Lade ut Förundersökning

Flashback – Ljuger om minister Annika Strandhäll

Som vanligt när det gäller hatforumet Flashback hittar man på och överdriver. Det gäller också om jämställdhetspolitiska talespersonen Annika Strandhäll. Naturligtvis är det till det sämre som det hittas på. Det värsta började när dåvarande sambon tog sitt liv hösten 2019.

Var fattig som liten

Hon hade en ensamstående mamma en stor del av sin uppväxt i göteborgsstadsdelen Bergsjön. Det är en tuff period för ett barn att växa upp fattig och inte kunna unna sig det många andra barn kunde unna sig.

Kämpade mot och hamnade i toppen

Hon kämpade för att komma ur skiten och lyckades så väl att hon till slut blev minister i Svenska Regeringen. Så starka kvinnor går inte spårlöst förbi internetdräggen. Man började skriva och hitta på en massa lögner. En dag fick de reda på att hennes sambo tagit sitt liv. Då började den värsta formen av näthat man kan tänka sig.

Sambon tog sitt liv

När sambon tog sitt liv hösten 2019 tog idiotskriverierna fart ordentligt på hatforumet Flashback. Sammanlagt i skrivande stund finns det 18 trådar om Annika Strandhäll på Flashback och 1814 trådar där hennes namn nämns. Värsta tråden är den tråd där den gränslösa flashbackmobben påstår att det var Annika Strandhäll själv som tog sambons liv. Påståendet är ogrundat och fruktansvärt fult. Flashback har en regel som säger:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.
Källa: flashback.org/regler

Det är alltså förbjuda “att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information”. Eftersom den regeln finns och de som sköter om moderarandet på Flashback säger att de följer reglerna är den tråden nu raderad, eller?
Nej, den är inte raderad och man kan fråga sig varför den inte är raderad?
Vi har svaret efter flera års testande av att anmäla inlägg och trådar för att sedan jämföra resultaten. Vi har samlat på oss ett helt register med anmälningar och åtgärder eller rättare sagt sådant som inte åtgärdats.
Med den unika informationen kan vi utan att darra på manschetten säga att reglerna på Flashback bara är ett spel för galleriet, inget annat. De följer nästan aldrig sina egna regler, förutom “1.06. Användarnas anonymitet” och “1.12. Integritetskänsliga uppgifter”. Båda reglerna är skrivna för att skydda admins identitet. Man får helt enkelt inte nämna admins riktiga namn eller något annat som rör identiteten för då plötsligt kommer reglerna att tillämpas stenhårt. Forumets skapare, Jan Axelsson, har en gräddfil på hatforumet eftersom samma regler som tillämpas för admin tillämpas också för Jan Axelsson. Vi håller med om att det är rätt när regler tillämpas så som de är skrivna men att bara tillämpa regler för att skydda ägaren men inte annars skapar stor misstro och irritation mot forumet även bland medlemmar.

Det vanliga tugget

I övrigt utsätts Annika Strandhäll av det “vanliga” näthats-tugget. Orsaken till det beror på näthatarnas otroligt dåliga fantasi. De kör samma repliker om och om igen. Det varierar endast med vem som skriver inläggen och då bara måttligt. Men det räcker långt med “det vanliga tugget”, man känner sig förtalad och det sprids missaktning om sin person bland vänner och andra. Det är definitivt olagligt och den dag skall komma då lagen börjar fungera.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer