Unikt om lagar som kan användas mot nätbrott

Flashback – Ni går inte säkra där

En advokat skjuts i Stockholm. Snabbt tas en kvinna in för förhör men släpps senare. Polisen har av någon anledning intressera sig för en man, enligt media, och börjat leta efter honom. Mer än så går vi inte in på det fallet.

Användaren henrikdenfule avstängd

Användare “henrikdenfule” stängdes av 2019-10-03. Nu är det så att den polisen enligt media letar efter är “henrikdenfule” på Flashback men han kan inte längre skriva för han är ju avstängd. Eftersom polisen följer intensivt vad detta alias skriver kom avstängningen “som en kalldusch”. Nu börjar troligtvis polisen jobba för att få tillbaka “henrikdenfule” i tråden igen.

Användaren henrikdenfule inte längre avstängd

Några dagar efter att “henrikdenfule” blev avstängd verkar det som om polisens förmodade aktivitet gett resultat:

Källa: flashback.org/t3081876

“henrikdenfule” är inte längre avstängd efter ett möjligt samarbete med polisen. Polisen har efter “henrikdenfule” öppenhjärtigt skrivande möjlighet att få fast fler än en person för mer än ett brott. “henrikdenfule” visar upp en tuff attityd men på ett vänligt vis och han bjuder verkligen på sig själv. Vi försvarar inte brott men oavsett om han begått brott hedrar det honom.

Användare på Flashback går inte säkra

Alla som tror att Flashback inte samarbetar med våra rättsvårdande myndigheter borde tänka en gång till. Risken är överhängande att just du som begått brott och berättat om det på Flashback kan vara nästa man till rakning.

EDIT:

Vi har fått en del mejl om denna artikel därför vill vi vill påpeka att artikeln handlar inte om någon enskild person utan det handlar strikt om Flashback.

20 tankar på “Flashback – Ni går inte säkra där

 1. P:
  Det är vad jag alltid sagt!

  Ja, det verkar som det är så!

 2. Detta är väldigt intressant. Det trista är att han mobbas och kallas för troll. Jag får intrycket att han är ärlig i mycket.

 3. Anonym:
  Detta är väldigt intressant. Det trista är att han mobbas och kallas för troll. Jag får intrycket att han är ärlig i mycket.

  Ja, vi håller med. Han verkar både ärlig och sympatisk bakom sin mask av tuff attityd.
  Han har antagligen kort stubin men är ändå ärlig och varm. Det han skriver i tråden av det lilla vi läst hedrar honom. Vi har ändrat lite i texten.

 4. Låter foliehattigt alltihopa. Vilka belägg finns för det som påstås? Mer än en spektakulär teori baserad på “konto blir avstängt/avstängning hävs”.

 5. Kommer ni avslöja hans identitet eller låter ni honom vara eftersom han är öppen med vem han är?

 6. kastrullen:
  Låter foliehattigt alltihopa. Vilka belägg finns för det som påstås? Mer än en spektakulär teori baserad på ”konto blir avstängt/avstängning hävs”.

  Vi kan inte visa vad vi bygger det på för vi vill inte avslöja vad för teknik vi använder. Det är bara till att tro på det eller inte tro på det. Lägg märke till att vi inte påstår något utan antar.

 7. Anonym:
  Kommer ni avslöja hans identitet eller låter ni honom vara eftersom han är öppen med vem han är?

  Under pågående polisutredning vore det korkat att skriva ut folks namn vilket vi normalt inte gör ändå.

 8. När jag modererade på Flashback inte för många år sen kunde en del moderatorer se IP-nummer för att kunna banna på direkten. Jag är svagt inställd till att admin skulle ändrat det till att inte kunna se i dag. Som sagt, bara vissa moderatorer admin har störst förtroende för. Att Flashback inte kan se eller lagrar IP är också en del av businessen för att inte skrämma iväg medlemmarna. Tänk själva lite hur det skulle vara om admin erkännade att Flashback sparar IP när de har sagt hela tiden att man inte gör det. Jag vet två stora fall där admin lämnat ut IP nummer. De skylldiga kunde efter det dömas.

 9. FDMod:
  När jag modererade på Flashback inte för många år sen kunde en del moderatorer se IP-nummer för att kunna banna på direkten. Jag är svagt inställd till att admin skulle ändrat det till att inte kunna se i dag. Som sagt, bara vissa moderatorer admin har störst förtroende för. Att Flashback inte kan se eller lagrar IP är också en del av businessen för att inte skrämma iväg medlemmarna. Tänk själva lite hur det skulle vara om admin erkännade att Flashback sparar IP när de har sagt hela tiden att man inte gör det. Jag vet två stora fall där admin lämnat ut IP nummer. De skylldiga kunde efter det dömas.

  Vi känner till att det inte är helt oproblematiskt för admin att gå ut med att de kan se ip när han under så många år deklarerat att de inte kan det. Det är som du säger, det är en del av affärsmodellen.
  För bara något år sedan skrev “Grottfisk” att han kunde se ip. Han skrev det till och med i ett inlägg. Vi skrev om det här: http://intre.se/ifolkets/flashback-kan-se-ip-nummer/
  “Grottfisk” är också en moderator med annan användare för han glömde byta användare vid tre tillfällen när han stängde av tre alias. Det är helt uppenbart att det är så.

 10. Jag är helt säker på att jag läste någon stans och såg att någon mods gjorde bort sig och skrivt att det bästa sättet att se någon för alternativa konton var ip men jag kan inte komma på om det var här, på flashback. Det fanns bild också på dumstruten när han skrev det.

 11. Anonym:
  Jag är helt säker på att jag läste någon stans och såg att någon mods gjorde bort sig och skrivt att det bästa sättet att se någon för alternativa konton var ip men jag kan inte komma på om det var här, på flashback. Det fanns bild också på dumstruten när han skrev det.

  Det kanske går att hitta?
  Vi får göra ett försök att leta.

 12. Nu är han avstängd i en månad för hot. Märkligt, jag har läst allt han skrivit och inte sett något hot. Han har i nye varit medlem 1 månad så han kan inte ha skrivit något hot i något pm. Känns som om han stängs av som en konsekvens av ditt inlägg här. Som ett slags bevis att admin inte samarbetar med polisen. Mycket genomskinligt.

 13. Konstigt att han stängdes av när han skrivit att han skulle bevisa ägaren av ett speciellt epostkonto. Nu fick han ingen möjlighet att få visa sina bevis. Var det hotet?

 14. Anonym:
  Nu är han avstängd i en månad för hot. Märkligt, jag har läst allt han skrivit och inte sett något hot. Han har i nye varit medlem 1 månad så han kan inte ha skrivit något hot i något pm. Känns som om han stängs av som en konsekvens av ditt inlägg här. Som ett slags bevis att admin inte samarbetar med polisen. Mycket genomskinligt.

  Ja, det är inte helt ovanligt att admin gör åtgärder som är kontraproduktiva, exempelvis att starta trådar om oss. Vi har fortfarande inte hunnit svara på alla som vill vara med och jobba efter det.

 15. Anonym:
  Konstigt att han stängdes av när han skrivit att han skulle bevisa ägaren av ett speciellt epostkonto. Nu fick han ingen möjlighet att få visa sina bevis. Var det hotet?

  Ja, vem vet om det var det. Har själv inte läst tråden men det verkar som om du har rätt.
  En sak är dock säker och det är att ingen kan vara säker på att deras id inte röjs genom Flashback.

 16. REDAKTIONEN: Vi känner till att det inte är helt oproblematiskt för admin att gå ut med att de kan se ip när han under så många år deklarerat att de inte kan det. Det är som du säger, det är en del av affärsmodellen.
  För bara något år sedan skrev ”Grottfisk” att han kunde se ip. Han skrev det till och med i ett inlägg. Vi skrev om det här: http://intre.se/ifolkets/flashback-kan-se-ip-nummer/
  ”Grottfisk” är också en moderator med annan användare för han glömde byta användare vid tre tillfällen när han stängde av tre alias. Det är helt uppenbart att det är så.

  haha, Ni har inte tänkt på alls att den avstängde användaren råkar heta fbtestuser? TESTUSER.. För min del ser det ut som teKniker grottfisk som testar någonting.

 17. Anonym: haha, Ni har inte tänkt på alls att den avstängde användaren råkar heta fbtestuser? TESTUSER.. För min del ser det ut som teKniker grottfisk som testar någonting.

  Jodå, det har vi sett. Men vi har mer än det, vi har kontots borttagna inlägg. Grottfisk bannade kontot 2013 men senaste inloggningen på kontot var 2018-12-17 02:48. Kontot har också en avatar vilket skulle vara märkligt om det bara är ett testkonto för Grottfisk. Men naturligtvis finns det en liten chans att det är ett testkonto men den chansen är väldigt liten. Det finns för övrigt massor av konton som ger sken av att vara något liknande testkonton men som är vanliga konton.

 18. Kan det vara det här ni söker efter? https://www.flashback.org/t2714981p3 här finns den även med bild om admin skulle radera inlägget.
  https://friaordet.org/viewtopic.php?f=100&t=82&start=24

  Det inlägget kom upp på Flashback i tråden om Flashback sparar IP. Någon postade den hela tiden och admin raderade det inlägget. Varför admin raderade det kan man inte fråga någon annan en admin men med lite hjärna kan man förstå varför admin inte vill att den ska synas.

 19. Fredag:
  Kan det vara det här ni söker efter? https://www.flashback.org/t2714981p3 här finns den även med bild om admin skulle radera inlägget.
  https://friaordet.org/viewtopic.php?f=100&t=82&start=24

  Det inlägget kom upp på Flashback i tråden om Flashback sparar IP. Någon postade den hela tiden och admin raderade det inlägget. Varför admin raderade det kan man inte fråga någon annan en admin men med lite hjärna kan man förstå varför admin inte vill att den ska synas.

  TACK!
  Jag letade efter det inlägget, har hört det av flera att det fanns till och med två ett sådana inlägg. Det du länkar till är ett av dem.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer