Flashback – Regler med förhinder

[Flashback förstör livet på folk]

Flashback, Sveriges absolut värsta elektroniska mötesplats, som låter i stort sett vad som helst postas har märkligt nog regler som skulle kunna förhindra det avskyvärda. Ägaren, Jan Axelsson, som skriver under alias “Admin” framstår på forumet som järnhanden som tillser att reglerna följs. Trots järnhanden är den enda regel som följs bokstavsmässigt regel 1.06. Användarnas anonymitet. De som på något vis, kvittar vilket, påstår att någon alias är en viss person eller till och med djur blir avstängd. Om någon skriver att “jag vet att en släkting till vederbörande postar i tråden” blir med stor sannolikhet avstängd på viss tid. En användare blev avstängd för att denne skrev: “Du verkar vara en mus”.

Den hårda tolkningen av reglerna gäller dock bara regel 1.06. De andra reglerna följs så gott som aldrig. Det finns dock ett undantag och det är regel 1.12. Skyddade personuppgifter. Naturligtvis tillåts de med skyddade personuppgifter hängas ut, undantaget heter Jan Axelsson. Den regeln verkar tillkommit endast för att skydda honom från att letas fram, han har nämligen skyddade personuppgifter.

Här nedan redogör vi för de regler som inte fungerar, de harmlösa regler som fungerar har vi inte tagit med.

Viktigt att veta innan ditt konto aktiveras

Forumet ska inte heller användas för att starta eller bedriva trakasserier av icke offentliga personer.

Detta är förmodligen den mest brutna regeln på hela forumet.  Mer om detta längre ner.

Var försiktig med personuppgifter. När icke offentliga personer utsättas för andras missaktning så bör man överväga att delvis maskera personuppgifterna, där en stjärna ersätter minst en bokstav alternativt siffra i varje del. Gör en intresseavvägning där den enskildes intresse av en fredad privat sfär vägs mot motstående intressen som informations- och yttrandefriheten.

Det är mer regel än undantag att man skriver ut personuppgifter. Det räcker med att en person mördats och någon som bor i omgivningen tycker en granne till den mördade kan vara mördaren skrivs personuppgifterna ut, naturligtvis tillsammans med en massa obeskrivbara tillmälen. När det visar sig att det inte var denne så får uppgifterna ändå stå kvar i direkt motsats till gällande regler. Undertecknad blev uthängd och mina barnbarn blev uthängda när min dotter på felaktiga grunder häktades. Personuppgifter skrevs ut för oss alla. Undertecknad bad flera moderatorer att radera uppgifterna för barnen utan att någon ens svarade. Till slut, efter ett evigt tjatande och bedjande, var det en moderator som raderade uppgifterna för barnen men uppgifterna för undertecknad fick stå kvar och står kvar än idag trots att uppgifterna inte alls har med fallet att göra. Det finns tusentals liknande fall på Flashback.

 

Netikett

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.

 

Denna regel tillämpas inte alls. Vi skulle kunna lägga ut flera tusen sidor med citat där man regelbundet bryter mot denna regel. Vi har testat med att anmäla trådar för denna regel, ingen gång har vi ens fått något svar. Flera företag har blivit helt förstörda av att man sprider rykten om dem. Det räcker med att företagaren förekommit i någon konkurs eller nämnts i rättegångshandlingar. Vi vet en företagare som fick inbrott. Allt hade filmats och företagaren kände igen dem. De åtalades och dömdes. En liten tid därefter skapades en tråd på Flashback om företagaren där han beskrevs som narkotikasäljare. Företagaren kände igen tjuven för han skrev om detaljer som bara tjuven kunde veta. Företagaren reggade sig på Flashback och beskrev händelsen för flera olika moderatorer upprepade gånger och hänvisade till regel 0.09 utan att ens få svar.   Företagets omsättning minskade till en tredjedel och var nära att gå i konkurs. Flera liknande exempel finns men där företagen gått under. Enskilda företagare har hängts ut som kriminella utan åtgärd från moderatorer trots att de som förtalar personerna oftast är färre än en handfull. I en sådan tråd kallas företagaren för “bluff” 477 gånger, “kriminell” 225 gånger, “blåser folk” 207 gånger, “lura folk” 182 gånger och “dömd” 668 gånger utan att företagaren dömts en enda gång. Idag kan han inte bedriva verksamhet i Sverige, det är helt omöjligt. Hans brott är en avundsjuk journalist som skapat tråden mot honom årsskiftet 2014/2015 och i stort sett postat de flesta posterna själv förutom några vänner till honom som då och då postar något olämpligt. Det märks mycket tydligt att det är denna företagare som skall krossas då de i så gott som alla inlägg beskriver honom som kriminell ofta med personuppgifter. Företagaren själv har flera gånger talat med moderator “Gromgutten” utan resultat. Vid något tillfälle fick företagaren svaret att han kunde regga sig och försvara sig i tråden. När företagaren reggade sig på Flashback för att just försvara sig bannades hans konto med motivationen att han hade flera konton. “Gromgutten” ljög alltså när han gav honom tipset att försvara sig själv. En vän till företagaren, en annan företagare, reggade sig och började försvara honom bannades också hans konto med samma motivation. Det står helt klart att uthängda och kränkta inte får försvara sig, då bannas man. En märklig syn på yttrandefrihet men å andra sidan kan ett privat forum aldrig tillämpa yttrandefrihet på riktigt.
Vi skulle kunna skriva mycket om detta men nöjer oss med ovanstående. Det är fullständigt uppenbart att regel 0.09 inte alls tillämpas för om den tillämpades skulle 50-60% av trådarna raderas.

 

Regler

1.03. Hets mot folkgrupp
Det är förbjudet att hota eller uttrycka missaktning mot särskilt utsatta grupper, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Hets mot folkgrupp sker regelmässigt på Flashback. Om man anmäler detta får man en fråga tillbaka som går ut på att man skall beskriva vad som är hets mot folkgrupp. När man beskrivit lagen kommer svaret att man är juridisk inkompetent eller liknande. Om man fortsätter hävda att regel 1.03 bryts blir man avstängd, ofta på livstid.
Hets mot folkgrupp ingår i “BBS”-lagen vilket säger att forumskötaren måste inom en vecka radera sådant.

 

1.04. Uppvigling
Det är förbjudet att uppvigla eller att organisera brottslig verksamhet från forumet.

Uppvigling till brott sker ofta på Flashback. Det har hänt en av oss. Mobben började diskutera hackning av mejlkonton. De flesta uppgifterna om kontona fanns i FUP:en. Det blev 40 inlägg som var ren organisering av brott. De 40 inläggen fick stå kvar utan åtgärd trots att det anmäldes upprepade gånger med början när inläggen startade och anmälan gjorde till Flashback flera gånger efter det, utan åtgärd. När vi letat upp själva hackaren och han åtalades raderades plötsligt alla 40 inläggen.
Det pågår/har pågått organiserad planering om hur man kan få tag i barn för sexuella övergrepp. Det är ohyggligt att Jan Axelsson överhuvudtaget låter det ske och aldrig raderar eländet. En person som tillåter sådant kan inte vara vid sina sunda vätskor. Vi kan alltså konstatera att Regel 1.04 inte fungerar eller endast fungerar om rättsväsendet agerar mot den/de som skrivit inläggen.
Uppvigling ingår i “BBS”-lagen vilket säger att forumskötaren måste inom en vecka radera sådant.

 

1.08. Hot och personangrepp
Grova personangrepp, trakasserier, hot eller förtäckta hot riktade mot andra användare är förbjudet.

Hot förekommer i stor utsträckning på Flashback. Moderatorerna raderar hot som “jag skall döda dig” och liknande. Sådana hot är fullständigt ofarliga för en person som planerar döda någon annonserar det knappast i förväg. Men de låter hot som “vi vet en grupp som organiserat sig för att leta upp honom” osv stå kvar. Det är det farliga hotet och det får stå kvar. Vi har ett eget exempel där dåvarande moderator ÅnkelGunnar hotar vår familj i ett PM med ungefär att han vet var vi bor, vilka vi är och vilka våra barnbarn är osv. När en moderator bryter mot 1.08 kan man ju förstå att de inte tar regeln på allvar.
Hot och personangrepp ingår i “BBS”-lagen vilket säger att forumskötaren måste inom en vecka radera sådant.

 

1.09. Narkotikahandel
All form av narkotikahandel (köpes, säljes, bytes, skänkes), även via PM, är förbjuden.

Flashback är den absolut största marknadsplatsen för narkotika i Sverige. Vi har gått igenom flera hundra domar för senare tid där det beskrivs att den dömde fått tag i droger genom Flashback. Ingen annan nätplats eller nätaffär har så många omnämnanden som Flashback i denna fråga. Vi har en medlem som brukade narkotika fram till för något år sedan. Denne person säger att Flashback är den enda plats man enkelt och snabbt kan få tillgång till droger. Vi frågade om moderatorerna inte gör något åt det och fick svaret att det är ju en moderator han vänder sig till för att få tag i droger.
Handel med droger är förbjudet enligt lag.

 

1.12. Skyddade personuppgifter
Det är förbjudet att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.

Som vi längre upp beskrivit har denna regel tillkommit endast på grund av att Flashbacks ägare, Jan Axelsson, numera har skyddade personuppgifter. Det är alltså Jan Axelsson som skall skyddas och ingen annan. Alla andra med skyddade personuppgifter kan man skriva om och lägga ut personuppgifter för. Ingen gör något åt detta. Vi kan alltså konstatera att Regel 1.12 inte fungerar.

 

Bra regler

Allt ovanstående: “Viktigt att veta”, “Netikett” och “Regler” är bra och skulle kunna reglera Flashback till att bli en acceptabel plats på nätet. Men ägaren väljer att instruera sina oavlönade moderatorer till att inte följa reglerna. Man väljer att göra så därför att provokation och näthat är Flashbacks affärsidé. Vår uppgift är att plocka bort möjligheten till att provokation och näthat kan vara en affärsidé. Börjar de tillämpa sina regler och radera allt som faller under dem kommer vi att lägga ner denna nättidning och SIG-gruppen. Då först kan vi börja tänka på att påbörja vägen till ett normalt liv igen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer