Flashback – Sjunker kraftigt på Google

Flashback har alltid haft mycket länkar på Google. Men sedan våren 2019 har det minskat kraftigt pga av en ändring i Googles algoritmer. Nu har de sedan en tid ändrat på algoritmen igen som försämrar för Flashback ytterligare.

Googlealgoritmen

Vi skrev tidigare detta:

Den ändrade Googlealgoritmen har gjort att hemsidor som har en hård ton och anser att de själva för den rätta yttrandefriheten minskar drastisk i sökresultat hos Google. Se mer här Google – Trafiken stryps till Daily Mail. När vi nu söker flashback.org på Google får vi ca 160 träffar vilket tycks vara betydligt mindre än vad det finns länkar ute på nätet till Flashback. Gör vi samma sökning på Yahoo får vi ca 500 och på Bing 600 träffar vilket också är mindre än det finns länkar till forumet på nätet men det är betydligt mer än vad Google visar upp nu. Tidigare var antal träffar hos Google ungefär densamma som det två andra. Detta tyder på att även Flashback drabbats hårt av Googles nya algoritm vilket i sin tur kan minska besöksantalet drastiskt på sikt. Det skall också sägas att man får träffar också när man söker på annat än domänadressen men sökning på domänadressen ger en huvudbild av det rådande läget.

Google har ändrat ytterligare på algoritmen

För ett år sedan hittade vi 160 länkar på Google med sökordet “flashback.org” vilket är katastrofalt dåligt för Flashback men naturligtvis bra för alla som drabbats av forumet. Idag får vi bara en (1 st) länk från Google till Flashback vilket är mycket glädjande. Nu ser vi fram emot hatforumets annalkande död.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer