Hatforumet Flashback

Flashback – Faller i ranking

Flashback har under senaste månaderna ökat något i ranking men efter semestern har de fallit som en sjunkande sten. Nu rankas Flashback på plats 22.113 i världen och plats 81 i Sverige. Det är förmodligen de sämsta siffrorna forumet någonsin visat upp. För några år sedan rankades de på plats 8.000 i världen och plats 20 i Sverige. Varje besökare är inne på forumet i genomsnitt lite drygt 3 minuter enligt Alexa. Motsvarande siffror för Aftonbladet är världsrankingen på plats 2.822 och rankingen i Sverige är 7. För några år sedan postades det på Flashback runt 20.000 inlägg per dygn. Idag ligger det på omkring 10.000 inlägg per dygn.

Alexa är inte exakt

Alexa visar inte exakta siffror utan det handlar mer om att kunna jämföra med tidigare placeringar osv.

Allmän nedgång för forumkonceptet

De flesta forumen har sett både en minskad tillströmning av besökare och en minskad inkomst. Detta har pågått under flera år och satt flera forum i en besvärlig situation, inte minst hatforumet Flashback. Man kan numera tala om forumdöden eftersom flera forum dukat under. Orsaken kan spåras i att folks vanor förändrats. Numera är det Facebook, Instagram och andra format som drar i folk.

Nytt annonsformat

Flashback har lyckats överleva något år till på grund av de annonsringar de är med i. Priset för detta är att de vänt helt om från att skydda sina medlemmar till att sälja ut dem fritt till datainsamlande företag. Annonserande företag som visas på Flashback är mycket irriterade över att de hamnat där och det merjobb det innebär att stoppa annonserna som visas på ett forum för hat. Mer om det i en annan artikel.

Frågan är inte om utan när

Frågan är inte om hatforumet går under utan när det går under. Det nuvarande annonssystemet kommer inte att bestå. De informationssamlande företagen kommer med stor sannolikhet inte att få fortsätta med sin verksamhet när myndigheterna världen över börjar förstå vad det är de samlar in om folk.
IMY har så sakteliga börjat få upp ögonen för alla de personuppgifter som olagligt ligger helt öppet för alla att läsa på Flashback. Även här står frågan inte om de gör något utan när de börjar kräva radering. Den dagen Flashback tvingas, mot vite, att avlägsna personuppgifter kan vi börja räkna ner slutet för hatforumet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer