Är du näthatare, testa dig

Här nedan har du en lista med olika formuleringar. Läs igenom och fundera på vilka rader stämmer på dig. När du är klar summerar du siffrorna för de rader som stämmer på dig. Om du själv är näthatad eller jobbar mot näthat och fredar dig eller motverkar näthat genom att hänga ut uthängarna eller på annat sätt uppträder för att motverka detta så räknas inte det som näthat. Det räknas som civilkurage!

Skriver du nedanstående eller liknande på nätet:

 

01 – PK eller andra nedsättande uttryck om media?

03 – PK-åsikter eller andra nedsättande uttryck om dina medmänniskors åsikter?

05 – Tycker du att det är fel att avslöja vem en näthatande alias är?

06 – Tycker du att alla som är mot näthat och/eller rasism är vänsterextremister?

10 – Tycker du att det finns olika människoraser?

10 – Tycker du att du är rasmedveten?

10 – Tycker du att folk från vissa länder och muslimer är sämre människor?

15 – Tycker du att du att yttrandefrihet innebär att du får yttra precis vad du vill?

20 – Skriver du någon gång ut folks personuppgifter?

20 – Skriver du någon gång “sanningen” om namngivna privatpersoner?

 

– Får du inga poäng är du ingen näthatare.

– Får du poäng men inte skriver om det på nätet eller yttrar det i andra offentliga sammanhang är det din sak och dina egna problem. Förmodligen är du befattat med empati och omsorg om andra trots dina åsikter eller så är du inte alls intresserad eller kan yttra dig offentligt eller anonymt.

– Får du mellan 1 till 100 poäng är du en näthatare i motsvarande varierad grad. Får du 100 poäng eller nära 100 poäng är du en galen näthatare som inte förstått någonting om mänsklig värdighet. Får du mer än 5 poäng bör du tänka över vad du håller på med:

  • Fundera på hur DU själv skulle reagera om DU utsattes för någon eller flera av punkterna i listan.
  • Fundera på hur DU själv skulle reagera om dina nära anhöriga, som exempelvis dina barn, utsattes för någon eller flera av punkterna i listan.

– Om någon av de två raderna här ovan inte skulle beröra dig bör du söka vård för då har du någon form av de svårare diagnoserna.

– Om någon av de två raderna här ovan berör dig illa om det hände och du har mer än 5 poäng i listan har du antingen dubbelmoral eller så “hänger du bara med av farten” när de andra kör på. Förmodligen har du inte förstått att det du skriver är verkligt och berör dina medmänniskor mycket illa.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer