Flashback – Fejkade besökssiffror

Flashback blåser upp sig

Bland de aktivaste skribenterna på Flashback anser man att forumet är mycket stort och mycket känt i Sverige. Flera av dem anser att Flashback är en makt att räkna med och att boende i Sverige ofta är inne på forumet. Man anser att tiotusental är inne och postar samtidigt och att det ständigt är inne 50-60.000 och läser. De är verkligen stolta för detta forum som de inte äger själva och som vare sig tillämpar demokrati eller yttrandefrihet.

Google mest sökta under 2016

I “svansen” av de stora påstådda intresse för Flashback måste det naturligtvis också följa mycket googlande på just Flashback och det som avhandlas där. Låt oss titta på hur googleutfallet ser ut nu när vi närmar oss året slut.
Under 2016 har 60 i topp varit:

Årets mest trendande sökningar 2016 1) Pokémon Go 2) EM 2016 3) iPhone 7 4) Donald Trump 5) OS 2016 6) David Bowie 7) Melodifestivalen 2016 8) Lisa Ekdahl 9) Prince 10) Brexit

Personer 1) Donald Trump 2) Hillary Clinton 3) Melania Trump 4) Therese Johaug 5) Steven Avery 6) Ivanka Trump 7) Antoine Griezmann 8) Muhammad Ali 9) Gunhild Stordalen 10) Mehmet Kaplan

Mat 1) Vegetarisk mat 2) Rabarberkladdkaka 3) Halloumi stroganoff 4) Kesobröd 5) Semmelkladdkaka 6) Äppelmos 7) Hummus 8) Veganska pannkakor 9) Oreo cheesecake 10) Sötpotatis pommes frites

Frågor som börjar med “Hur..?” 1) Hur laddar man ner Pokémon Go? 2) Hur lång är Sarah Sjöström? 3) Hur många pratar finska i Sverige? 4) Hur många människor lever på jorden? 5) Hur många deciliter är 280 gram pasta? 6) Hur blir vädret imorgon? 7) Hur får man en tjej? 8) Hur bildas moln? 9) Hur får man Uber Pop? 10) Hur stort är Småland?

Sport 1) EM 2016 2) OS 2016 3) Therese Johaug 4) Tour de France 5) Antoine Griezmann 6) Muhammad Ali 7) Tour de Ski 8) Super Bowl 9) Hope Solo 10) Michael Phelps

TV & Radio 1) Melodifestivalen 2) Sommar i P1 3) Idol 4) Svartsjön 5) Stranger Things 6) Paradise Hotel 7) Making a murderer 8) Game of Thrones 9) Oscarsgalan 10) Westworld

Frågor som börjar med “Vem..?” 1) Vem vann USA-valet 2016? 2) Vem vann Eurovision 2016? 3) Vem är Sveriges statschef? 4) Vem är dagens sommarpratare? 5) Vem uppfann skiftnyckeln? 6) Vem tjänar mest i världen? 7) Vem skrev ‘Det gåtfulla folket’? 8) Vem äger skogen? 9) Vem skrev ‘Vår bästa tid är nu’? 10) Vem uppfann röntgen?

Artister/Grupper 1) David Bowie 2) Lisa Ekdahl 3) Prince 4) Bob Dylan 5) Olle Ljungström 6) Freddie Wadling 7) Leonard Cohen 8) Josefin Nilsson 9) Viola Beach 10) Little Jinder

Film- & TV-personligheter 1) Alicia Vikander 2) Alan Rickman 3) Marika Lagercrantz 4) Ewa Fröling 5) Stefan Sauk 6) Gina Dirawi 7) Nikki Amini 8) Charlie Grönvall 9) Amanda Ooms 10) William Spetz

Frågor som börjar med “Varför..?” 1) Varför är ägg bruna eller vita? 2) Varför gråter havssköldpaddor? 3) Varför får man hicka? 4) Varför vann Trump? 5) Varför säger man prosit? 6) Varför får man mensvärk? 7) Varför smittar gäspar? 8) Varför är kött dåligt för hälsan? 9) Varför får Australien vara med i Eurovision? 10) Varför slår katten med svansen?

Filmer 1) Deadpool 2) Suicide Squad 3) The Revenant 4) Tarzan 5) Batman vs Superman 6) Ghostbusters 7) The Danish Girl 8) The Conjuring 2 9) Livet efter dig 10) Zootropolis

Frågor som börjar med “Vad..?” 1) Vad är Brexit? 2) Vad står Donald Trump för? 3) Vad är hållbar utveckling? 4) Vad betyder ordet demokrati? 5) Vad är en hybridbil? 6) Vad är erosion? 7) Vad är det som går upp när den går ner? 8) Vad är inflation? 9) Vad är det periodiska systemet? 10) Vad är liberalism?

Källa: Google 2016

Inte så långt ögat kan nå ser vi något om Flashback. Inte en enda stor tråd på Flashback söks det om eller någon mycket omnämnd person på samma forum. Däremot har det sökts väldigt mycket om Äppelmos. Kan ni tänka er, Flashback slaget av Äppelmos! Äppelmos är en riktig fighter.

Hur många är inloggade samtidigt

Det pratas om att det är inne 50.- till 60.000 samtidigt på Flashback. Flera på nämnda forum tror att det är just så många som är inloggade samtidigt. Jag får tyvärr göra er lite ledsna på den punkten och frågan är då hur många är inloggade och sitter kvar vid datorn? Det är viktig just det där med att sitta vid datorn för att vara inloggad och gå från datorn, eller helt enkelt stänga av datorn utan att logga ut kan frisera siffrorna ordentligt. Vi har testat detta, först logga in med en dator och sedan stänga av datorn utan att logga ut och lite senare starta upp en annan dator med en annan uppkoppling. Alltså ingen som helst kontakt mellan datorerna. Vad vi sett har vårt test-alias varit inloggad upp till 2 timmar efter att datorn stängts av. Några gånger har det varit 30 min. Om vi då betänker att de flesta inloggade aldrig är inne där mer än 30 min och förmodligen kortare tid än så kan alltså siffrorna för samtidigt inloggade vara 2 till 3 gånger högre än verkligt antal.

 • Fråga 1 är: Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback?
 • Fråga 2 är: Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?

Vi tänker inte avslöja detta nu. Ni får gissa i kommentarerna här nedan. Efter ett tag kommer vi att publicera de verkliga siffrorna.

60.000 ständiga besökare

Är det så mycket som 60.000 inne på Flashback samtidigt? Ja, det är faktiskt möjligt men knappast troligt. Vi har under en längre tid sett tecken på att siffrorna är saltade. Flashback redovisar högre siffror än vad som är inne på Flashback samtidigt. Vi några tillfällen har besöksräknaren varit helt snurrig, mitt i natten några vardagar när det brukar vara under 10.000 besökare visade mätaren mellan 30.000 och 38.000 besökare inne samtidigt. När Flashback var nere mer eller mindre i fem dagar senast var besöksantalet 30.000 – 40.000 (?). Just nu när vi sitter och skriver detta är det lite under 9.000 inne på Flashback.

 • Fråga 3 är: Hur många unika besök har Flashback per dygn?

Frågorna en gång till

 1. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback?
 2. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?
 3. Hur många unika besök har Flashback per dygn?

12 tankar på “Flashback – Fejkade besökssiffror

 1. Inte bara siffrorna är uppblåste utifrån besöksstatistiken (med hjälp av SEO och andra hjälpmedel utöver kvarvarande läsare) utan även postningarna är uppblåsta. En majoritet av alla poster är gjorda av bara några procent av alla Flashbacks användare och de vi hittat av dessa storpostarna har praktiskt taget alla mer än ett konto. Av alla de vi hittat är det oerhört ovanligt att en fysisk person endast har ett enda konto. Det är mer normalt att fysiska personer har fler konton än ett än att de har endast ett enda konto. Kontomängden per person varierar från 2-5-30-50 till över tusen (över tusen är dock mycket ovanligt och handlar bara om ett fåtal fysiska personer).

  En fysisk person kan på Flashback verka vara en hel armé av postare när det egentligen är en och samma person eller bara en handfull, tillsammans kan en handfull posta hela trådar på egen hand. Detta har vi märkt och noterat.

  För oss som inte är så aktiva på forum eller Internet kan det te sig nästan omöjligt att det är på detta viset. Men vi vet att det är så och vi kan lugnt konstatera att dessa personer har praktiskt taget inget liv utanför nätet.

  Men detta är fakta.

 2. Carl Carlsson:
  I ärlighetens namn, jag tog en skärmdump när FB krånglade i oktober och lyckades fånga besöksantalet när de just kommit igång, och då var inte uppgifterna saltade – 73 personer. En minut senare var antalet uppe i 2066.

  https://minfil.org/P9idrfbfb0/ScreenShot_20161008220126.png

  Eftersom du tagit en bild är det så.
  Vi kollade mellan gångerna då det gick att komma in. Vi har ett datorprogram som håller koll på när det fungerar och inte fungerar så vi vet exakt när det varit nedstängt och när det var små “glimtar” av öppet. Det är dessa små “glimtar” vi undersökte besöksantalet.

 3. Det här med google säger ju visserligen inte så mycket. Jag är inte ett stort fan av Flashback, men läser ändå där några gånger per vecka. Jag har dock aldrig använt google för att hitta en tråd (eller sidan).

  Många av de jag känner som är <45 år refererar ofta till sådant de läst på Flashback. Jag tror att de flesta, likt mig själv, främst läser och sällan eller aldrig skriver. Men fortfarande så är vi ju i någon mening användare. Utan att det syns hos google – och kanske heller inte på deras egen statistisk. Det är inte alltid jag är inloggad när jag läser.

  Det hade varit intressant med en seriös enket om svenskarnas kännedom om Flashback. Men det är väl ingen som är motiverad att genomföra en sådan.

 4. Problemet med kategorierna du tar upp är bara att ingen av dem är forum, och därmed blir dina betraktelser som bäst att jämföra med päron. Om du vill ha en relevant jämförelse bör du istället jämföra Flashback Forum med till exempel 4chan eller Familjeliv. Dessutom säger nödvändigtvis söktermen inte så mycket om sidan man kommer tills faktiska identitet. Man kan till exempel genom att söka på låt oss säga “Donald Trump” förr eller senare komma till en tråd på Flashback som har denne mans namn i sin titel.

 5. Jämförelser kan göras på flera olika sätt. Man kan jämföra med samma typ av sidor eller med samma typ av besökare osv. Vår tanke är att jämföra med alla andra platser på nätet.

  Vad det gäller Google så är tanken så att man söker det som man för tillfället finner intressant. Inga av de 60 mest sökta är någon av de mesta besökta trådarna på Flashback eller till någon annan tråd heller.

  Vem som besöker Flashback är enligt Flashback själva den genomsnittlige personen. Det är i grunden fel, den vanligaste besökaren kommer från skolor och då främst grundskolan.
  Den vanliga personen i Sverige känner oftast inte alls till Flashback. Man kan naturligtvis hitta sådana med beroenden på i vilken kategori man letar.

  Jag kan tipsa om att det finns tjejbloggar i Sverige som har eller har haft fler besökare per dygn är Flashback. Flashback har trillat ner från 20:de största sajt i Sverige till 30:de.

 6. Det är möjligt att min umgängeskrets inte kan klassas som “den vanliga personen”, men om man läser det övriga som ni skriver om så får man inte direkt intrycket av att den genomsnittlige medborgaren inte skulle känna till Flashback. Det är väl just det, i kombination med sökresultat, som är det stora problemet med Flashback (för de som “drabbas”).

  Om man sen är på 20:e eller 30:e plats på listan över största svenska sajter, spelar ju mindre roll i sammanhanget. Det är ju fortfarande en relativt hög placering givet hur många välbesökta sajter det finns. Och det talar väl ändå för att det ändå är en relativt stor andel personer som känner till och/eller använder sajten.

  Jag tycker ni gör ett bra arbete med eran insats mot näthat, men när ni (enligt min mening, vill säga) förvränger statistik för att “bättre passa” era syften, så naggar det er trovärdighet i kanten.

 7. Jonas:
  Det är möjligt att min umgängeskrets inte kan klassas som ”den vanliga personen”, men om man läser det övriga som ni skriver om så får man inte direkt intrycket av att den genomsnittlige medborgaren inte skulle känna till Flashback. Det är väl just det, i kombination med sökresultat, som är det stora problemet med Flashback (för de som ”drabbas”).

  Om man sen är på 20:e eller 30:e plats på listan över största svenska sajter, spelar ju mindre roll i sammanhanget. Det är ju fortfarande en relativt hög placering givet hur många välbesökta sajter det finns. Och det talar väl ändå för att det ändå är en relativt stor andel personer som känner till och/eller använder sajten.

  Jag tycker ni gör ett bra arbete med eran insats mot näthat, men när ni (enligt min mening, vill säga) förvränger statistik för att ”bättre passa” era syften, så naggar det er trovärdighet i kanten.

  Det stora problemet för de som drabbas är att när folk eller arbetsgivare söker på deras namn eller personnummer. Ingen som hittar sina vänner, släktingar eller blivande arbetsgivare har spontant läst det på Flashback, de har kommit dit via namnsökningar på Google.

  I mitt jobb var jag med i anställningsprocedurerna. Personalansvarig googlade alltid innan han anställde. Flera gånger hamnade han på Flashback och läste några inlägg, trots det har han ingen aning om vad Flashback är. Han struntade fullständigt i forumet han läste på, han ville bara veta om det finns några skandaler runt den sökande, spelar ingen roll om det var sant eller inte, det spelade heller ingen roll vad för slags skandal det handlade om. Fanns det minsta skriverier som tyder på något dåligt, minsta lilla tecken, blev det ingen anställning.

  Vi läser ofta och hör lika ofta Flashbackare som tror att Flashback är större och viktigare än det är. Vi har till och med diskuterat med folk på Flashback som tror att Flashback har en avgörande roll i Sverige. Det är det vi vill motbevisa. Det enda avgörande Flashback har är när de förstör livet för folk genom att tillåta postare skriva så illa om dem, det är vidrigt!
  Flashback forum är ett stort och välbesökt forum med mycket medlemmar men de är inte så stora som många tror och det är inte så många som samtidigt är inne och postar som många tror. Den större kvantiteten besökare är skolbarn och många av de som postar på forumet är inte ens 14 år.

 8. Flashback är den absolut största mötesplatsen på nätet i sverige. Massor av sveriges medborgare är där inne å både läser å postar:

  1. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback?
  En “bra” kväll gissar jag att det är minst 10.000 inloggade.

  2. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?
  Fattar inte skillnaden med fråga 1? Men under en halvtimma kanske det är häften då 5.000?

  3. Hur många unika besök har Flashback per dygn?
  Har sett att det varit inne mer än 65000 samtidigt. På ett dygn borde det ju bli mer än 500.000

  Det postats jävligt mycket där, 10000 postare postar minst 20000 poster i timman.

 9. Anonym:
  Problemet med kategorierna du tar upp är bara att ingen av dem är forum, och därmed blir dina betraktelser som bäst att jämföra med päron. Om du vill ha en relevant jämförelse bör du istället jämföra Flashback Forum med till exempel 4chan eller Familjeliv.Dessutom säger nödvändigtvis söktermen inte så mycket om sidan man kommer tills faktiska identitet. Man kan till exempel genom att söka på låt oss säga ”Donald Trump” förr eller senare komma till en tråd på Flashback som har denne mans namn i sin titel.

  Ska man jämföra vissa av Flashbacks trådar med vissa skumma forumsidor så bör flera av trådarna inne på Flashback jämföras med undergroundforumet Below Surface och andra skumma mindre nogräknade forum där det postades mycket skit om andra personer i syfte att smutskasta dessa personer. På vissa av diskussionstrådarna som tar upp en del kriminalfall samt trådar om kändisar samt trådar om vissa religioner och folkgrupper så kan det handla om cirka 5000-10000 postningar i en mängd trådar där man kastar dynga mot olika folkgrupper,religioner samt mot kändisar och brottsoffer.
  1.På frågan hur många som ät inloggad samtidig under en bra kväll så ligger det på minst mellan 10000 och 20000 postningar

  på fråga nummer 2 som behandlar om hur många man tror som är inloggad samtidigt en bra kväll och postar under en 20 minuters period , så brukar det ligga omkring minst 5000-6000 som är inloggad och skriver samt postar samtidigt,

  På fråga nummer 3 om hur många unika besök har Flashback under ett dygn så blir svaret cirka 65000-100000 i snitt men kan öka till mellan 500000 och 1000000 under 24/7 beroende på hur intressanta som diskussionstrådarna och de olika ämnena är.

 10. 1. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback?
  = 30 000

  2. Hur många tror ni är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?
  = 10 000

  3. Hur många unika besök har Flashback per dygn?
  = 350 000

  Aftonblaskan har ju 450 000 besökare varje dag då tror jag att FB har 350 000 för Aftonblaskan är ju större säger de.

 11. SVARET:
  1. 300-800 är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback.

  2. Under 500 är inloggade samtidigt en bra kväll på Flashback och postar under en 30 minuters period?

  3. 50.000 – 200.000 unika besök har Flashback per dygn.

  …………………………………………………..
  Jag vill påminna om att i denna nättidning är det strängt förbjudet att kränka någon oavsett vem det är!!
  Jag har idag raderat 8 inlägg med sådant innehåll.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer