https://www.sigmag.se/

Flashback – Varför ligger forumet i Sverige

Det talas ofta om att Flashback forum inte ligger i Sverige eller att de följer USA:s lagar. Det är helt fel, Flashback forum ligger i Sverige, servrarna står i Sverige och det drivs från Sverige. Inkomsterna från forumet går till Flashback Media Group i Sverige och admin på forumet bor i Sverige.

Varför ligga i Sverige med så mycket censur

Sanningen är att censuren i Sverige är betydligt mindre än i de flesta länder. Sveriges yttrandefrihet tillhör de friaste i Världen. Ingen annanstans i Världen skulle Flashback forum kunna tillåta så mycket som de gör samtidigt som de kan upprätthålla en tät service och administration. Vi vet att folk aktiva på nätet i vårt land inte tror på det men de kanske tror på admin på Flashback, därför citerar vi admin i dessa frågor:

admin

Ursprungligen postat av SummaSummarum
Skall man följa Sveriges krystade censurlagstiftning så blir det bara yttrandefrihet på låtsas. Jag tycker Flashback bör ge blanka fan i att följa detta. Vara lite underground. Det blir alltid subjektivt när moderatorer skall bedöma folks intentioner och vad som är humor eller “sakligt”. Sådant för tankarna till åsiktskommissarier i Sovjet.

Vi kan registrera en ny domän, och ha servrarna i Zimbabwe.

http://yoafrica.com

Zimbabwe är ett land som varken tar order från USA eller EU. Så hypotetiskt skulle det fungera. Åtminstone i teorin. I praktiken skulle det inte alls fungera. Kanske ett tag, men inte i längden.

http://en.rsf.org/zimbabwe-internet-…011,39877.html

Alla länder har lagar. Vill du undvika de svenska, så måste du isf hitta ett annat land som inte begränsar din yttrandefrihet ännu mer.

admin
Källa: flashback.org/sp44467396

Det är uppenbart att admin tittat på Zimbabwe som ett alternativ. Problemet är IT-kulturen, uppkopplingen till nätet och det faktum att landet genomgår reformarbeten. Det blir problematiskt att ha servrarna i ett land och bo i ett annat. Man har inte fysisk tillgång till servrarna utan får lite på lokala förmågor i ett land som står under stark utveckling vilket kan betyda ostabilt politiskt läge.

 

admin

Ursprungligen postat av karatekung90
Flytta servrarna till Asien (och du Amin har du kollat upp möjligheterna i Kambodja? du bad ju mig om ett exempel på land som kunde hjälpa till. Vad jag har förstått så kommer man ganska långt här så länge man betalar för sig, och det har väl Fb råd med?)

Här har du en uppdatering om yttrandefriheten i Kambodja:

http://www.slideshare.net/sam_leng1-…on-in-cambodia

Jag rekommenderar dig att läsa samtliga 24 sidor ifall du vill förstå situationen i Kambodja. När du läst dessa, så kan du fortsätta att fördjupa dig i Kambodja lagstiftning, och deras syn på det fria ordet.

“Reporters Without Borders (RSF) and the Cambodian Center for Independent Media (CCIM) raise their concerns about online freedom in Cambodia as the Minister of Telecommunications, So Khun, signed a circular on November 16th, 2012, to regulate the use of Internet in the country.”

http://en.rsf.org/cambodge-some-inte…012,43789.html

“The government of the ruling Cambodian People’s Party (CPP) continues to use the judiciary, penal code, and threats of arrest or legal action to restrict free speech …”

http://www.hrw.org/world-report-2012…-2012-cambodia

admin
Källa: flashback.org/sp44467498

Det admin länkar till är en beskrivning över hur Kambodja skall ta över och kontrollera internet. Internetcaféer stängs för att de tillåter för vidlyftig yttrandefrihet osv. Kambodja är alltså inget alternativ.

 

admin

Ursprungligen postat av Regulus
Vad gäller möjligheterna att lagföra enskilda användare så ökar de nog tyvärr om Flashback fullt ut ska drivas enligt svensk lag i fortsättningen. Det kommer att bli lättare att få ut användaruppgifter från svenska företag, särskilt efter HD-domen i december. Dagens sommarpratare, riksdagsmannen Anton Abele (M) – som sitter i justitieutskottet – talade just om de skärpta regler för IP-spårning som han hjälpt till att driva igenom, som ska göra det lättare att komma åt “näthatare”.

Fast detta gäller enbart svenska bolag verksamma i Sverige. De krav som ställs på dessa bolag kan inte riktigt jämföras med bolaget som driver forumet.

Jag skulle snarare säga att USA är ett större hot mot användarnas anonymitet. Google, Facebook, Yahoo!, Twitter, Apple osv läcker inte uppgifter om användarna bara för att de anser det roligt.

Att forumet följer svensk lag betyder inte att svenska myndigheter kan göra hur de vill. Det var därför forumet stängdes 2002, och senare startade via ett annat bolag. Däremot kan svensk jurisdiktion vara bättre än amerikansk, ifall man ser till helheten.

admin
Källa: flashback.org/sp44480778

USA är ett större hot mot anonymitet än Sverige. admin tycker också att Sverige juridiskt sett är bättre att lägga forumet i än i USA.

 

admin

Ursprungligen postat av HusvagnSvensson
Ingen tvingar Flashback att ha regel 0.10, ändå finns den, så det är förståeligt om folk inte köper att Flashback är tvingade att ha de regler de har, om man ser det i det stora hela.Som vi tidigare konstaterat har ingen på tio-femton år på allvar påstått att Flashback brutit mot lagen om anslagstavlor och åtalat forumet pga av det. Så att Flashback nu skulle vara tvingade att omformulera reglerna för att ovanstående lag kräver det, för annars råkar forumet illa ut, är ett mycket tveksamt påstående. Lagen har sett likadan ut länge och det har tydligen gått bra att ha rätt högt i tak.

Under vilken jurisdiktion lyder Flashback?
Anser du att vi måste följa något lands lagar?
Eller anser du att Flashback står över lagen?

Det är uppenbart att du anser att vi helt kan strunta i svensk lagstiftning. Det har jag förstått. Är det USA:s lagstiftning du hänvisar till?

Då är min följdfråga: Anser du att det är OK att röja vissa användares anonymitet på forumet?

Eller anser du att vi ska göra som vissa andra. Läcka ip-nummer till myndigheter, men inte berätta om det?

Att vi klarat oss så här långt beror på att vi lägger ner förhållandevis stora summor på advokater, som har i uppdrag att hitta kryphål och en så liberal tolkning av lagen som möjligt. Du ser uppenbarligen en juridisk öppning som dessa måste ha missat, så därför får du gärna redogöra hur du resonerar.

admin
Källa: flashback.org/sp44480927

admin menar att USA och flera andra länders lagar tvingar fram just det som är fetat i texten. Det går inte i Sverige eftersom våra lagar garanterar en mer långtgående yttrandefrihet.

 

admin

Ursprungligen postat av teflonpannan69
Man kan ju flytta servrarna till Sealand?http://www.sealandgov.org/http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_SealandE Mare Libertas

Sealand har sedan länge stängt ner sin ISP. De tillåter inga servrar där längre.

“The only content that couldn’t be hosted somewhere else would be content that’s illegal everywhere — meaning the nations of the world would find it quite easy to gang up on Sealand, or be willing to look the other way while someone knocked it into the sea.”

http://arstechnica.com/tech-policy/2…and-havenco/1/
http://www.theverge.com/2012/3/28/29…-haven-history
http://www.independent.co.uk/news/uk…s-8617991.html
http://www.bobleroi.co.uk/ScrapBook/…land_Fire.html
http://en.wikipedia.org/wiki/HavenCo

admin

Den gubbe gick alltså inte heller! Sealand är en plattform ute havet mellan England och fastlandet som säger sig vara ett eget land.

Om Flashback inte kan fortsätta i Sverige är det svårt att flytta servrarna till något annat land av den anledningen att Flashback då skulle flytta från det land som har den mest långtgående yttrandefriheten i Världen samtidigt med en teknisk miljö som är bra för servrar och folk som kan serva dem.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer