http://ifolkets.intre.se

Flashback – Sjukvårdspersonal sprider förtal

I en tråd på hatforumet Flashback sprider sedan en tid tillbaka sjukpersonal förtal om folk inom sjukvården och inom olika myndigheter som jobbar mot Coronasmittan. Det är en förkastlig verksamhet att motarbeta stoppandet av Corona på detta vis. Frågan är om det ens är lagligt.

Vi blev tipsade av folk på plats

I tråden “Corona: Ni som jobbar på sjukhus: Hur är situationen?” skriver flera konton som påstår sig jobba inom vården mycket illa om sjukhuspersonal och om personal på andra myndigheter. Enligt en källa skriver de i sina telefoner i den aktuella tråden under tiden de arbetar och försakar i vissa fall arbetet för att kunna skriva på Flashback:

Flera i personalen var konstant upptagna med mobilerna och ignorerade att anhöriga kallade på hjälp till deras kollegors frustration. När en av de mobilskrivande svarade ”jag ska bara skicka iväg det här till Flashback!”
Vår källa

Vår källa sökte upp några vakter och:

påtalade att överallt finns skyltar om mobilförbud vilket också avser personal. Vakterna följde med och sade till några väntande anhöriga att lägga undan mobilerna, men låtsades inte se två biträden som skrev i sina mobiler.

När det påpekades sade vakterna ”Ni vet att det inte är lämpligt att hålla på med mobilerna bland patienter och besökare”. En vårdanställd svarade m, mmm, mmm och sade till sin också mobilskrivande kollega; “jag kommer inte fram, kommer du fram på Flashback?”
Vår källa

De två sjukvårdsanställda skrev alltså på Flashback istället för att arbeta. Det är i allra högsta grad upprörande att vissa sliter hårt medan andra postar på hatforumet Flashback samtidigt som folk bokstavligen ligger på rad och dör. Hatforumet Flashback är verkligen inte platsen där sjukvårdsanställda skall föra ut sina åsikter och vad som händer på sjukhusen. Det är inte heller tillåtet att använda telefon på sjukhusen som också kan föra med sig smitta. Socialstyrelsen måste agera hårt mot detta och förbjuda telefoner på arbetet.

Vad skriver de på hatforumet Flashback

I brist på tid har vi bara skummat igenom de första sidorna i tråden som i skrivande stund är uppe i 118 sidor a 12 inlägg per sida. Så här skriver de vi sett under de första sidorna på sina arbetsplatser i sina mobiltelefoner:

 Som läget är nu: läkare och verksamhetschefer är samstämmiga i kritiken mot Tegnell. Gubbens ord är inget att lita på för fem öre. Bland infektionsläkarna ligger fokus på Balt-länderna, där riktiga epidemiologer gör skärpta och korrekta bedömningar; till skillnad från vår vänsterpolitiserade variant Tegnell.
Läget kommer bli för jävligt rent ut sagt. Mycket prat kring etik på vår avdelning just nu; vad som komma skall. Välja vilka patienter som ska få vård och ej. Kommer bli en mardröm.
Källa: flashback.org

vad Tegnell sysslar med är inte “vetenskapligt förnuft”. Då hade läget inte sett ut som det gör. Balt-länderna har ett gäng riktigt kompetenta epidemiologer, som står för beprövad erfarenhet och vetenskap. Inte kvasi-vetenskap som vår egen Tegnell.
Delar lunchrum med ett tiotal specialiteter; ännu inte stött på någon inom professionen som anser att Tegnell gör ett bra jobb. Tvärtom, man skäms för honom.
Källa: flashback.org

Inget har gjorts i tid. Vi har fortfarande inte ens stängt skolorna. Folk går fortfarande till sina arbeten. Kollektivtrafiken tuffar på i samma takt. För sent. För lite. För naivt. För långsamt. SVERIGE. Antalet ventilatorer ligger på drygt 400. Kommer vara upptagna inom 3-4 veckor. Som “insider” säger jag lycka till! Det kommer att bli skräckmånader framöver.
Källa: flashback.org

 Inget gjordes i tid och det dom görs nu är inget dom kommer påverka slutresultatet. Vi fick ha ett möte idag där riktlinjer för hur vi i personalen ska få för hjälp när detta är över. Ledningen är alltså redan inne på att vi kommer behöva göra som i Italien och leka bödel. Känns sådär helt ärligt.
Källa: flashback.org

 Ledningen springer omkring som yra höns och implementerar åtgärder här och där som varken känns genomtänkta, effektiva eller konsekventa. Känns dessutom som väldigt sent. Ändå har man ännu inte börjat dra ner på t.ex. icke nödvändig kirurgi för att frigöra vårdplatser eller minska risken för att intensivvårdsplatser och andra upptas av kirurgiska komplikationer.
Beredskapen känns ungefär lika god som inför skogsbränderna eller migrationsvågen och som medborgare bör man nog förvänta sig utfall därefter.
Du får vara glad om du slipper dela respiratorslang med någon gängkriminell guldklimp som vi glatt lägger tiotals miljoner i vårdkostnader på medan sjuka Agda får gå hem och dö.
Först gör man ingenting, sedan ingenting och sedan kommer man göra massor av saker alldeles för sent för att toppa föreställningen med att Löfven säger att vi har varit naiva medan Romsons andliga efterträdare gråter vid hans sida.
Källa: flashback.org

90 IVA-platser i Stockholm.
Tänk när Italien-scenariot slår till här (vi ligger 2-3 veckor efter dem). Tusentals svårt sjuka som behöver IVA-vård. Men bara 90 platser. Sverige har lagt pengarna på bistånd, vuxna afghanska män, elcykelsubventioner och menscertifieringar.
Källa: flashback.org

Jobbar på anestesin. Delar lunchrum med ett tiotal andra inom professionen.
Inte en enda håller med Tegnell. Ungefär så.
Källa: flashback.org

På vårt sjukhus har man tidigare infört regler som gäller 1 anhörig/patient. Men det kommer bli ett hårt jobb för väktarna framöver. Invandrar-klaner är vana vid att skrika och hota sig fram i vårdköer.
Källa: flashback.org

Inläggen är rena näthatet med förtal av sjukhusen. I denna svåra tid är det direkt olämpligt att tillåta sådana skriverier som skapar oro och felaktig uppfattning bland folk. Vi har yttrandefrihet men att förtala och ljuga om tillstånden på sjukhusen och förtala våra experter med lögner om att läkare allmänt tycker att våra experter är vänsterfolk som inte vet något har inget med yttrandefrihet att göra. Det är är ren och skär sabotage mot den hårt arbetande personalen och mot våra experter. Låt oss passa på påminna om att vi kan hitta er sjukvårdspersonal som skriver på Flashback.

En uppmaning

Vi uppmanar Socialstyrelsen att förbjuda användning av mobiltelefoner under arbete på sjukhusen utom att ta emot arbetsrelaterade samtal. Alla annan användning av mobiler borde ni förbjuda. Hatforumet Flashback är ingen plats respekterad vårdpersonal skall skriva på. De hänger ut och kränker folk i mycket hög grad. De ljuger och tillåter  konspirationer sprids som sanningar. Forumet är förbjudet att verka i  Sverige. Det har ägaren löst med att låtsas att forumet ägs av något annat företag, som inte finns, i ett annat land. På det forumet skriver alltså några mindre nogräknade inom sjukvården.

I övrigt måste vi säga att vårt lands vårdpersonal är de riktiga hjältarna som med risk för eget liv tar sig an Coronasmittade svårt sjuka under långa arbetsdagar. Vi hoppas ni blir rikligt belönade för er arbete, det är ni värda!Vi får tacka de som tipsade oss om detta.

14 tankar på “Flashback – Sjukvårdspersonal sprider förtal

 1. Har påståtts att ni är (för) fixerade vid vissa saker som fb och SD. När man ser
  hur ni stavar “Coronasmittade” (inte så !) i näst sista stycket känns det som om
  man är ännu lite mera träffsäker än i vanliga fall !

  Korrekturläs gärna innan publicering om ni tror ni orkar med det.

 2. Anonym:
  Har påståtts att ni är (för) fixerade vid vissa saker som fb och SD. När man ser
  hur ni stavar ”Coronasmittade” (inte så !) i näst sista stycket känns det som om
  man är ännu lite mera träffsäker än i vanliga fall !

  Korrekturläs gärna innan publicering om ni tror ni orkar med det.

  När man bekämpar en sak är det naturligt att det handlar mycket om den saken. Att kalla det “fixera” är kanske rätt ord.

  Vi använder den inbyggda rättstavningen för korrektion. Tyvärr finns inte alla nya ord med i den listan därför klarar sig en del fel undan. Skall titta på det du påpekar.

 3. Pinsamt när J sitter på flashback och skrivet ner Karolinska och S Göran. Kanske hänger ihop med att hon är ovälkomna att arbeta som sjuksköterska där trots bristen på sjuksköterskor.

 4. Det användare inte tänker på är att man kan läsa tidigare inlägg och hitta inlägg som avslöjar dom. Att Julia avslöjas är dels hatet mot Karolinska men även att hon skriver om sin träning. Som tidigare tränat och tävlat på elitnivå avslöjar man sig lätt.

 5. Anonym:
  Pinsamt när J sitter på flashback och skrivet ner Karolinska och S Göran. Kanske hänger ihop med att hon är ovälkomna att arbeta som sjuksköterska där trots bristen på sjuksköterskor.

  Är “J” “Julia”?

 6. Anonym:
  Det användare inte tänker på är att man kan läsa tidigare inlägg och hitta inlägg som avslöjar dom. Att Julia avslöjas är dels hatet mot Karolinska men även att hon skriver om sin träning. Som tidigare tränat och tävlat på elitnivå avslöjar man sig lätt.

  OK! Det betydde alltså Julia.
  Vilken användare talar vi om?

 7. Då har det börjat dyka upp hatstämning som är coronarelaterat inne på Flashback och dessutom utgör hat mot de personal som lägger ner stor energi på patienter som har blivit smittad av corona samt hat mot de experter som har lång erfarenhet av epidemisjukdomar och bra medicinsk erfarenhet.

 8. Spion:
  Då har det börjat dyka upp hatstämning som är coronarelateratinne på Flashback och dessutom utgör hat mot de personal som lägger ner stor energi på patienter som har blivit smittad av corona samt hat mot de experter som har lång erfarenhet av epidemisjukdomar och bra medicinsk erfarenhet.

  Ja, det är bedrövligt hur vissa beter sig.

 9. Än en gång är I Folkets Intresse redaktion de som i offentlig publicering uppmärksammar rättsvårdande myndigheter avseende i Flashback debattörer anti-intelligenta förtal, denna gång av sjukhusens personal och experter som ostridigt riskerar sina egna liv i vårdande av tusentals virussmittade av det med hög dödlighet Corona virus som dödat tusen och åter tusental människor i hela världen.
  Virusets DNA är dessutom inte ännu fastställt vilket i hela världen för samtliga läkare och smittskyddsexperter utgör omänsklig arbetssituation.

  Avseende: Låt oss passa på påminna om att vi kan hitta er sjukvårdspersonal som skriver på Flashback”, understryks att samtliga alias är idag avslöjade och under utredning och det avser också flera Fb debattörer som till och med lekt läkare, som naturligtvis inte arbetar någonstans däremot varit och eller är dömda till psykiatrisk vård.
  Avseende: Flashback är ingen plats respekterad vårdpersonal skall skriva på, hänger ut och kränker folk i mycket hög grad, ljuger och sprider konspirationer som sanningar”, är ett dilemma men de understryks att flertalet av dem enda insyn i sjukhussfären är att de på grund av psykosocial problematik är under arbetsträning som städpersonal.

  Avseende: Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor nämns att de är naturligtvis förbjudna att ”använda sina privata mobiltelefoner under arbetstid på sjukhusen” och avseende ”utom att ta emot arbetsrelaterade samtal”, får det inte ske via privata mobiler och utöver det får aldrig ske i närheten av patienter.
  All användning av privata mobiler är förbjudet.

  På samtliga sjukhus och vårdcentraler finns skyltar också i väntrum som förbjuder besökande att använda sina mobiler vilket vakter eller vårdpersonal påtalar men samma sekund de lämnat väntrummet fortätter ofoget, dessutom finns besökande som är där i ogjort ärende, vilket kan och har renderat ut i farliga situationer varav endast en händelse nämns här utspelad på ett stort Universitetssjukhus i Sverige.
  Fyra personer satt i akutintagets väntrum spända ut och upprörda och innehåll i deras viskningar blev hörbara, vilket informerades vakterna som flera gånger sade till att de skulle ta kölapp eller lämna akutens väntsal, i övrigt vidtogs ingen åtgärd och en i gruppen fick ett mobilsamtal och svarade: Nej, han har inte kommit, vet du om han kommer med transport eller?

  Samtalet överhördes och vakterna kontaktades igen med påtalande att den störande gruppen uppfattades vänta på en polistransport med en gripen, men vakterna sade till dem igen att ta kölapp, registrera in sig eller lämna akuten, annars skulle polis kontakta och samtidigt körde en polisbil med två poliser utan passagerare in vid akuten och gruppen lämnade hastigt och ställde sig utanför men två vakter lotsade dem utanför sjukhusområdet och stod kvar vid gatan och några minuter senare kom en transport med en handfängslad man, som direkt fördes in för läkarvård.
  Personerna som lämnat platsen hade som uppfattats filmat i väntrummet och flera väntande patienter uttryckte det obehagliga i det och vakternas slapphet, men mest bekymrade var de över att den gruppen sannolikt väntat på transporten med den handfängslade mannen och filmat med sina mobiler varje gång ett fordon körde in vid akutintaget och att flera väntande satt med ryggen mot fönstren utgjorde att de nu var nu oroliga för följder av att de sagt till gruppen att inte rikta mobilerna mot dem.
  Andra i tjänst har ett stort antal gånger bevittnat flera liknande händelser med lindrigt sagt stor oro för att sjukhusens vakter “tålamod” inte beivras av ledningen med risker för att polis under tjänsteutövning och av dem till sjukhus transporterade intaga, utsätts för fara.

  Idag avidentifierade Flashback alias vars intelligens kontra motsattsen innefattar att de inbillar sig att denna dödliga Virus Pandemi är vanlig förkylning som de själva säger sig fastställt är en bluff genom att personligen uppsöka akuten vid flera sjukhus – fast ingen får direkt tillträde till sjukhusens akutens väntrum på grund av Pandemin.
  Andra Flashbackdebattörer skriver av dem i fantasin skapat om vad som till och med sker på intensiven, fast de naturligtvis inte jobbar någonstans och en av dessa Flashbackdebattörer utger sig dessutom oavsett ämne för att vara utbildad expert i det ämne, fast hon sedan många år är avslöjad av både av I Folkets Intresse redaktion och har i intervju med Aftonbladet berättat att hon sitter hemma vid datorn dag och natt och hatar på Flashback!

  Av I Folkets Intresse redaktion konstaterat ”att vårt lands vårdpersonal är de riktiga hjältarna som med risk för eget liv tar sig an Corona smittade svårt sjuka under långa arbetsdagar” håller naturligtvis alla normala människor med om och hoppas naturligtvis att sjukvårdspersonalen blir rikligt belönade för sitt arbete som samtliga i sjukvården är mer än värda!

  Avslutar med ett litet tips.
  Personal vid sjukhus och äldreboenden i hela Sverige arbetar under omänskliga förhållande mycket långa skift och om man som privatperson vill köpa och ge dem något gott att äta så är det av säkerhetsskäl mer än krångligt, vilket det förvisso ska vara, men vi satt i Göteborg modstulna över att matvarubutiker i flera städer vi kontaktat inte hade den service som efterfrågades men i kontakt Östenssons varuhus Linköping som inte heller har den begärda servicen, ställde de direkt upp och via shish donerades x antal kronor till sjukhus och äldreboende personal i deras område och sjukvårdens personalen informerades att x antal kronor fanns och att de själva kan välja vad de vill och i en andra kontakt med varuhusen över hela Sverige som sagt nej information om Östenssons i Linköping medverkan, så ställde också de upp.

  Oavsett vem vi är, oavsett var i landet vi bor, oavsett man är läsare, debattör I Folkets intresse, dags och kvällstidningar eller i Flashback kan alla glädja personal vid sjukhus och äldreboenden genom att (enklast) gå till vårdinrättningars närmaste matvaruaffär eller restaurang och köpa tillgodokvitto/värdekupong som trotts rådande besöksförbud tillåts lämnas till vårdinstansernas personal eller (lite krångligare) kontakta och via swish donera en slant i affärer och restauranger att för vårdpersonalen själva hämta i kassan och köpa det som passar dem.
  Undertecknad med team ingår inte i läkarsfären däremot har i ärenden omfattande kontakter med ett stort antal läkare, sjuksköterskor, sjukskötare och annan sjukvårdsexpertis som idag gett oss uppdrag att rikta ett varmt tack till I Folkets Intresse redaktion för att ni skrivit denna artikel och förhoppningsvis vidtar Jan Axelsson Flashback åtgärder mot den enorma desinformation totalt inkompetenta Flashbackdebattörer dessutom sprider under falskt föregivande av skyddade titlar, vilket har fängelse i straffskalan.
  Mvh

 10. PA J / PB J.:
  Än en gång är I Folkets Intresse redaktion de som i offentlig publicering uppmärksammar rättsvårdande myndigheter avseende i Flashback debattörer anti-intelligenta förtal, denna gång av sjukhusens personal och experter som ostridigt riskerar sina egna liv i vårdande av tusentals virussmittade av det med hög dödlighet Corona virus som dödat tusen och åter tusental människor i hela världen.
  /../

  Tack för det fina och informationsrika inlägget.
  Vi får hoppas att myndigheterna sätter stopp för sjukvårdsanställda och de som utger sig för att vara det så att de inte mer kan sprida dynga på Flashback.
  Tack också för tipsen om att hjälpa de som ligger på sjukhus.

 11. De skriver på internet att de jobbar på sjukhus. Vart är verifikationen?
  Ni sprider lika mycket dynga som de på flashback gör.

 12. YO:
  De skriver på internet att de jobbar på sjukhus. Vart är verifikationen?
  Ni sprider lika mycket dynga som de på flashback gör.

  Vi vill inte länka till platser där de förtalar och ljuger om folk.
  Kan du exakt peka på var den dynga finns som vi sprider lika mycket som Flashback? Ge oss länkar till sidorna detta sker och visa exakt i vilka meningar dyngan finns. Stämmer det, vilket vi inte tror det gör, kommer vi naturligtvis ta bort det genast.

 13. I dessa Koronatider så ska all sjukvårdspersonal som jobbar på samtliga lasarett och äldrevårdsenheter och ha ett mycket stort beröm för all viktig vårdinsats de gör för att snabbt bota alla patienter som har Covid-19 och det är därför jag anser att all personal är värd att som extra belöning få checkar så att de kan använda dem till att handla i butiker och äta mat på restaurang Oftast så jobbar all personal under hemska omständigheter och mycket övertid i vissa fall 24/7=dygnet runt dag och natt där risken ökar för att de själva blir smittade med Covid-19 viruset ,men samtidigt lyckats rädda många äldre pensionärer och många svårt sjuka patienter från en onödig död Därför borde all vårdpersonal nomineras till Årets Svenska Hjältar år 2020 för sin jätteinsats .

 14. Spion:
  I dessa Koronatider så ska all sjukvårdspersonal som jobbar på samtliga lasarett och äldrevårdsenheter ochha ett mycket stort beröm för all viktig vårdinsats de gör för att snabbt bota alla patienter som har Covid-19 och det är därför jag anser att all personal är värd att som extra belöning få checkarså att de kan använda dem till att handla i butiker och äta mat på restaurang Oftast så jobbar all personal under hemska omständigheter och mycket övertid i vissa fall 24/7=dygnet runt dag och natt där risken ökar för att de själva blir smittade med Covid-19 viruset ,men samtidigt lyckats rädda många äldre pensionärer och många svårt sjuka patienter från en onödig död Därför borde all vårdpersonal nomineras till Årets Svenska Hjältar år 2020 för sin jätteinsats .

  Fint av dig att skriva så.
  Vi håller med om din nominering!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer