Flashback står under utredning av Säpo

Näthatare är oftast Sverigedemokrater

Attackerna mot några moskéer och påföljande diskussioner på högerextrema hatsajter föranleder Säpo att utreda om de som postar kan vara inblandade i attackerna. Det är inte bara Flashback det handlar om utan också andra högerextrema sajter. Säpo anser alltså att Flashback är en högerextrem sajt. De är inte helt ute och cyklar då flera av de vi hittat identiteterna på är inte bara näthatare utan är ofta också Sverigedemokrater och ibland också andra högerextrema åsiktsinriktningar. Väldigt mycket tyngd av det som skrivs på Flashback kommer från näthatare och eftersom näthat och högerextrema åsikter tycks gå hand i hand är det också näthatare på Flashback som står för glädjen över att religiösa möteslokaler stuckits i brand. Bland annat skriver de:

Sveriges moskéer och blattegetton ska alla brännas ned

I kölvattnet av framgång krossas drömmar om ett bra liv

Precis som i Tyskland på 30-talet var det i kölvattnet av Nazisternas framgångar och deras deklarerande av att Judarna var Tysklands främsta problem som dåtidens näthatare, dvs högerextrema ungdomars, gick från hus till hus krossade Judars glasrutor och ibland misshandlade Judar. Idag är det i kölvattnet av det högerextrema partiet Sverigedemokraterna, som mycket tydligt gått ut med att Muslimer är ett hot mot Sverige och som nu näthatarna åtgärdar genom att sätta eld på deras kyrkor. Historien går igen!
Efter andra Världskriget gick man ut på gatorna och sade “Aldrig mer” men nu, 70 år efteråt, har runt 15% av folket i vårt land glömt vad som hände då och gladeligen går och stödjer andan från förr som raserade hela Europa och dödade människor i mångmiljonantal.

Är det yttrandefrihet på riktigt att bränna ner en moské

Vi stödjer varken höger, vänster, upp eller ner men man blir förvånad när de näthatare vi hittat identiteterna på ofta också är fattiga människor som borde tjäna på att inte hålla till på högerskalan med sitt stöd. Flera av dem har byggt upp sin fattigdom genom oönskad långtidssjukskrivning, arbetslöshet eller som sjukpensionärer. Att dessa fattiga stödjer en högerextrem rörelse som minst av allt är för de fattiga är en gåta. Är de så korkade att de inte fattar att det är just exakt dem SD kommer att offra om den dagen kommer då SD vinner makten.  Hur som helst är dessa fattiga och korkade personer på gång igen med att kanalisera sin, av SD, pålurade ilska mot muslimer genom att bränna ner deras moskéer. Det är alltså samma personer som på Flashback skriker om “yttrandefrihet på riktigt” och andra demokratiska uttryck som idag hyllar de anlagda bränderna. De borde fråga sig hur mycket yttrandefrihet på riktigt det är att bränna ner en moské.

Säpo utreder

Säpo utreder om det som postats om attackerna som “viktiga segrar” kan vara samma personer som anlagt bränderna på moskéerna. De borde också utreda varifrån tankarna på att bränna ner dessa moskéer kommer ifrån och åtgärda det problemet i första hand. Dvs stoppa roten till det onda innan man vidtar andra åtgärder som att förklara för politiska partier att deras uttalade inriktning kan ge sådana här effekter samt att ge folk en inkomst det går att leva drägligt på vare sig de redan har ett jobb eller inte har ett jobb och för de som inte har ett arbete men kan arbeta borde det skapas normalavlönade jobb som de senare kan slussas ut på den reguljära arbetsmarknaden från.

Bli invald i riksdagen är inte bara en seger

Bli invald i riksdagen är inte bara en seger, det innebär också ett stort ansvar för att landet skall fungera. Man kan alltså inte som ett Riksdagsparti medverka till att motsättningar ute i samhället eskalerar till våldshandlingar lika mycket som man har ansvar för att den gällande ordningen inom Riksdagen fungerar. Nazisterna brände ner sitt Riksdagshus när de vann valet i Tyskland och SD ställer medvetet till oreda i vårt Riksdagshus när de blev vågmästare. Vårt land eller Riksdagshus är ingen lekstuga för en bunt näthatande järnrörsbärande personer som genom sina uttalanden uppmuntrar till våld mot invandrare.

Aldrig mer

Källa 1: Dagens Nyheter
Källa 2: Expressen har publicerat namn på ledande SD-medlemmar som näthatare

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer