precis hur ni känner det. Så du sårar mig som fan när du kallar mig näthatare.

 30. Skeptisk:
  Jag skulle börja i andra ändan. Hitta tveksamma åtal från Ehrenborg-Staffas mot andra. Många åklagare är som hon. Det får förstås göras väldigt försiktigt. Sedan leta reda på Jan Axelsson själv. Så moderatorerna och medlemmarna som verkligen hatar. Låt resten vara.

  Faktiskt har jag utsatts för liknande som din dotter har utsatts för, bara inte offentligt. Ingen har näthatat mig. Men för övrigt vet jag precis hur ni känner det. Så du sårar mig som fan när du kallar mig näthatare.

  Du anger precis den linje vi arbetar efter!
  Jag kallar bara näthatare för näthatare.

  I övrigt är inte de som postar på Flashback helt “oskyldiga”. Betänk att Flashback är ett av de värsta förtalsforum som finns. Hur är man funtad när man reggar sig där och börja skriva. Vi ser det som att man hjälper Flashback genom att ge legalitet åt alla förtal genom att gå in där och skriva om exempelvis trädgårdsoodlingar.

  Vi lär förmodligen inte ha tid att gräva fram alla så vi koncentrerar oss på hatarna mfl. Men vi kommer att säga att vi vet vilka också icke hatarna är men kanske inta visa deras riktiga namn. Tror jag.

 31. De som reggar sig för att diskutera hur man bäst sköter ett växthus eller byter växellåda på bilen eller vinner i ett visst dataspel TÄNKER INTE på att de delar forum med näthatare. Människor tänker inte så som ni verkar tro att de tänker. Det är bara en minoritet som tänker så långt. Det är vi ju flera som har försökt förklara nu.

  Men så länge ni koncentrerar er på de verkliga hatarna så har ni mina sympatier.

 32. Skeptisk:
  De som reggar sig för att diskutera hur man bäst sköter ett växthus eller byter växellåda på bilen eller vinner i ett visst dataspel TÄNKER INTE på att de delar forum med näthatare. Människor tänker inte så som ni verkar tro att de tänker. Det är bara en minoritet som tänker så långt. Det är vi ju flera som har försökt förklara nu.

  Men så länge ni koncentrerar er på de verkliga hatarna så har ni mina sympatier.

  Jag vill inte avslöja för mycket av vårt sätt att arbeta men som ni förstår hamnar en del om skrämseltaktik.
  Vi är för få för att kunna bredda vårt arbete att gälla även de som diskuterar växellådor. Vi lägger vår kraft i huvudsak mot näthatare, moderatorer, Jan Axelsson och mot själva forumet. Vi jobbar dock mest med opinionsbildning. Opinionsbildning syns inte, det bara märks med tiden men utan att vi får kredd för det (och vill inte ha det heller).
  Vi har dragit flera användare till domstol och än så länge vunnit i alla fallen. Det är inget vi skriver om men kan komma i media då vi vet att media kallar hem domstolsprotokoll mm.

  Det faktum att vi tillåtit OT under denna artikel visar hur mycket vikt vi lägger i denna fråga.

 33. Anonym:
  Jag vet allt om JA familjebakgrund, föräldrar och släkt. Vill ni ha informationen? Ni kanske redan har den?

  Om du har någon information kan du maila den till oss. Välj knappen “Kontakt” här ovan i menylisten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.