http://ifolkets.intre.se

LEDAREN – Flashback, är de rädda för oss

Det finns en tråd om vår nättidning

Jag satt och slögooglade en kväll och hittade en länk om vår nättidning som jag inte sett tidigare. Vi jobbar intensivt med allt för många projekt samtidigt så vi hinner helt enkelt inte följa med i varje detalj som händer på Flashback. Kan säga att mitt intresse för Flashback mer ligger “under huven”, alltså hur det fungerar och liknande. Hur som helst ser länken jag hittade ut så här:

 

 

Är de rädda för oss

Ja, det är frågan för när jag klickade på googlelänken som skall leda till tråden om denna nättidning hittar jag:

Tråden om denna tidning är alltså borttagen! Uppenbarligen är de rädda för oss och inte bara det, de är livrädda! Först avslöjade vi att Jan Axelsson äger Flashback och har så gjort sedan det startades och sedan avslöjade vi att Flashbacks servrar ligger i Sverige och att Flashback hostas av Bahnhof. Vi vet hur många servrar de har, var de står och hur de backupas (utöver vår “backuptjänst”). Detta tvingade Bahnhofs VD, Jon Karlung, några dagar senare att gå ut och offentliggöra att det är så det ligger till. SMS-funktionen som Flashback använde används också av andra företag och föreningar med en helt annan policy som inte alls går ihop med det som skrivs på Flashback. Två dagar senare var Flashback av med SMS-funktionen. Vi mejlar regelbundet annonsörer och har fått bort ett stort antal annonsörer därifrån. Vi har en Flashbackbackup som uppdateras i realtid. Vi har avslöjat identiteterna på några moderatorer och på några näthatare. Vi har metodiskt testat hur moderatorer modererar genom att låta ett antal personer med flera användare per person posta efter en uträknad mall. Vi känner till Flashbacks svagheter och vi känner till att de krypterade mejladresserna, enligt Jan Axelsson (admin) ännu inte är krypterade. Vi vet att Flashbacks användare inte alls är skyddade av Flashback. Vi vet att Flashback katalogiserar användare och registrerar deras IP och User-Agent och vad de skriver om och hur de uppträder. På mitt språk kallas det för åsiktsregistrering. Om det är detta som gör att de är rädda för oss gör de helt rätt i att vara rädda, ni har stor anledning till det för vi har mer, mycket mer, att i hemlighet avslöja till olika mottagare som var och en är en spik i kistan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer