Hatforumet Flashback

Flashback – Trollen och skarpt läge

Man skulle inte tro att trollinlägg på Flashback skulle skada något alls. Där har vi alla helt fel! Alla inlägg som inte är övertänkt kan skada människor och mycket annat. Nu senast postade ett Flashback-troll ett inlägg (bilden här ovan) som kan klassas som hot men ändå till synes harmlöst. Men inlägget drog igång vårt rättsväsende som ökar på bevakningen vid en tillställning och har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Storsjöyrans sista kväll

Tillställningen som det skulle hända något på är “Storsjöyrans sista kväll”. Det som planeras att hända där är “ett blodbad”. Normalt menas att det skall dödas eller skadas folk. När sådant postas offentligt är det mycket allvarligt. Alias “akrylforlibbad” har alltså postat en text som tas på mycket stort allvar och om det är sant kan i värsta fall betyda att hundratals människors liv är i fara. Vi tror inte “akrylforlibbad” inte förstått hur allvarligt detta är vilket inte alls är ovanligt när det gäller postare på Flashback, tvärt om, det är snarare regel än undantag. De tror de sitter i en egen liten värld när de postar på Flashback och i sin egen lilla värld får man ju skriva vad fan som helst. Men så är det inte, det är ingen liten egen värld, det är vår allas värld, det är offentligt.

Posta på Flashback är alltid skarpt läge

När du postar inlägg på Flashback skall du ha klart för dig att det alltid är skarpt läge. Så tänk dig för vad du skriver för du kan skada människor och annat mycket allvarligt om du snubblar det minsta på tangentbordet. Det som kan hända är att du hittas och om du hittas skall du be en bön att det är rättsväsendet som hittar dig. För flera av de du skriver om kan vara galenpannor som inte drar sig för att “lösa problemet” själv. Vi har hittat mängder av personer bakom olika alias på Flashback. Det värsta vi gör med dem (som skrivit nedsättande om oss) är att ringa upp och snacka med vederbörande. Vi är snälla människor med empati och omsorg om andra, men alla är inte sådana. Därför och återigen, tänk på vad du skriver och skriv aldrig mer än du kan stå för.

Vad händer nu

Polisen kommer att undersöka alla postningar “akrylforlibbad” gjort och försöka hitta lösa trådar att dra i. Plötsligt har de dragit i rätt tråd och polisen ringer på dörren. Även om inlägget inte är sant är det olagligt. Det är olagligt även om det bara är ett pojkstreck. Allt tyder på att just detta inlägg är påhittat och avsett att skoja med någon men det är ändå olagligt och hittar de personen bakom “akrylforlibbad” kommer han att bli åtalad om det var påhitt alternativt förhörd om var han hört ryktet om han vidhåller detta. Vi har titta på “akrylforlibbad” inlägg på Flashback och kan säga att det finns gott hopp om att han kan hittas.

Läs mer: Aftonbladet

8 tankar på “Flashback – Trollen och skarpt läge

 1. En sådan pajas. Han förstod inte att det skulle bli tidningsrubriker av det. Liggaer säkert o skakar någonstans nu.

 2. Redo:
  En sådan pajas. Han förstod inte att det skulle bli tidningsrubriker av det. Liggaer säkert o skakar någonstans nu.

  Ja, det mediala kom nog som en överraskning!

 3. Redo:
  En sådan pajas. Han förstod inte att det skulle bli tidningsrubriker av det. Liggaer säkert o skakar någonstans nu.

  Håller med, de där fb-trollen är inga riktiga män.

 4. Kque: Håller med, de där fb-trollen är inga riktiga män.

  Sant, de flesta är mer rädda av sig än vanligt hederligt folk.

 5. Det ni inte vet att, vi åsiktsregistrerar användare på forum Flashback. Så länge vi kan göra det är Flashback inget problem för oss som jobbar med det. Vi har dömt många medlemmar till dryga dagsböter. Använda sig av anonymitetstjänst som VPN eller TOR gör jobbet lite svårare men de gånger vi har lagt tid på vissa användare har vi hittat personerna bakom nick.

 6. Info:
  Det ni inte vet att, vi åsiktsregistrerar användare på forum Flashback. Så länge vi kan göra det är Flashback inget problem för oss som jobbar med det. Vi har dömt många medlemmar till dryga dagsböter. Använda sig av anonymitetstjänst som VPN eller TOR gör jobbet lite svårare men de gånger vi har lagt tid på vissa användare har vi hittat personerna bakom nick.

  Jaha..
  Vilken är “vi” om vi får fråga?

 7. Har polisen i Östersund startat en förundersökning som gäller grovt olaga hot och stämpling till allmänfarlig ödeläggelse?

 8. Jorden:
  Har polisen i Östersund startat en förundersökning som gäller grovt olaga hot och stämpling till allmänfarlig ödeläggelse?

  Ja, enligt polisen via media har de gjort det.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer