Flashback – Faller oväntat fort

För ca 3 månader sedan låg Flashback på plats 68. Nu ligger de på plats 78 av Sveriges nätsidor. Det går alltså fort utför för forumet nu. Forumdöden har drabbat alla forum men mest har Flashback drabbats. Alexa-rankingen låg för lite mer än 3 månader sedan på 15.322 i Världen. Idag ligger forumet på plats (ranking) 21.077. Forumet har alltså fallit nästan 6.000 platser neråt på bara 3 månader. Det nischade dataforumet Sweclockers ligger på plats 20.986. Med denna fart kommer Flashback att bli mindre än Sweclockers inom Januari månad. Sweclockers går däremot åt motsatt håll, de steg med 6.000 platser på samma tid som Flashback sjönk med samma antal på samma tid. Skall Swecklockers bli Sveriges största forum? Det ser ut så nu.

Det är något fel på besöksräknaren

En webbsida med 250.000 unika besök per dygn brukar ha mindre än 25.000 samtidiga besökare inne. Flashback som idag borde ligga på runt 150.000 unika besökare per dygn har ständigt runt 40.000 besökare inne samtidigt. Det borde vara runt 15.000 inne samtidigt som bäst. På nätterna borde det krypa ner till under 5.000 inne samtidigt. Just nu när detta skrivs kl 03:20 på natten/morgonen har Flashback 15.528 samtidiga besökare inne. Det är helt enkelt inte möjligt med så många inne samtidigt med 150.000 unika besökare/dygn. Om de har 150.000 unika besök/dygn betyder deras “online nu” att varje besökare (ej inloggade) är inne på Flashback och läser i minst 1,5 timma. Vi tror att deras “online nu” är antal “besök” och inte antal “besökare”. Varje besökare besöker mer än en sida. För varje sida en besökare besöker läggs det till ytterligare en på “online nu”. Vi tror på goda grunder att man kan dela “online nu” med 5 för att få rätt siffror eftersom varje besökare sannolikt läser 5 sidor varje gång de är inne, även detta enligt Alexa:

Alexa visar på samma plats (strax till höger om det röda inrutade här ovan) att varje besökare är inne på Flashback i genomsnitt lite drygt 4 minuter. Det innebär att 150.000 besökare på ett dygn inte kan ha 40.000 besökare inne samtidigt av de 150.000, det är en matematisk omöjlighet.

Överlever inte längre

Forumet kommer inte att överleva längre bara för att siffrorna trissas upp. I och för sig gör Flashback som de vill, det är inte olagligt att visa fel besökssiffror. Men det kan bli problematiskt om annonsörerna får betala efter de upptrissade siffrorna. Dessutom lever forumet inte längre i tid för att man blåser upp besökssiffrorna.

Källa: alexa.com

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer