FLASHBACK FORUM ÄR FÖRBJUDET I SVERIGE

Flashback – Dagen då Flashback vill panikstoppa uthängningar

Uthängningskultur

På Flashback har det i många år hängts ut folk i stor omfattning, det har blivit en kultur och är till stor dela det som Flashback lever på. Får de som hänger ut dessa kritik för sin handling blir svaret ofta “detta är Flashback” eller “varför inte, spelar väl ingen roll” osv. Man viftar alltså bort att liv förstörs på detta lättvindiga sätt. Vi kan tolka det som att de skiter fullständigt i konsekvenserna av sitt handlande när det gäller andra, för dem okända, människor. Men när det gäller dem själva låter det helt annorlunda som vi kan se här nedan. En av användarna på Flashback tycker tom att:

Kan vi hoppas på lagar och rättegångar mot sådant beteende i framtiden? För våra barns skull…

Personen bakom detta yttrande tycker alltså att det skall införas lagar och genomföras rättegångar mot uthängningar. Lägg märke till att det är en Flashbackare som skriver detta och vi kan bara hålla med.

Databas på vift

Som vi tidigare skrivit har en del av Flashbacks databas läckt ut med mer än 40.000 mailadresser. En del har sitt namn i klartext som mejladress medan andra har något påhittat ord osv. Flera av dessa använder samma mailadress på flera andra platser ute på nätet och kanske med samma användarnamn som på Flashback. Denna databas har nu hamnat hos vissa grupper med kompetens att korsköra mot andra databaser eller på annat sätt räkna ut vad för användare mailadresserna tillhör. Databasen kan vara ordentligt irriterande för de offentliga personer som möjligtvis finns med i den. För dem kan jobbet “ryka” om de finns med i listan. Det behövs alltså inte alltid ett användarnamn kopplat till personen.

Detta är Flashback

Nu börjar de som hängt ut och kränkt folk bli nervösa för att deras egna användare kan bli offentliga. De har stor anledning att vara oroliga för det är inte långt borta då de kan läsa sin egen användare kopplat till sin riktiga adress och exempel på vad de klämt ur sig i vissheten att de är anonyma. Sanningen är att det inte finns någon anonymitet. När man minst anar har någon hittat personen bakom en anonym användare. Det finns mängder av sätt att hitta en användare, det behöver inte komma från en läckt databas. Bland alla miljontals postningar kände jag igen en av dem. Jag kunde direkt tala om vem det var som postade i just den användaren bara genom att se hur personen formulerade sig. Killen är ingen näthatare men ändå “sket” han på sig när jag berättade det.

Skiter på sig

Nu när databasen är “ute” kan man läsa hur oroliga näthatarna är. De är inte bara oroliga utan det ser faktiskt ut som om de “skitit på sig” i sina postningar. Än så länge är det bara de som vet med sig att de finns i databasen som är riktigt oroliga och gör bort sig med att skriva detta. Vi vet ju nu att just de användarna finns i databasen. Varför blir de så rädda, de är ju för att folk hängs ut och förtalas å det grövsta, de har medverkat till att helt oskyldiga “skitit på sig” när de sett vad som skrivs om dem. De försvarar sin olagligheter tufft och spydigt och har gjort så i många år. De har bokstavligen förstört livet för andra och förhindrat flera av dem att få ett arbete eller medverkat till att den uthängde och kränkte personen inte kan bo kvar i sin bostad. De har medverkat till att kränkta personer tagit sina liv eller blivit sjuka för långa tider framåt eller för alltid. Nu börjar de se att de själva kan “hängas ut” tillsammans med sina kränkningar av andra personer. Nu börjar de själva “skita på sig” och det har de all anledning i världen att göra för vi kommer fan inte att skona någon. Det är inte vi som lagt ribban, det har näthatarna gjort.

Ni har Flashbackhackare att tacka för detta

Piscatus fick databasen, för några månader sedan, av någon som hackade Flashback för länge sedan. Piscatus har inget mål att “hänga ut” någon privatperson. Deras mål är att få tag på offentliga personer som skrivit rasistiska inlägg. Det är deras agenda, inget annat. Alla användare som hängt ut folk och kränkt dem var säkra så länge Piscatus hade databasen för sig själva. Men så kunde inte Flashbackhackarna hålla fingrarna i styr utan knallade in på Piscatus och fick ut den aktuella databasen och gjorde den offentlig för en var att ladda hem. Vi var inte sena att få tag i en kopia och vår agenda är helt annorlunda än vad Piscatus agenda är. Vi vet också flera andra grupper som har databasen som nu mer eller mindre tävlar om att vara den som kan hänga ut uthängarna först.
Det är alltså hackarna som bär ansvaret för att ni nu “skiter på er”, det är de ni skall vända er vrede mot. Det är de som begått brotten inte de som hänger ut uthängarna, uthängarnas uthängare är hjältar i de oskyldigt uthängda och kränktas ögon.

Vi är inte de som är farliga, det finns andra

“Organiserade kriminella som ser den ekonomiska potentialen” Nu börjar vi snacka riktiga otrevligheter…

Vad gör ni nu

Ja, frågan är vad ni gör nu. Jag kan inte svara på det men däremot tycker jag att alla som tänker regga sig på forumet som är rena sållen tänker till en extra gång: Vill du verkligen regga dig på ett forum som läcker ut vem du är? Vill du verkligen bli uthängd? Vill du förbli googlingsbar för resten av livet?

Så här rädda är de nu

 Personligen tycker jag det har skötts riktigt illa..
Människor har varit helt förstörda och inte fått någon information.. Inte ens när dom rakt ut har frågat staff… Men det är aldrig försent för att göra gott och alla förtjänar en andra chans..

Är det inte dags att maskera samtliga användarnamn som gjort inlägg innan 2007? Förstå hur många som kommer få sina liv förstörda pga det här. Tycker nog man ska prioritera användarnas liv framför forumet. Vi har nog många självmord att vänta en tid framöver.

Admin, Maskera användarnamn på gamla trådar!!! Liv kommer förstöras annars

vill samtidigt sekundera de som vädjar om att gamla trådar/användare nu måste maskas eller deletas. Detta är akut: Vi pratar om människors liv! Människor vars liv nu ligger i FB’s händer

Ge åtminstone människor som finns med i dumpen möjlighet att maskera sig.

Håller med, ge möjligheten att maskera eller att få några av användarnamnets bokstäver som stjärnor, eller nånting!

Ledningen, varför kan ni inte bara fixa så att alla som vill kan radera sina konton?
Alternativt radera specifika inlägg, alternativt byta namn eller dylikt. Folk kommer bli uthängda, och ni kan låta alla som vill lösa detta före det sker. Snälla låt dom göra det.

Gissar att en hel del kan ha skrivit pinsamma onödiga saker som inte har något med politik att göra som de inte vill följa dem resten utav livet.
Skulle du vilja att dina polare, arbetsgivare eller pressumtiva flickvänner kan med några enkla tryckningar få fram att du skrev om att du hade ett synnerligen svårt angrepp utav hemorrojder eller kände dragning till grannens kattunge

När de outar folk så outar de privata angelägenheter/åsikter/tankar. Det är jävligt osmakligt och det fattar nog varenda normalbegåvad svensk.

Det här riskerar att bli smutsigt och riktigt jävla farligt.
Och betänk även om de som nu ska hängas ut även har lämnat information om t,ex organiserad brottslighet eller korruption.  Att för alltid vara paria när man blir googlar är illa nog, men att man riskerar att bli misshandlad eller mördad om man hängs ut är så pass allvarligt att de negativa konsekvenserna är omöjliga att greppa i dagsläget.

Maska användarnamn som förekommer tidigare än dumpens födelse, allt annat vore helt irrationellt.  Att svenssons inte kan komma åt presumtiv information via google, annat än i cachade sidor, är redan mycket vunnet. Ni har en mängd LIV i era händer, bokstavligen.

Snälla låt oss gamla användare ta bort våra gamla konton…
Uppriktigt, jag ber er. Jag är en av dem som inte kommer överleva om mitt konto kommer ut. Menar allvar alltså…
Hela mitt liv är ett helvete redan och det här vara bara kronan på verket som kommer sänka mig för gott. Har mått illa som fan sedan läckan kom ut.

Kommer ADMIN att ge oss svar ang vad man ska göra? Har pratat med en kompis nu som även han blivit kapad och han sitter just nu med otrolig ångest, jobbet kommer ryka med det samma och även hustrun…
Är nyfiken på alla självmord detta kommer att bidra med

Nu ber jag er, snälla admins, snälla snälla snälla. Hjälp mig och alla andra!

Men går det inte stänga alla gamla trådar om deme oskrivna i i över 1 år o arkivera dem o göra så bara dem som är medlemmar här kan läsa dem o ta bort meilen till dem

Inte för att jag personligen bryr mig (om andras liv) men att möjligheten finns gör mig mörkrädd.
Att arbetsgivare googlar på eventuella arbetstagare är ju inte helt ovanligt gissar jag.

Jag tycker också det vore rimligt att låta de som drabbats anonymiseras på något sätt. Frågan är vad som är det bästa sättet att göra det på. Ett förslag är att vi helt enkelt inför en amnesti under en månad eller så, där folk som är registrerade innan 2007 får ta bort formuleringar i äldre inlägg, om man själv vill det eftersom deras anonymitet inte kan garanteras.

Kan vi hoppas på lagar och rättegångar mot sådant beteende i framtiden? För våra barns skull…

Jag är själv en av dom drabbade och har mått riktigt dåligt och kallsvettats hela nätterna.

Varför är det så viktigt att hålla kvar alla gamla inlägg? Flashback tjänar väl inte så mycket pengar på gamla trådar och användare som är runt 10 år gamla?
Är inte människoliv och integritet mer värt??
Jag tror det är många med mig som mår riktigt dåligt över detta. Har knappt kunnat tänka på något annat sedan jag fick veta detta, och jag har otroliga problem i mitt liv som riskerar att multipliceras till en nivå som är rent ut sagt dödlig om det är en läcka.

[Ett PM] förlåt att ajg skriver… men känner som du. vet precis hur du känner. är näöra panikattack pga. detta.
om vi ryker måste det hända något. fyfan ffyfan fyfan…
förlåt att ajg skirver till dig. men har ingen att prata med om detta.

“Organiserade kriminella som ser den ekonomiska potentialen” Nu börjar vi snacka riktiga otrevligheter…

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer