Flashback – Återigen en storförlust

Under 2020 gick Flashback med ännu en glädjande storförlust. Förlusten blev minus 1.153.000 kr före finansnetto dvs ett något bättre resultat än för år 2019 som då blev minus 1.468.000 kr. Företagets tillgångar minskade från 2.233.000 kr till 1.341.000 kr, dvs en minskning med 892.000 kr. Det är alltså uppenbart att förlusten betalats av företagets egna kapital som snart borde vara slut. Anläggningstillgångarna har ökat kraftigt under två år från 97.000 kr till 268.000 kr. Vad dessa anläggningar innehåller är okänt men servrarna kan knappast ökat i värde under samma tid. Personalkostnaderna visar tydligt att man skurit ner på löner till brutto 505.000 kr. Det innebär att nettolönerna till 3 anställda uppgått till ca 250.000 kr. Delar man 250.000 kr på 3 blir det en genomsnittlig nettolön per person ca 83. 000 kr/år eller en utbetald lön på ungefär 7.000 kr/månad och anställd. Källa: https://www.allabolag.se/5565611174/bokslut

Ekonomin tungt ansträngd efter flera storförluster

Att hatforumets ekonomi är ansträngd är det ingen som tvivlar på. När man går ner i lön från miljonbelopp till kaffepengar är det illa. Så illa att ägaren förmodligen funderat på nedläggning. Vi kan dock antaga att ägaren har privata tillgångar på några miljoner som moderatorernas gratisarbete skrapat ihop åt honom. Hur länge de pengarna räcker att driva forumet med hat och förtal som främsta ingrediens är okänt.

Vad ger utförsäljningen av medlemmarna för tillskott

Ägaren har som bekant sålt ut sina medlemmars säkerhet mot pengar genom ett annonssystem som släpper på annonsörer som absolut inte vill figurera tillsammans med hat, förtal och annat elände som det bjuds på i stora mängder där. Vi vet att minst 40 företag aktivt har försökt stoppa annonseringen på hatforumet Flashback sista tiden. Vi vet också att frågan varit uppe i Företagarföreningen om problematiken med detta sätt att ovetandes bjuda in annonsörer. Hatforumet bryter också mot Googles policys för annonsering. Detta tillsammans kan göra att hatforumets förluster minskar ytterligare under året men att åtgärder kommer vidtagas efter hand som kan stoppa de flesta annonserna. Frågan är hur inkomsterna då kommer se ut.

Inga personuppgifter får lämna EU enligt dom C-311/18

Det som kan ställa till det ytterligare för hatforumet är att en domstol i EU bestämt att inga personuppgifter får lämna EU genom en dom som kallas Schrems (EU-dom C-311/18). Insamlingen av personuppgifter över hatforumets medlemmar och besökare strömmas i stor omfattning till länder utanför EU. Det är alltså inte tillåtet och den som gör sig skyldig till brott i denna fråga är den som lagt in möjligheten till att samla information på sin webbplats. Dvs, det är hatforumet Flashback som är skyldig till att personuppgifter lämnar EU. Det lagbrottet borde testas i EU-domstolen. Personuppgifter är, förutom det vi förknippar med personuppgifter, också bla IP-nummer, mejladresser och allt annat som kan koppla en person till uppgifterna.
Källa: Schrems

Glöm inte att ni som tror ni är anonyma på hatforumet har fått era uppgifter olagligt spridda runt om i Världen. Att sticka ut hakan i frågor som är känsliga för andra länder är riskfyllt. Frågan är vem som vet vilka ni är och var ni befinner er när ni postar på forumet? Ett bra skyddstips för er som skrivit illa om andra länder och viktiga personer där är att titta noggrant runt er när ni är ute för risken finns att någon står och väntar på dig. Det har hänt förut.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer