droger säljs på Flashback

Flashback – Flugsvamp står sig slätt

“Flugsvamp 2.0” eller vad det nu var för siffra på slutet har det skrivits en hel del om på senare tid. Flugsvamp kan man nå via nätet som kallas för “Darknet” som egentligen är internet det också men kan bara nås om man använder “TOR-browser” som egentligen är en något lite omgjord Firefox webbläsare med lite andra inställningar och två extensions som största skillnad. Vi har skrivit om Flugsvamp tidigare och gör det igen för vi håller inte med om att de var störst på drogförsäljning på nätet.

Flashback kan ingen konkurrera med

Flashback sägs ståta med flera olika rekord på nätet för Svenska sidor. Om det är sant eller inte låter vi stå oemotsagt däremot är det rekord de inte skriver om desto mer intressant. Det är det faktum att Flashback står utan motsvarighet när det kommer till drogförsäljningen på det “vita nätet”. Flashback håller nämligen inte till på Darknet utan de håller till i ett “dark” serverum på Bahnhof som man kan nå med en helt vanliga webbläsare. Flugsvamp har omsatt 377 miljoner på fem år vilket betyder ca 75 miljoner per år. De droger som säljs på Flashback omsätter betydande summor kanske i närheten av Flugsvamps siffror. På Flugsvamp gick det till så här enligt Annika Wennerström, kammaråklagare vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet:

Brottsligheten har begåtts genom att man har upplåtit en marknadsplats på Darknet, som är en dold del av internet. Det har varit som ett Tradera för droger helt enkelt, där köpare och säljare har kunnat registrera sig anonymt.
Källa: SVT

Naturligtvis stängdes Flugsvamp efter tillslaget men Flashback som omsätter betydande belopp i narkotikaaffärer finns kvar.

På Flashback går det till så här enligt vad vi erfarit efter undersökning i frågan:

Brottsligheten har begåtts genom att man har upplåtit PM på Flashback, som är en dold privat del av forumet. Det har varit som ett Blocket för droger helt enkelt, där köpare och säljare har kunnat göra upp efter att de registrerat sig anonymt.
Källa: IFI

Liknelsen är slående men mot Flashback har inte internationell polis tillsammans med Svensk polis gjort något tillslag och servrarna står kvar på Bahnhof. Med stor sannolikhet känner Jon Karlung på Bahnhof till att det pågår drogaffärer i betydande skala på Flashback men vägra att ingripa mot marknadsplatsen.

Drogrelaterade annonser

Flashback upplåter helt ogenerat med mångas vetskap plats för drogförsäljning. De nöjer sig inte bara med det utan de lät det Svenska drogförsäljningsföretaget “Hemulen” annonser på Flashback i stort sett dagligen under mycket lång tid. Genom dessa annonser kunde företaget sälja droger till miljonbelopp som bevisligen tagit minst ett dussin liv. Man har låtit och låter företag som säljer material som kan användas för odling av vissa drogers växter och liknande också annonsera och har gjort det i flera år. Likaså uppläts nyligen annonsplats för en drogrelaterade gas som det företaget säger man skall kunna “vispa grädde med” !? Utöver detta har mängder av drogrelaterade annonser tagits in under åren för att visa sina besökare. På så vis kan man säga att forumet under åren dragit in enorma summor på drogintresset.

Flashback, inkörsporten till drogköp

Det är inte bara så att det säljs droger på Flashback forum utan de tipsar väldigt mycket om var och hur man köper droger på nätet. Förbudet att sälja droger på Flashback och nedstängda konton när sådant uppdagas väger lätt om vi tittar på vad admin och ägaren till Flashback själv skriver om att köpa droger:

Söker du efter en marknadsplats där man kan köpa och sälja kokain, LSD, heroin, cannabis eller vilken narkotika som helst, och där polisen praktiskt taget inte kan göra någonting? Den platsen finns redan, och har funnirs i flera år.

/../

Hur dessa marknadsplatser fungerar, och hur man ska göra för att kunna besöka dem, finns pedagogiskt förklarat i ett flertal trådar på Flashback Forum. Där kan man även ställa frågor om det är något man undrar över.
Källa: Flashback.se

Efter ovanstående text följer en rad länkar till platser där man kan köpa droger och till trådar på Flashback hur man gör för att kunna köpa droger på de platserna. Ägaren medverkar alltså till att förmedla droger genom att tala om var de kan köpa dem och hur man tar sig dit. Det är uppenbart att admin är eller var drogliberal och inte tar så hårt på att det säljs droger på forumet men för att visa att de vill stoppa det bannas då och då påkomna säljare.
Även andra anser att Flashback är en inkörsport som underlättar för de som drogar ihjäl sig:

Uttrycker man narkotikaliberala åsikter på exempelvis Flashback och har en krypterad mail kan det vara tillräckligt för att få en inbjudan.
Källa: NBV

Det vanligaste sättet att hitta sidorna är nog via Flashback Forum där det pågår en aktiv diskussion om internetförsäljning av droger. Där kan man läsa sig till vilka butiker som fungerar, har ett ”bra” utbud och levererar det de ska. På forumet annonserar även de största butikerna om erbjudande och aktuellt utbud. Flashback verkar också vara den främsta marknadsföringskanalen för nyöppnade mindre butiker
Källa: NBV

Ett vanligt tillvägagångsätt verkar vara att öppna upp en butik, marknadsföra den på Flashback
Källa: NBV

Vid en sökning av substansen på svenskspråkiga sidor via Google är Flashback och de butiker som säljer drogen det enda som kommer upp, således är kunskapen om vad droger ger för faktisk effekt den som Flashback erbjuder
Källa: NBV

Droger säljs öppet tills de blir klassadeI. Aktiviteten på Flashback följer tillgängligheten
Källa: RFMA

På Flashbacks drogsidor har Hemulen också sedan en längre tid abonnerat på så gott som allt reklamutrymme. Där finns aktuella annonser över Hemulens storsäljare, som för närvarande är rökmixarna Altamira och THJ-018. /../

En del av den långa erfarenheten inom branschen som personerna bakom Hemulen påstår sig ha, innefattar kontakter med polisen i september 2012 med husrannsakan, anhållande och så småningom åtal för bland annat narkotikabrott som följd. Upprinnelsen till polisens intresse var att Hemulen. se under 2012 sålt den centralstimulerande droger 5-IT, som under våren varit direkt eller indirekt orsak till 14 unga människors död i Sverige. Ett av dödsfallen skedde i Härnösand, där en engagerad polis lyckades spåra att den avlidne köpt 5-IT från Hemulen.

Källa: SNPF

Alltså har Hemulen tagit livet av minst 14 ungdomar! Här nedan lite om hur de gör på Flashback för att signalera ett köp:

Det är egentligen inte så konstigt att det förekommer, med tanke på hur många som är medlemmar samt hänger i drogforumen. Det är liksom bara att visa lite intresse för droger i några trådar, t.ex. vara lite övertydlig: ”OT: Fan vad det suger med torka, här i Hum-Hum-Dum OnT: blablablaba…” så skickas det ett PM till en. Har hänt några gånger att man fått PM som visat ett intresse att sälja, inget jag besvarat dock. Ibland räcker det till och med bara att överhuvudtaget posta i en drogtråd.
Källa: flashback.org

Här nedan person på Flashback med mycket erfarenhet av droger:

Har mångårig erfarenhet här både som säljare, köpare, och är säker på att FlashBack just är det största knarktorget i Norden. Jag vill att detta diskuteras. Jag är en fan av FB, men när det kommer detta att diskutera detta, kommer det att saboteras av moddarna av formella skäl för att de egentligen inte vågar? Eller kommer diskussionen att välkomnas? Det återstår att se! Hoppas iaf på diskussion!

Blir det papperskorgen direkt? Eller flyttas runt? Jag tycker egentligen INTE den hör hemma i knarkavdelningen utan mer samhällsrelaterat då jag vill föra diskussionen på den nivån.
Jag kan alla led, och nästan alla tunga droger. Jag vet och kan även det som finns på “utsidan” av FB, dvs den vanliga knarkvärlden och kan därför jämföra. Det har hänt mycket nya saker de sista 5-10 åren och polisen är hopplöst efter…

Nu är min hypotes formulerad och den är tänkvärd, framför allt för den politiska eliten och föräldrarna till de som har ungdomar. Så vad tycker ni? Är det bra till att börja med? Eller skadligt?

Är FB livsfarlig för ungdomar och drognyfikna personer? Och borde stängas? Helt eller delvis? Eller mår samhället och landet Sverige bra av FB’s drogdiskussioner?

Personligen så har jag ingen bestämd åsikt i frågan. Men förbjudlinjen gillar jag aldrig. Däremot så vil jag inte att folk ska vilseledas utan trösklar in i allvarligt beroende som kan döda dem, tidigt i livet. Det är allvarligt.Mycket allvarligt.
Källa: flashback.org

Nej, jag vill sätt ljus på det faktumet att flashback är en enorm marketplace + infocentral om bruk, inköp osv om droger. Jag tror inte folk, media och politiker fattar omfattningen. Den är enorm. Det borde vara ett jättescoop för en stor tidning eller undersökande journalistik. Men ingen verkar hittills intresserad.
Källa: flashback.org

Det är liksom bara att visa lite intresse för droger i några trådar, t.ex. vara lite övertydlig: “OT: Fan vad det suger med torka, här i Hum-Hum-Dum OnT: blablablaba…” så skickas det ett PM till en. Har hänt några gånger att man fått PM som visat ett intresse att sälja
Källa: flashback.org

FB har klarat sig trots den enorma handeln. Ibland kan det gå på 10mins, så har du sålt/köpt….
Källa: flashback.org

Självklart är flashback.org “inkörsport” för många ungdomar(och vuxna för den delen). Alla lagliga droger ska vi komma ihåg i mångt och mycke delas information om här där människor, nyfikna till naturen, beslutar sig för att prova.Självklart är flashback.org “inkörsport” för många ungdomar(och vuxna för den delen). Alla lagliga droger ska vi komma ihåg i mångt och mycke delas information om här där människor, nyfikna till naturen, beslutar sig för att prova.
Källa: flashback.org

Händer ju lite titt som tätt att det ramlar ner ett post i brevlådan “Såg att du skrev i drogforumet. Jag säljer blablabla” och sen en länk till en countermail.
Källa: flashback.org

Det är väldigt vanligt… får typ 1 pm i veckan om folk som vill sälja eller undrar om jag vet någon som säljer.. dock luras många som tex detta mitt senaste pm jag fick 😛

rea
Tja, vill tipsa om att det finns rökbara DMT kristaller till salu.

1g: 600kr
2g: 1000kr

Har endast 2g kvar och skickar därför inte mindre mängder.
Betalningsmetoden är banköverföring. Skickar brevet samma
dag som den bestämda summan finns på mitt konto.

Alltså, det är som en nyckel till den spirituella världen.
Jag har testat det och känner killen som tillverkar det.
Ämnet är naturligt så det finns inget att vara rädd för.
Passa på medan det finns kvar, det är ganska sällsynt.

blablablaxxx@countermail.com <— ingen redig mail skrev bara random

Källa: flashback.org

Flashback säljer 10 ggr mer droger än plattan? Ja, det är väl klart.
Källa: flashback.org

Har aldrig gjort affärer direkt över flashback men lärt känna väldigt mycket folk som senare har blivit trogna kunder.
Källa: flashback.org

Har själv erfarenhet av att köpa droger via kontakter skapade på flashback.
Källa: flashback.org

Jag har fått jävligt mycket förfrågningar om drogköp, även då jag skrivit i drogrehabiliteringsdelen vilket jag tycker är grymt onödigt.
Källa: flashback.org

Ja, med 722.234 medlemmar så täcker vi en stor bas av droger som kan distribueras.
Källa: flashback.org

Att det säljs droger i stor omfattning via flashback, och förmedlas kontakter i ännu större utsträckning är väl egentligen inte så konstigt, Flashback kombinerar ju trots allt det faktum att de tillåter drogrelaterade ämnen, ger möjligheten att skicka PM utan insyn samt att det är en av de större mötesplatser vi har i sverige, både online och offline.
Källa: flashback.org

Det finns massor av liknade inlägg men det får räcka så här.

Den stora porten in till missbruk av droger

De följer dessutom upp drogförsäljningen med att erbjuda diskussioner om droger i 17 olika delforum. I de delforumen får försäljare kontakt med köpare genom PM och affären kan genomföras. Det handlar om enorma mängder av trådar och inlägg som det diskuteras droger i men inte minst där man etablerar kontakt för försäljning och köp av droger. Man kan säga att Flashback erbjuder en stor brutal port in till drogträsket.

Dessa delforum för droger och dopingpreparat finns på Flashback:

FORUMNAMN ANTAL TRÅDAR ANTAL INLÄGG
Bensodiazepiner 5 231 197 761
Cannabis 26 611 875 322
Cannabis i media 1 763 76 348
Cannabisaktivism 761 42 356
Cannabiskultur 2 566 159 909
Centralstimulantia 17 018 457 535
Dopning och dopningspreparat 27 297 733 146
Dopningspreparat 215 38 611
Kurrapporter 2 250 171 027
Drogakuten 13 346 216 243
Drogodling och drogtillverkning 5 394 129 482
Drogrehabilitering 4 060 112 451
Opiater och andra opioider 10 833 271 170
Psykedeliska substanser 12 274 313 854
Tripp- och rusrapporter 5 667 93 766
Övriga droger 22 934 527 446
Rökmixar och cannabinoider 1 831 79 406
17 delforum 160.051 Trådar
4.485.833 Inlägg

Som vi ser finns det i skrivande stund (2020-02-23) mer än 160 tusen trådar som innehåller helt ofattbara 4,5 miljoner inlägg. Då talar vi alltså bara om drogrelaterade diskussioner som naturligtvis antyder att drogförsäljningen på Flashback är enorm i pengar räknat och ännu värre i lidande. Hur mycket pengar samhället förlorar på Flashback vågar vi inte ens gissa men det står helt klart att det handlar om mångfalt mer pengar än vad driften av Flashback kostar. Om så lite som 10% av alla inlägg slutar i drogförsäljning, varje affär kostar 500kr och en etablerad kontakt följer på 10 ytterligare köp handlar det om  4.500.000 genomförda drogaffärer som omsatt 2.250 miljoner kronor (2,5 miljarder kronor). Om det går att räkna så vet vi inte men det indikerar att det under åren gjorts drogaffärer genom Flashback för miljardbelopp. Hur som helst står det helt klart att hatforumet Flashback med stor sannolikhet leder drogförsäljningsligan i Sverige. Flashback är alltså en källa till stor oro och stora kostnader för samhället men framför allt ett stort lidande för de inblandade.

Några som på Flashback som drogat

Du får inte sälja droger på flashback och även om de har ett rykte kring sig att samla sådana typer av människor förnekar de ständigt att det skulle pågå någon försäljning. Innan jag hade hittat till de svenska motsvarigheterna för Silkroad var det här jag började min försäljning
Källa: prisonbeauty

Det har väl aldrig riktigt försegått någon offentlig försäljning på Flashback, istället rörde jag mig på de forumstrådar som innefattade tablettmissbrukare, var delaktig i diskussioner och i och med att den världen egentligen inte är jätte stor lär man sig snabbt känna igen namn, nickname och tråddiskuterare. Jag skapade ett pseudonym och det finns många människor som än idag inte vet om min riktiga namn. Jag skrev helt sonika till olika användare och erbjöd droger
Källa: prisonbeauty

Missbrukarvänner får Jim med tiden, men det är i skenet av datorns skärm, inlåst på rum, som han låter sig dras in i drogerna värld. /../ Han var en riktig flashback-kille som läste “tripprapporter” för att han tyckte att det var så intressant. Det var nog det som ledde till att han ville se och testa och känna, säger Emil Skoog. /../ Jim fastnar för Subutex, som egentligen är ett läkemedel för heroinavvänjning. Ett år senare börjar han också injicera heroin. /../ Under våren lämnar han tre negativa prov. Socialtjänsten bedömer att Jim nu är drogfri. /../ Det tror familjen och vännerna också. Den 11 juni ringer Arne till socialtjänsten och säger att Jim har slutat missbruka, börjat träna och gått upp i vikt. /../
Kort efter det sista samtalet slutar stegräknaren i Jims telefon att ge utslag, för gott. Två dagar senare hittas han död.
Källa: Expressen

Mänskliga konsekvenser

Drogrelaterade händelser vare sig det gäller handel, annonsering eller upplåtande av plats för handel döljer en mycket allvarlig baksida. Det vill säga de konsekvenser och det pris brukaren och brukarens anhöriga får betala för att det säljs droger genom Flashback. Vi talar om hundratals dödsfall, ännu fler svårt drogskadade och anhöriga som fått lida och fortfarande lider något oerhört för att Flashback upplåter utrymme för drogrelaterade diskussioner som leder till stor drogförsäljning och romantiserar användandet av droger. Man säger att det är de som gör affärerna och den som drogar som är de skyldiga. Vi håller inte alls med om den bilden, det är tillgängligheten och romantiserandet av droger som själva Flashback forum står för som är den skyldige.

Om myndigheterna menar allvar

Om myndigheterna menar allvar med att stoppa drogförsäljning borde de inte stoppa vid Flugsvamp utan också gå vidare mot andra platser på nätet som helt ogenerat med mångas vetskap upplåter plats för drogförsäljning. Vi förväntar oss att de slår till mot Flashback forum och tar alla deras servrar när vi kan ana storleken på försäljningen genom forumet. Om inte annat förväntar vi oss att Bahnhofs VD, Jon Karlung, tar tag i saken och visar alla sina stora företagskunder med policys att de är seriösa och inte tillåter att droger byter ägare genom Bahnhof.

Källor:
NBV
Aftonbladet: Åtta har dött av drogen
Aftonbladet: En pappa som förlorade sin son
Aftonbladet: Fentanyl dödar lika många som heroin
Expressen
prisonbeauty
Flashback.se
SVT
SNPF
SVT

4 tankar på “Flashback – Flugsvamp står sig slätt

  1. En mycket bra artikel ni har skrivit. Vi är några andra utöver er som kämpar emot hatforumet. Vi känner til en hel del skumma saker som pågår på hatforumet. Narkotikahandel är inte ovanligt på hatforumet och vi har lagt fram bevis till polisen. Nu tror jag att det är slut med polisens gullande med hatforumet, vi har presenterat bevis på vart hatforumet har sina server (med ert hjälp) och tryckt upp polisen i ett hörn att det får välja sida, antingen får polisen låtsas som om att dem inte kan göra något åt saken för att de inte vet vem ägaren är eller så får det vara beredda på sanningen om polisens och hatforumets hemliga samarbete kommer ut. Vi vet att polisen i utbyte med hatforumet får information och att polisen inte rör hatforumet. Som ni säger är det många unga som dött i följd till försäljning av drogen Spice som annonserade på hatforumet, det är inte ett problem för en drogliberal person som Jan Axelsson, vad bryr han sig? Han har inga barn, han behöver inte ta hänsyn till sånt.

  2. TACK för ert beröm!

    Ja, vi får hoppas att polisen börjar agera snart.

  3. Kan exakt hålla med om att polisens daltandet med hatforumet ska upphöra och att polisen har fått info om att Flashback är hostad på en server i Stockholm för låter man såna halvskumma företag som gör reklam för droger så blir det konsekvenser förr eller senare .Men att inte polisen vidtar åtgärder mot hatforumet är under all kritik med tanken på att det har förekommit mycket skit där

  4. Ja, det är konstigt att de inte agerar. Kan vara som vi skrivit tidigare att de samarbetar med forumet för att få fast droghandlare och pedofiler.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer