Näthataren en kort analys

Flashback – Smarta lögner

På forumet Flashback ljugs det inte bara mycket utan det ljugs smart och fultolkas. Tidigare har vi skrivit om att de så gott som alltid utelämnar källhänvisningar när en “god” lögn skall serveras. Vi skrev också tidigare att de använder en ofta upprepad lögn och det faktum att forumet byter sida efter tolv inlägg för att befästa en lögn som sanning. Deltagare och besökare läser sällan tillbaka i en tråd utan man väljer tro på det som står där eftersom det sägs så ofta och att det förmodligen finns en källa längre tillbaka i tråden. Här Vill vi påvisa hur en smart lögn ser ut i en anda av scapegoating. Så här skrev admin på forumet en gång:

De som hatar Flashback, och nu är medlemmar i A12/SIG/IFI
Källa: flashback.org/sp67839988

Han jämställer alltså de som är medlemmar i de förtalades grupp “Artikel 12” (A12) med SIG-gruppen (SIG) och vår nättidning (IFI). Så här ligger det till:

  • Artikel 12 som admin kallar “A12” (den lades ner i dagarna) är en sammanslutning eller klubb för de som varit utsatta för hatforumets hat
  • SIG-gruppen som admin kallar “SIG” är en grupp som jobbar mot näthat och har inget med Artikel 12 att göra. Bara en person i den gruppen var med i Artikel 12 och det är undertecknad.
  • “IFI” som idag heter Sigmag är SIG-gruppens nättidning och den har absolut inga medlemmar där men däremot har den haft 5 skribenter under åren som inte alls var med i Artikel 12, förutom undertecknad

Genom att koppla ihop dessa tre till samma grupp kan han sedan påstå att vår grupp som bekämpar näthat har “dömda brottslingar” som medlemmar. Det är en avancerad lögn som inte alls har något med verkligheten att göra.
Flera av de som var med i A12 var uthängda och förtalade på Flashback. Det är naturligt därför A12 var en Facebookgrupp för just uthängda och förtalade.
De flesta som hängs ut och förtalas är de som häktats, åtalats och dömts eller friats. Det är så det fungerar.
Därför har en del av dessa begått brott eller varit misstänkta för brottsliga gärningar. Men de var ENDAST medlemmar i Facebook-gruppen A12 och hade inget att göra med vare sig SIG-gruppen eller vår nättidning.
Detta vet admin men han lägger ihop alla till en grupp ändå för det gynnar hans skickligt väluppbyggda lögn.

Det finns massor av scapegoating-exempel på forumet som bygger på samma princip och som har det gemensamt att det helt enkelt inte är sant.

Men å andra sidan ser vi det som att vi lyckats fullständigt när flashbackspatrasket hatar oss så mycket att de tar till sådana här lögner i sin fas av skräck över vad vi kan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer