kopierar våra artiklar

Flashback – Trollfabriker och nätmobb

Politiska trollpostare

I vår kartläggning av postare på främst Flashback upptäckte vi tidigt att det finns grupper av postare som samordnar sina postningar. På Flashback och flera andra platser har det främst varit högerextrema organisationer. Det försvarar högerpolitiska åsikter och sprider uppgiften att media ljuger och i övrigt kontrolleras av “vänstern”. Flera av dem postar också rent rasistiska inlägg medan andra ljuger och förtalar kända personer som besitter någorlunda makt.

Mycket aktiva

Dessa trollfabriker är oerhört aktiva. De är så aktiva att de i princip har förstört nätet. Det går inte att deltaga i någon diskussion i något forum eller kommentarsfält alls utan att stöta på horder av dem. Medpostare dränks bokstavligen av deras intensiva postningar. Ofta kränker de eller mästrar andra i trådar där det diskuteras. Flera forum och kommentarsfält på nätet är helt förstörda av dessa krälande troll. De som verkligen vill ganska makten eller seriöst diskutera lämnar nätet. Om några få år har dessa trollfabriker helt tagit över om detta fortsätter.

Flashback

Flashback som säger sig vara förtruppen till yttrandefrihet, även om det bara är en illusion, börjar nu tappa fart. Dessa trollfabriker har på bara ett par år förvandlat Flashback till ett större Avpixalt. Deras åsikter har tagit ett så stort grepp över Flashback att man numera kan kalla Flashback för en högerextrem sajt. Flashback har till och med börjat ta över de andra högerextrema sajternas roll som rekryterare av folk till dessa ideologier av förstörelse, förakt och diktatur.

De andra vaknar

Andra politiska faktorer av makt i samhället har sett hur dessa trollfabriker hjälpt till att lyfta, exempelvis  Sverigedemokraterna, till höga opinionssiffror som lett dem raka vägen fram till knapparna som styr folkets väl och ve. De andra maktfaktorerna har naturligtvis inte suttit stilla i båten under denna tid. De smider liknande planer men flera av dem är för stelbenta efter sekel av sittande i träbänkar tryckandes på det mest tekniska de någonsin närmat sig, dvs röstknapparna i Riksdagen. De har allt för länge sett internet som en gammal dammig dator stående i ett hörn. Därför är startsträckan för dessa partier mycket lång men nu börjar ett av partierna närma sig slutet på denna sträcka. Moderaterna har i dagarna startat sin trollfabrik där folk på heltid skall posta i olika kommentarsfält och forum. De andra partierna på högersidan kommer aldrig att nå dit, de har helt enkelt inga resurser.  Vänstersidan ser fortfarande dörrar, gator och torg som deras uppkörssträcka för nyrekryterade. Internet kommer med andra ord att förbli högerdominerat under lång tid fram.

Mobben krossar allt

Dessa trollfabriker av horder med trollande postare hamnar ofta i kriminaltrådar där de blir de värsta av postarna. De har ingen “röd tråd” att följa, de har inget intresse i att följa brottsutredningar, deras enda intresse är att jävlas med folk och då främst intet ont anande människor som aldrig hänger på Flashback. Trollen blandar sig med näthuliganer och andra  som saknar samvete med uppgiften att förstöra. Samfällt drar de fram genom tråd efter tråd och lämnar förstörda liv efter sig. Liv som kunde blivit något krossas fullständigt utan möjlighet att kunna komma tillbaka.

Sajtägarnas ansvar

Eftersom våra politiker och rättsväsende inte bryr sig det minsta om det som händer på nätet återstår bara sajternas och forumens ägare som de enda att kunna sätt stopp för galenskapen. Men det verkar som om de också är helt befriade från allt som har med empati att göra för de låter eländet pågå. De gör till och med tvärt om. På Flashback bannas de som går emot mobben. Moderatorerna gör allt de kan för att bredda vägen för mobben så att de hinner trampa ihjäl så många som möjligt på vägen genom trådarna. Många är de som vittnar om otrevliga svar när anhöriga till uthängda och förtalade kontaktar moderatorer om att ta bort de värsta lögnerna. Kort och gott tar inte ägarna till sajterna sitt ansvar och har därmed i de uthängda och förtalades ögon förbrukat rätten till sina sajter.  De borde tas över av folket som utser någon att driva dem vidare med hatet raderat. Vi ser en sådan åtgärd som fullt laglig då vi har rätt att värna oss mot hot och skador. Det gäller att bromsa i tid!
Källa: Aftonbladet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer