Hatforumet Flashback

Flashback – En vidrig åsikt som förstör liv

“admin” (som de flesta vet vem det är) på Flashback skriver att han värnar om yttrandefriheten på forumet och att den friheten innebär att man kan skriva vad som helst om om vem som helst. Det är en vidrig uppfattning för det innebär att man tillåter anonyma som inte kan använda huvudet att förstöra andras liv. Vi får dagligen mejl från folk som berättar sina livshistorier. Det gemensamma för dem är att livet tog slut den dagen de hängdes ut på Flashback.

En vidrig åsikt som förstör liv

Genom att aktivt försvara yttrandefriheten på det sätt som vi gör, och inte godtyckligt kastar ut de med fel åsikter, så försätter vi oss själva i den här situationen. Vi har valt mindre intäkter, för att kunna erbjuda högre takhöjd i debatten. Vi trodde innan att vi kunde göra det utan att fråga användarna om hjälp. Men vi hade fel. Ska bli intressant att se hur det går för Facebook nu när annonsörerna agerar påtryckning. För något år sedan agerade konsensuspolisen påtryckning mot Google, och där lyckades man få Google att censurera mer. Nu är det Facebooks tur. Eftersom vi inte lyssnar på dessa påtryckningar, så får vi nu leva med konsekvenserna. Vilket enligt mig är bättre än alternativet.

admin

De som fått sina liv förstörda är inte alltid före detta brottslingar utan det är sådana som åtalats men friats, det är deras anhöriga och det är folk som inte dömts för något alls. Det finns de som blivit av med privata intima filmer som lagts ut på Flashback. Det finns de som fått sina mejl-konton hackade och som man lägger ut på Flashback för nedladdning. Man förtalar barn som inte längre är i livet. Man lägger ut domar, förundersökningsprotokoll och andra dokument utan att ta bort personuppgifterna i dem. Man lät åtminstone förut (har inte undersökt hur det är idag) folk posta bilder på handikappade i “roliga” situationer för att skratta åt och man har låtit pedofiler diskutera hur man fångar barn för sina helgnöjen. Det sistnämnd har numera gömts bort för de förlorade för mycket annonsörer med sådan skit utlagt. Vi skulle kunna räkna upp hur mycket som helst som man gör på Flashback som inte alls har med yttrandefriheten att göra.

Går att diskutera utan att vara vidriga

Det går alldeles utmärkt att diskutera vad som helst utan att vara vidrig. Lägg inte ut personuppgifter eller länka till dokument där personuppgifter framgår. Gör inte vilda gissningar eller spekulationer till sanningar som är ett av de vanligaste problemen på Flashback. Flashbacks regler är bra och de kan hindra att folk fara illa som denna regel:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.

Vi själva har blivit utsatta för det som står i regeln här ovan men det har inte tagits bort trots upprepade meddelanden om att vi vill få bort det. Hat-trådarna om oss och ett antal andra finns det massor av 0.09-regelbrott som ofta admin själv är ansvarig för. Företagare har blivit förtalade (av någon anställd som fått sparken eller liknande) på ett sätt som gjort att företagen gått under med arbetslösa som resultat. Om Flashback följt sina egna regler skulle det inte finnas några problem och vi skulle jobba med annat.

Flashbacks val blir deras undergång

“admin” verkar vara en enveten typ som vägrar förstå att hans syn på yttrandefriheten är helt feltolkad. Möjligen berättar han sitt feltänk med tillägget “på riktigt” vilket betyder att “här följer vi inte våra egna regler och lägg ut vilken skit ni vill”. Resultatet av det ser vi nu med problem att driva forumet.
De påstår också att de måste finnas för att motverka “konsensussystemet”. Sanningen är att det inte finns något “konsensussystem” i Sverige. Sådant existerar bara inom olika grupper i form av regler vad som får sägas och inte får sägas.
Det är för övrigt inte bara vi som drabbats av felaktig tolkning av “yttrandefrihet” som reagerat. Även myndigheter Världen runt har börjat förstå att deras medborgare far illa av kriminella sajter så de har börjat att ställa krav på bla Google att inte länka till dem. Flashbacks länkar på Google har därför minskat dramatiskt senaste året och det kommer minska mer framöver.

Enda utvägen för att vara kvar

Enda utvägen för att vara kvar är att följa lagar och för Flashback också följa sina regler. Om man inte gör så är det snart slut med forumet. Det är inte vårt fel att Flashback går under, det är bara “admins” fel och hans skruvade åsikt om yttrandefrihet som smittat av sig på en del dårar på forumet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer