Virusspridaren Flashback

Flashback – Sprider virus

Jo, Flashback – Sprider virus. Användare på Flashback postar ibland sina koder för att diskutera dem. Men vid några tillfällen är den postade koden illvillig kod som kan ställa till det för den som lockas att använda koden. Det finns till och med trådar som virusprogram kan reagera på i den lokala datorn om man öppnar en sådan tråd.

Vill vill inte visa för mycket

Vi vill inte sprida virus (i detta falla Trojaner eller Trojwares) därför kommer vi bara visa några av inläggen. Trojaner kan raderar, blockerar, ändrar eller kopierar data, öppna CD-luckan tills man stänger av datorn, skriver ut något skit på skärmen, och mycket mer. De som drabbas av detta kan få panik och drar i väg med datorn till service till stora kostnader. De flesta virusprogram klarar ta bort skiten så kör aldrig utan virusprogram.

Här är några av inläggen

Det som är inramat i rött är själva den elaka koden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Användaren i bilden här ovan använde fel filändelse men det löste en annan användare åt honom.

Om någon till äventyrs laddar ner något av dess inlägg till datorn kommer de att genast tas bort av virusprogrammet. Om virusprogrammet inte tar bort dem skaffa nytt virusprogram. Det finns en hel del av liknande eller ännu värre kod på Flashback som ligger öppet och sökbart på Google som vi inte vill visa. Om någon som som håller på att lära sig programmering råkar använda dessa koder kan denne råka illa ut.

Trådar som lär ut virusprogrammering

På Flashback finns det flera trådar som lär ut hur man jävlas med folk genom att visa hur dessa kodas. De som snappar upp detta kan ställa till med allvarlig skada i sin egen dator eller ännu värre, i andras datorer. Människor som tillåter sådan verksamhet kan inte ha mycket till övers för datasäkerhet eller omtanke om andra. Det är bara ren och skär jävelskap eller yttrandefrihet som jävelskap!

Vi tänker på yttrandefriheten

Vad har denna spridning av illasinnad kod med yttrandefriheten att göra? Det skulle vara bra att få ett svar! Vi tycker mer att det handlar om olaglig spridning av kod som i första skedet kan förstöra för folk. I sin förlängning kan dessa koder användas för att förstöra för myndigheter till stora kostnader. Vi tänker på yttrandefriheten och vad de drabbade myndigheterna kan göra med den friheten om den missbrukas på detta sätt. Det är inte rebelliskt, det handlar inte om yttrandefrihet utan det handlar om förstöra andras egendom och det tillåter Flashback i sin hemsnickrade yttrandefrihet.

Läs mer om konsekvenserna som Flashback tillåter och i princip medverkar till:
svd
SVT
Aftonbladet
Sydsvenskan
Techworld
Göteborgsposten

9 tankar på “Flashback – Sprider virus

 1. bäst du klagar på svenska skolor också hur man öppnar o stänger cdn lärde läraren ut när jag gick datasupport på gymnasiet virustotal markerar trådarna som 100% säkra

  ………………………….
  Vi vill inte medverka till spridning av
  virus så vi raderade länkarna.
  /REDAKTIONEN

 2. öjg:
  bäst du klagar på svenska skolor också hur man öppnar o stänger cdn lärde läraren ut när jag gick datasupport på gymnasiet virustotal markerar trådarna som 100% säkra

  ………………………….
  Vi vill inte medverka till spridning av
  virus så vi raderade länkarna.
  /REDAKTIONEN

  De är säkra när de ligger som text i inlägg. Där är de inte körbara. Om du däremot kopierar texten och sparar i en vanlig .txt-fil tas filen bort bråkdelen av en sekund efter den sparats. Likaså om du sparar ett inlägg med viruskod på datorn tas det bort direkt. Om du har ett virusprogram vill säga.
  En av trådarna vi öppnade varnade virusprogrammet för att sidan kan innehålla skadlig kod. Det virusprogrammet menar är att man inte skall ladda ner koden till sin dator.

 3. Borde inte rättsvårdande myndigheter och abuse hos internetoperatörer reagera direkt om någon eller några har gett tips till andra användare om hur man sprider datavirus?

 4. Spion:
  Borde inte rättsvårdande myndigheter och abuse hos internetoperatörer reagera direkt om någon eller några har gett tips till andra användare om hur man sprider datavirus?

  Ja, så borde det vara men de tycker väl det blir för mycket att göra.

 5. Flashback drar sig inte för något alls, de skiter i det mesta där förvånar det inte att de sprider virus…också!

 6. LEKA:
  Flashback drar sig inte för något alls, de skiter i det mesta där förvånar det inte att de sprider virus…också!

  Din syn är som vår syn på Flashback!

 7. Hej, vi har spårat Jan med sin fru till England. Dom bor i en lägenhet som är registrerad på Jans frus föräldrars namn.

 8. LEKA:
  Flashback drar sig inte för något alls, de skiter i det mesta där förvånar det inte att de sprider virus…också!

  Att det finns vissa troll på Flashback som medvetet sprider virus finns det flera exempel på .

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer