Flashback – Flashbackhjälte kan åtalas

Postat personuppgifter på nätet

Användare “Lodjuren”, som figurerat i det kända fallet med de förfalskade bilderna på Lodjur och i fallet med “kattmördaren” i Göteborg, kan åtalas för brott mot personuppgiftslagen, PUL.  Han (eller de) har nämligen postat personuppgifter på nätet. Familjen som berörs av detta har tagit mycket illa vid sig och kommer att försöka pröva detta rättsligt. Av hänsyn till familjen visar vi inte posten.

 

Verkar  vara en sansad, hederlig och trevlig man

Personen eller personerna bakom Lodjuren verkar vara en sansad eller sansade, hederliga och trevliga personer. Men när man klär på sig Flashbackdräkten skalas allt detta av. Det är ett vanligt fenomen på nätet har vi upptäckt när vi hittat och talat med näthatare. Lodjuret är inget undantag.

Det är ingen ursäkt alls att det är någon annan som skrivit det

I “stridens hetta” “qoutar” han ett inlägg, lägger till lite kommentarer och postar. Det är inte den skrivna kommentaren som är brott mot PUL utan det finns i det “quotade”. Det är ingen ursäkt alls att det är någon annan som skrivit det utan det är den som sprider det som får ta ansvaret för sin postning oavsett vem som ursprungligen har skrivit det.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer