Pöbeln ger sig på oss

Flashback – Skriver om oss Del 3 Vår taktik

[Artikeln är uppdaterad]

Från början var Artikel 12 bara en samlingspunkt för folk som råkat ut för Flashbacks yttrandefrihet. Inget direkt arbete skulle organiseras därifrån om nu inte någon på eget bevåg jobbade mot näthat. Vilket de naturligtvis får på samma sätt som man får klippa sin gräsmatta där hemma, det är alltså inget man kan lägga sig i. Tanken var att man skulle kunna “prata av sig” med andra som utsatts för admins pöbel och dela erfarenheter om hur man löst de vardagliga problemen. Tyvärr blev det ganska tyst där inne, förmodligen är de flesta inte vana vid att diskutera så några av oss fick visa vägen och hålla igång. De absolut flesta diskussionerna, kanske 90%, handlade om att diskutera olika artiklar som postats i diverse tidningar och lagar. Den absolut största diskussionen skedde kring åtalet mot ägaren till “Stå upp för Sverige”. Eftersom det från början inte diskuterades så mycket började vi fundera på om någon obehörig sitter och sparar det vi skriver för att sprida någon annanstans. Då dök den geniala idén upp att lite lätt provocera den eller de som eventuellt har denna agenda. Mer om det nedan.

Vilka blir medlemmar i Artikel 12

När man bjuder in folk som hatats på Flashback får vi naturligtvis in folk som mobben på Flashback fått upp ögonen för och börja skriva om.

Det kan vara personer som misstänkts för brott, åtalade, dömda eller friade. Av de som gick med kom flera från den gruppen.

En av medlemmarna är oerhört illa uthängd på Flashback av en journalist utan att killen gjort några brott eller är dömd för några brott.

Vi lägger ingen som helst last på de som blir medlemmar, det kan vara dömda för vilket brott som helst, extremvänster, extremhöger, religiösa eller fanatiker av något slag. Det är inget konstigt alls att en del är åtalade och både dömda och friade eftersom de blivit omskrivna på Flashback. Eller hur? Även kändisar som blivit omskrivna kom med i gruppen som blivit hårt åtgångna på Flashback men de förhöll sig passiva.

De som INTE var med i gruppen eller ens varit med på många år är “Helena” som nu får åka gatlopp på Flashback återigen och kvinnan som tidigare omskrivits. Ingen av dem var med i Artikel 12 (en av dem var med i några dagar). Helena drog sig tillbaka April 2015 från allt arbete på nätet och från datorer överhuvudtaget (SIG-gruppen en medlem mindre). Orsaken till att admin slår mot Helena är det faktum att han försöker skada Helenas pappa genom att slå mot hans barn. Det är verkligen lågt och visar vad för person admin egentligen är.

Medlemsskaran bestod alltså av kändisar, före detta dömda men nu fria att leva som alla andra och andra icke dömda men omskrivna på Flashback. Inget konstigt alls. Att admin med pöbeln i släptåg inte kände till det är ju för märkligt eller så är det en taktik från admins sida att förmå pöbeln ge sig på oss, mer om det här nedan.

Andra som blev medlemmar

Vi släppte in folk ganska lättvindigt för vi hade ju inget att dölja. Men ganska snart började vi fundera på om någon som blivit medlem hade en annan agenda, dvs “spionera” på oss.

Provocera fram

Några av oss talade ständigt med varandra privat och kom överens om att provocera lite för att se om det dyker upp någonstans på nätet.

Det hände inget alls men vi fortsatte med den jargongen då och då. En del medlemmar som inte kände till vår taktik fyllde på med förslag och lämnade sina synpunkter på vad som var bra eller dåligt. Det såg väldigt äkta ut men inget hände, vi hittade inget på nätet om oss.

Vi skapade ett forum som vi skulle kunna snacka på enklare sätt i men började först med att be några vi känner väl regga sig och komma in för ingen reggade sig där. Vi postade en del saker som kopierades från annan plats för att vi snabbt skulle få in lite postningar. En av dem som skulle regga sig var eld i lågor och började jobba med det som fanns där. Det såg väldigt autentiskt ut men vi hade på tok för lite postningar där inne. Dessutom postade en av oss 90% av alla inlägg kopierad från annan plats men med lite ändringar så att ingen utomstående skulle se vad det står i originalinläggen.

Vi lade in en kändis som bor i samma område som en person vi höll på att gräva fram för ett år sedan. Inget hände, vi lade in en bild på ett datorprogram som vi sade skulle göra något ganska tufft men minns inte längre vad vi hittade på för programmet. Datorprogrammet finns inte det är ritat i ett ritprogram.

Efter ett tag kom det inte in någon alls. Vi lät forumet gå i stå men fick vara kvar ett tag sedan togs det bort. Dock har de få som varit därinne kopierats och sparats innan forumet togs bort. 99% av besöken gjordes av 2 medlemmar av 10 reggade. Av de andra 8 reggade var bara 3 inne någon gång i början men kom aldrig in mer. En person var inne lite mer gånger men skrev aldrig något, förmodligen var det admins spion.

Det vi postade ute i gruppen som skulle provocera handlade om att börja påverka Google på allehanda sätt ute i gråzonen, hyra servrar i andra länder där vi kunde placera vår hemsida så att vi kunde hänga ut folk “på riktigt” och mycket annat smått och gott.

Till och med när vi provocerade var det ingen som reagerade av våra medlemmar med något undantag. Två medlemmar ovetandes varandra skickade meddelanden och klagade på det som skrevs. Vissa inlägg var ingen provocering men var ganska tuffa ändå men allt var fullt lagliga.

Efterhand raderades en del av inläggen som var provocerande med tanke på nya medlemmar. Det som fått mycket kommentarer fick dock vara kvar. Till slut trodde vi att alla hade goda avsikter.

Före Artikel 12

Det mesta, eller allt, av de som folk i affekt och vredesmod sysslat med som admin lagt ut på Flashback gjordes innan Artikel 12 startades, vissa av dem långt innan. Man kan alltså inte belasta Artikel 12 för sådant som utsatta gjorde för att freda sig långt innan Artikel 12 fanns eller ens var påtänkt.

Dök upp på Flashback

Plötsligt när vi trodde ingen utomstående läst våra provoceringar dök det upp på Flashback! Med en trådstart av admin.

Nu blev plötsligt våra provoceringar verklighet och vi blev och blir förtalade för det. Uppriktigt sagt blev vi överraskade av att admin på Flashback skulle bry sig om detta överhuvudtaget. Det är säkert så att han inte heller bry sig om det men något har hänt som gjort att han fått någon slags panik. Vad det är kan vi bara spekulera om.

Mycket tyngd lägger admin på att medlemmarna består av “kriminella”. Men som sagts tidigare är det så konstigt att folk som åtalats, dömts eller friats fanns i gruppen? Det var ju det gruppen var till för, dvs att uthängda på Flashback skulle kunna diskutera med varandra. Som tidigare förklarats är de ofta åtalade och ibland dömda personer. Det som är gemensamt för dem är att de tagit sina straff och är fria människor nu.

Man kan undra om admin tycker att medlemmar i olika sociala medier inte alls får vara åtalad någon gång under sin livstid? I så fall tror vi att admin är nästan löjligt glömsk för massor av medlemmar på Flashback har någon gång varit åtalad. Det är till och med på det viset att admin själv varit åtalad och dömd för att han hängt ut en pedofil Källa: Aftonbladet. Det var en av dem som stämde honom men det var 60 personer han hängdes ut med personuppgifter och bilder. Vi tycker att utövande pedofiler skall dömas mycket hårt men de skall dömas av rättsväsendet.

Jan Axelsson är inget rättsväsende hur mycket han än tror det och får naturligtvis inte straffa folk långt efter de avtjänat sina riktiga straff. Han har dömts för annat också men det tar vi en annan gång. Vi skrev tidigare att han är glömsk för nu hänger han flera år senare återigen ut personer som tidigare varit straffade men inte nog med det, denna gång hänger han ut en mycket snäll handikappad person, som är lite annorlunda än andra, som den värsta galning. Det är bara så lågt man kan komma och berättar en hel del hur admin är som människa.

Uppvigling till fysiskt våld

Det står fullständigt klart utan minsta tvekan att admins taktik går ut på att hetsa pöbeln på Flashback till att bruka våld. Vad han faktiskt gör är att hetsa sina medlemmar till att utsätta en familj för galningar som kan göra vad som helst. Vi kallar det för uppvigling. Det är definitivt olagligt att göra på det viset och borde beivras hårt.

Schackmatt

41 tankar på “Flashback – Skriver om oss Del 3 Vår taktik

 1. Du försöker alltså förklara bort de uppenbara förslagen till brott med att de var “provoceringar”?? Hahahaha vem fan skriver du detta för? Någon med minst fyra hjärnceller kommer naturligtvis aldrig tro på det, är det bara för att försvara dig inför dina läsare? 😀

 2. “Schackmatt”

  Hahahaha och du deklarerar Schack matt efter den där desperata lögntexten för att försöka försvara dig xD

  Nej, det är inte schack matt för din del. Jag vet inte om du faktiskt är så dum att du tror att de flesta andra tror på dina bortförklaringar, men det gör de inte. Och snart kommer det ännu mer saftiga avslöjanden i del 4. 😀

 3. Det hen skriver är helt sant för jag var med och planerade det. Men agendan för de som hänger på flasback är att bara tro värstingarna där och ingen annan.

 4. Kosken:
  Du försöker alltså förklara bort de uppenbara förslagen till brott med att de var ”provoceringar”?? Hahahaha vem fan skriver du detta för? Någon med minst fyra hjärnceller kommer naturligtvis aldrig tro på det, är det bara för att försvara dig inför dina läsare? ?

  Eftersom du bara tycks ha två hjärnceller som sällan ser solen är det inte dig vi skriver för.

 5. Kosken:
  ”Schackmatt”

  Hahahaha och du deklarerar Schack matt efter den där desperata lögntexten för att försöka försvara dig xD

  Nej, det är inte schack matt för din del. Jag vet inte om du faktiskt är så dum att du tror att de flesta andra tror på dina bortförklaringar, men det gör de inte. Och snart kommer det ännu mer saftiga avslöjanden i del 4. ?

  Om du inte kan uppföra dig släpper vi inte fram dig här mer.

 6. Någon annan:
  Det hen skriver är helt sant för jag var med och planerade det. Men agendan för de som hänger på flasback är att bara tro värstingarna där och ingen annan.

  Så är det, inget att bry sig om vad de skriver. I början 2012 blev man förbannad när de började skriva en massa lögner och påhitt men nu sitter man i solen, dricker kaffe och njuter när samma sak sker.

 7. Jag struntar väl i om du släpper fram mig eller inte? Vi vet att du alltid ser vad som skrivs även när du inte godkänner kommentarerna.

 8. Den vita pjäsen i handen är faktiskt en Kung, och det är ogiltigt drag som leder till förlust att ta en kung med en kung…Så du schack mattar dig själv?

 9. På schackbilden så tar du kungen med din kung, vilket är ett ogiltigt drag, så du förlorar. En metafor?

  🙂

  Ha en trevlig sommar och tänk på att sätta din psykiska hälsa före att försöka schack-matta hela internet.

 10. Johan M:
  Den vita pjäsen i handen är faktiskt en Kung, och det är ogiltigt drag som leder till förlust att ta en kung med en kung…Så du schack mattar dig själv?

  Bilden är bara på kul och betyder inget. Själv spelar jag aldrig schack.

 11. RJ:
  På schackbilden så tar du kungen med din kung, vilket är ett ogiltigt drag, så du förlorar. En metafor?

  ?

  Ha en trevlig sommar och tänk på att sätta din psykiska hälsa före att försöka schack-matta hela internet.

  Jag spelar aldrig schack så bilden för mig är bara en bild på schack.
  Trevlig sommar tillbaka!

 12. Kosken:
  Jag struntar väl i om du släpper fram mig eller inte? Vi vet att du alltid ser vad som skrivs även när du inte godkänner kommentarerna.

  Nej, vi har ett filter som absolut inte släpper igenom vissa ord i kommentarerna. Men det fungerar inte alltid. Det är lite tråkigt för en del har verkligen dåligt ordförråd.

 13. Har aldrig sett denna blogg förut!
  Har läst flera sidor! Tack för att ni står upp för oss uthängda och hatade!

 14. Lördag:
  Har aldrig sett denna blogg förut!
  Har läst flera sidor! Tack för att ni står upp för oss uthängda och hatade!

  Det värmer alltid gott när vi känner att vi gör nytta!
  TACK!

 15. Schack med ett ogiltigt drag. Hmmm är det inte så att Flashback gör en massa ogiltiga drag för de hatar moderatorerna som modererar samhället? Trollar som riktiga troll och låtsas vara ett företag i USA med servrar utomlands. Ja Ja, vilka trolldrag för en rollspelare.

 16. Det är häpnadsväckande hur allt som skrivs på Flashback försvaras med “yttrandefrihet”, men gäller det också i motsatt riktning? Om de själva blir utsatta på nätet, då ska det raidas, tas personlig kontakt, hotas, sökas upp, förstöra egendom o.s.v.

  De sänker sig ju själva till samma nivå där och outar personuppgifteer, på vilket sätt är de bättre? I vilket syfte vill de veta var olika personer bor?

 17. Mogna-Meloner på Flashback:

  “Ger man sig på SIG-gruppen leder det till att användare och mods hängs ut. Vilken upprättelse kan uthängda få mot den gruppen?”

  Vilken upprättelse kan uthängda få där då när dom aldrig raderar något?

 18. Drottning Kristinas Jaktslott:
  Schack med ett ogiltigt drag. Hmmm är det inte så att Flashback gör en massa ogiltiga drag för de hatar moderatorerna som modererar samhället? Trollar som riktiga troll och låtsas vara ett företag i USA med servrar utomlands. Ja Ja, vilka trolldrag för en rollspelare.

  Ja, du har helt rätt, tycker vi!

 19. Raider:
  Det är häpnadsväckande hur allt som skrivs på Flashback försvaras med ”yttrandefrihet”, men gäller det också i motsatt riktning? Om de själva blir utsatta på nätet, då ska det raidas, tas personlig kontakt, hotas, sökas upp, förstöra egendom o.s.v.

  De sänker sig ju själva till samma nivå där och outar personuppgifteer, på vilket sätt är de bättre? I vilket syfte vill de veta var olika personer bor?

  Ja, svaret på den frågan är:

  1. De förstår inte vad de håller på med
  2. De är känsligare än de de hänger ut

 20. Egarth:
  Mogna-Meloner på Flashback:

  ”Ger man sig på SIG-gruppen leder det till att användare och mods hängs ut. Vilken upprättelse kan uthängda få mot den gruppen?”

  Vilken upprättelse kan uthängda få där då när dom aldrig raderar något?

  Ja, de uthängda på Flashback får aldrig någon upprättelse.
  Här hänger vi aldrig ut någon. Vi skriver inte ens ut personuppgifterna fast vi får det om personen inte outat sig själv.

  Vad som menas med uthängning är när man skriver ut personuppgifter tillsammans med egenskaper man tror personen har eller som man vet personen har och annat om personen.
  Att bara skriva ut personuppgifter får man inte heller utan utgivningsbevis men det kan inte kallas uthängning. I så fall hänger alla personuppgiftstjänster ut folk i en mycket stor omfattning.

 21. Hej, jag hoppas att Flashback inte har skrämt dig, det kan inte åstadkomma ett skit, kör på ditt så får dom köra på sitt. Vi är ett annat gäng som har ett ändamål, Flashback ska stängas ner förr eller senare. Jag läste ett inlägg om att några tänkte åka till dig för att intervjua dig, det inlägget är inte kvar längre. Sätt upp en kamera, eller ha det tillhands, filma dom som kommer. Du får ett nummer från mig som jag ska mejla dig snart, ring det numret så fort du ser några misstänkta inkräkta i ditt område, har vi tur och hinner så får vi ser hur intervjun går till, om det är som intervjuar eller blir intervjuade, men hinner vi inte så har vi film på deras ansikten och har göra en intervju i efterhands person för person.

  K.S

 22. K.S:
  Hej, jag hoppas att Flashback inte har skrämt dig, det kan inte åstadkomma ett skit, kör på ditt så får dom köra på sitt. Vi är ett annat gäng som har ett ändamål, Flashback ska stängas ner förr eller senare. Jag läste ett inlägg om att några tänkte åka till dig för att intervjua dig, det inlägget är inte kvar längre. Sätt upp en kamera, eller ha det tillhands, filma dom som kommer. Du får ett nummer från mig som jag ska mejla dig snart, ring det numret så fort du ser några misstänkta inkräkta i ditt område, har vi tur och hinner så får vi ser hur intervjun går till, om det är som intervjuar eller blir intervjuade, men hinner vi inte så har vi film på deras ansikten och har göra en intervju i efterhands person för person.

  K.S

  OK!
  Flashback skrämde mig för 7 år sedan men det är som att cykla har man en gång lärt sig kan man det för alltid. Eller har man blivit skrämd av Flashback en gång blir man det aldrig mer.
  Det är i och för sig många som under åren sagt att de skall komma men ingen har kommit. Men man vet ju aldrig.

 23. Hahah, du förstår väl att bokstavligen alla vet att du själv skrev K.S kommentar för att försöka skrämma bort de som tydligen ska åka till dig?

 24. Kosken:
  Hahah, du förstår väl att bokstavligen alla vet att du själv skrev K.S kommentar för att försöka skrämma bort de som tydligen ska åka till dig?

  Ja, jag skrev din kommentar också!

 25. Ber alla om ursäkt för att jag är så korkad 😉
  & ja det är jag LoL

 26. Kosken:
  Ber alla om ursäkt för att jag är så korkad ?
  & ja det är jag LoL

  Vi vet inte om du är korkad men det är ju korkat att posta om det.

 27. Det admin på Flashback nu ber om, är att användare ska ta bort sin adblock, snacka om en ynklig liten människa!

 28. Beast:
  Det admin på Flashback nu ber om, är att användare ska ta bort sin adblock, snacka om en ynklig liten människa!

  Ja, han förlorar pengar på adblock. Tror han är argare på adblock än på oss.

 29. Kosken:
  Näthatar du mig nu genom att posta sånt där om mig? :/

  För det första kan man inte näthata en anonym person. Man kan bara näthata en person som inte är anonym. För det andra sade du att du är korkad men vi sade att vi inte vet det.

  Vi näthatar aldrig!

 30. Vad som har blivit vanligare är att man allt mer diskuterar inne på Flashback att man ska polisanmäla facebookgruppen #Artikel 12 och dess medlemmar för uppvigling,olaga hot,utpressning,Man påstår att Facebookgruppen #Artikel 12 är en kriminell grupp som sysslar med olagliga aktiviteter

 31. Sommarpizza:
  Vad som har blivit vanligare är att man allt mer diskuterar inne på Flashback att man ska polisanmäla facebookgruppen #Artikel 12 och dess medlemmar för uppvigling,olaga hot,utpressning,Man påstår att Facebookgruppen #Artikel 12 är en kriminell grupp som sysslar med olagliga aktiviteter

  Skriva i en sluten Facebook-grupp är inte olagligt. Däremot om man kränkt någon och en av medlemmarna postar det utanför den slutna gruppen är det den som spridit det vidare som begått brott. Det som stod där inne var inte ämnat att bli offentligt.
  Men det skrevs inget olagligt alls där inne men det skrivs olagligheter på Flashback i en mycket hög omfattning.

 32. Enbart på grund av att en företagare som vann ett förtalsmål mot en journalist som jobbar på VLT i samband med en rättegång i slutet av 2017 så vill drevet inne på Flashback ha det till att företagaren och några i A12 skulle ligga bakom ett angrepp mot VLT-journalisten som skedde under början av år 2017

 33. Sommarpizza:
  Enbart på grund av att en företagare som vann ett förtalsmål mot en journalist som jobbar på VLT i samband med en rättegång i slutet av 2017 så vill drevet inne på Flashback ha det till att företagaren och några i A12 skulle ligga bakom ett angrepp mot VLT-journalisten som skedde under början av år2017

  När det skedde fanns inte Artikel 12 och de flesta kände inte varandra innan.
  Journalisten som misshandlades har lämnat ett signalement på förövaren. Vad vi vet stämmer inte signalementet på någon av de som pekats ut. Dessutom jobbar ingen av dem på det viset. Man kan titta på rättshistoriken om någon i gruppen runt affärsmannen som fick journalisten fälld i domstol misshandlat eller arrangerat sådant tidigare. Det är bla så polisen jobbar och de lade ner fallet därför ingen i kretsen fällts för misshandel eller arrangerat sådant tidigare. Det har alltså utretts men utredningen har lagts ner.
  Det krävs mod eller dårskap för att ta sig in i en annans lägenhet och misshandla någon. Risken för att något går fel är överhängande därför vågar eller vill ingen göra så. Man kan också fråga sig varför man vill misshandla en person man stämt i domstol? Nej, misshandlen beror på något helt annat och är gjord av någon helt annan person.

 34. “Ja, de uthängda på Flashback får aldrig någon upprättelse.
  Här hänger vi aldrig ut någon. Vi skriver inte ens ut personuppgifterna fast vi får det om personen inte outat sig själv.”

  Dessa tröttsamma krokodiltårar från dito människor. Som själv just hänger ut
  och gör det i andras intresse.

 35. “Nej, de uthängda på Flashback får aldrig någon upprättelse.
  Här hänger vi aldrig ut någon. Vi skriver inte ens ut personuppgifterna fast vi får det om personen inte outat sig själv.”

  Den som hängs ut på er tröttsamma sajt får inte ens möjligheten att tala om att
  man ogillar uthängningen. I vart fall inte utan att förnedra sig ordentligt först.
  Inför sina bödlar.

 36. ANONYM:
  ”Ja, de uthängda på Flashback får aldrig någon upprättelse.
  Här hänger vi aldrig ut någon. Vi skriver inte ens ut personuppgifterna fast vi får det om personen inte outat sig själv.”

  Dessa tröttsamma krokodiltårar från dito människor. Som själv just hänger ut
  och gör det i andras intresse.

  Visa exakt var vi hänger ut någon!
  Vi lovar att genast ta bort det om du kan visa var det finns!
  Självoutade eller offentliga personer är undantaget.

 37. ANONYM:
  ”Nej, de uthängda på Flashback får aldrig någon upprättelse.
  Här hänger vi aldrig ut någon. Vi skriver inte ens ut personuppgifterna fast vi får det om personen inte outat sig själv.”

  Den som hängs ut på er tröttsamma sajt får inte ens möjligheten att tala om att
  man ogillar uthängningen. I vart fall inte utan att förnedra sig ordentligt först.
  Inför sina bödlar.

  Flera har hört av sig att de vill få vissa saker bortplockade. Vi har plockat bort det men vi har inte lagt ut deras meddelanden som vissa gör. De fick alltså höra av sig och vi förnedrade inte dem! Vad har du för problem med det?

 38. Finns det någon som hängts ut av er som hört av sig och uppskattat uthängningen ?
  Fjantar !

 39. aNONYM:
  Finns det någon som hängts ut av er som hört av sig och uppskattat uthängningen ?
  Fjantar !

  Eftersom vi inte hänger ut någon har ingen meddelat det. Men det finns annat de ville få ändrat. Visa var vi hänger ut någon!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer