Flashback – Snaran dras åt

Flashback måste förhandsgranska alla inlägg

I början på år 2000 föll en dom som i praktiken förbjuder Jan Axelsson att driva Flashback Forum. Egentligen är det inget förbud utan ett påbrå att Janne måste förhandsgranska ALLA inlägg på forumet innan det får postas på forumet. Det kan tyckas vara märkligt att de skall förhandsgranskas bara för att ingen skall posta något om piratkort för teve-sändningar. Men tittar man på historien bakom denna åtgärd så är det ett sätt att komma åt Flashbacks förtal utan att stifta nya lagar. Det påminner om brottslingen som inte går att sätta fast för brotten han gjort men man kan sätta fast han för att han inte betalade skatt för en tillfällig inkomst.

Nu är frågan, vem äger och styr Flashback?

I en publikation, som nås i menyn till höger, framgår mycket klart att Jan Axelsson äger och aktivt styr Flashback forum idag och har alltid gjort det. Frågan är vad admin själv säger om dessa påståenden? Låt oss undersöka det med några få enkla frågor och svar:

Hej admin!

– Jan Axelsson drev Flashback forum före år 2003. Nu undrar jag vem som driver det idag?
– Domstolen förbjöd ju Janne att driva Flashback men uppenbarligen ger han ut ett nyhetsbrev
– Han får alltså inte något som helst inflytande på Flashback forum?

admin_1

 

– Vad är den direkta anledningen till att han inte får leda Flashback forum efter domen?
admin_2

Jan Axelsson driver och har alltid drivit Flashback forum

Alltså, Janne säger här själv att “det blir omöjligt att driva ett forum under sådan regeltolkning“! Nu vet vi av Janne själv, eftersom det är han som är admin, inte får leda forumet på något sätt och han skriver det här ovan i klartext. Vidare skriver han, lite skämtsamt men malligt, att det ändå trots allt är han som driver det och alltid gjort det: “så visst inflytande lär han nog ha ändå…

Domen som skulle stoppa Flashback

Domen säger att han är skyldig att betala ett vite på 400.000kr för varje inlägg som inte granskats före det postats. Sedan 2003 har det postats runt 40 miljoner postningar på Flashback och det skulle då bli gånger 400.000kr i vite. Det ger i runda slängar över 1500 miljarder kronor som Jan Axelsson är skyldig staten och Svenska folket. Jag gissar att vitet skulle sänkas något eftersom man får rabatt på straffen i Sverige vilket de flesta på hans forum tycker mycket illa om. För att Janne ändå skulle kunna fortsätt driva sitt forum efter denna dom genomfördes några trevande konstruktioner innan det blev som idag.

Flyttade till Holland sedan till England

Han flyttade hela paketet till Holland men där var det också något på gång som skulle kunna stoppa Flashback så han flyttade det till England. I England använde han en bulvan för att registrera ett företag och ägandet av det övergick strax efter till Jan Axelsson. Här gjorde Janne misstaget att äga företaget som äger Flashback forum. Ägandet står registrerat åtminstone fram till 2010, dvs under den tid  han i praktiken inte kan driva Flashback. Nu låg ju detta i England och Svenska lagar gäller inte där men han bodde då i Sverige och Flashback riktades mot svensk publik. Om servrarna också då stod i Sverige då hade det/har det definitivt varit ett brott mot domen.

Flyttade till USA

Senare flyttade Janne hela paketet till USA där det amerikanska företaget Flashback Inc tog över ägandet och driften av forumet. Men här föreligger en del märkvärdigheter. Adressen i New York leder till en orange brevlåda med mer än hundra andra företag noterat på den? Efter ett omfattande gräv av min dotter hittade hon Flashback Inc i Belize. Flashback Inc är alltså inte från USA, som alla trott utan från bananrepubliken Belize som tjänar en del av sina pengar på att låta mer eller mindre ljusskygga företag registreras hos dem med samma suffix som i USA, nämligen “Inc”.

Advokat i Europa

Min dotter grävde vidare och hittade en advokat i Europa som åtar sig att registrera ljusskygga företag i just Belize. Vid en kontroll av Flashback Incs telefonnummer visade det sig att numret leder till en telefonsvarare i den advokatens fastighet. Alla brev och alla mail som skickas till Flashback Inc hamnar också hos samma advokat.

Tillsammans mad porr, spel och annat ljusskyggt

Det räckte inte med att advokaten står bakom Flashback Inc. Vid en omfattande kontroll, som tog lång tid att genomföra, hittad hon hundratals företag som samma advokat registrerat och tar emot alla telefonsamtal, brev, mail och allt annat som adresseras till de företagen. Vi kan klart och tydligt konstatera att det handlar om skumraskföretag konstruerade på ett sätt att ingen skall kunna nå dem eller komma åt dem. Mitt i denna smutsiga grupp ligger Flashback Inc. Janne skulle då alltså vara en skumraskföretagare?

Flashback Inc är en tom fasad

Flashback Inc är en tom och falsk fasad för att lura Svenska myndigheter att forumet ägs, drivs och finns i USA. Det är alltså helt fel! Det har alltid funnits i Sverige och finns här fortfarande. Servrarna har stått i Sverige åtminstone från mitten av 2012. Möjligheten finns att de alltid stått i Sverige men vi kan inte se längre tillbaka än till mitten av 2012. De står hos Bahnhof och är just nu 33 servrar, av vad jag kan se på serverkartorna.

Var bor Jan Axelsson själv

Han kan idag bo i England och han är fortfarande ägare till Flashback i England som skulle kunna vara den formella ägaren av forumet samtidigt som Flashback Media Group i sin tur äger det Engelska företaget. Med tanke på att England har mycket hårda lagar för att skydda den personliga integriteten tar han en stor risk om mantalsskrivningen är där. Flashback skulle tvärförbjudas i England och Janne skulle få skaka galler för lång tid framåt om forumet låg där och var riktat mot deras folk.

Sanningen är enkel

Som vanligt är sanningen i en komplicerad historia enkel. Forumet ligger i Sverige och ägs av Flashback Media Group (FMG). Servrarna står också i Sverige. Det hela leds och drivs av Jan Axelsson men Svenska rättsvårdande mydigheter har viktigare sker för sig än att kolla upp och driva in viten och förhindra att folk drivs till att ta sina liv. De väljer att jaga trimmade mopeder i stället, det är lättare.

Källa: Provokation och näthat som affärsidé

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer