faktamannen – en spridare av näthat

faktamannen är en av de som sprider sådant som de andra dårarna sedan skapar näthat av. Det finns ett antal sådana på Flashback där faktamannen är en av de “yngsta”. Dessa användare, som vi kallar för “rödingar” (förklaring längst ner), utgör ett lager av uppslag genom sina upplagda dokument till grovt förtal, kränkningar, brott mot PUL och mycket mer.

Vem är det

Vem faktamannen är kan vi inte säga men vi kan säga att användaren vid efterfrågan av dokument från Göteborgs Tingsrätt 2015-05-29 använde namnet “Johanna Wederberg” och mejladressen johannawederberg@outlook.com. Så här ser frågan till Tingsrätten ut:

Hej!
kan ni skyndsamt mejla aktbilaga 5 och 6 i målet B 10888-14.
Vänliga

/Johanna

Aktbilaga 5 är stämningsansökan och Aktbilaga 6 är förundersökningsprotokollet i “Vykortsmålet”. Lite senare samma dag började faktamannen posta delar av det efterfrågade på Flashback:

faktamannen_dynga

Härefter droppade faktamannen små bitar av det som kallades hem från Tingsrätten med jämna intervaller. Vid några tillfällen postades länkar där man kan ladda ner dokumenten. faktamannen har också postat det copyrightskyddade julkortet vilket kommer att generera stora kostnader för faktamannen beroende på hur länge bilden ligger uppe för nedladdning. En stämning för detta förbereds.

Kan vara en annan

Användare “Kolportoren” lade upp samma dokument som “faktamannen” men några dagar senare, dvs 2015-06-01. Om det är bråttom (“kan ni skyndsamt mejla”) så borde man lägga upp det genast och inte vänta några dagar. Enligt Tingsrätten skickades svaret samma dag som det kom in. Trots det finns möjligheten att Kolportoren använde namnet “Johanna Wederberg” och mejladressen johannawederberg@outlook.com.

Vad driver rödingarna

Ja, frågan om vad som driver vissa till att dammsuga domstolarna på material för att lägga upp på Flashback är en gåta. Det kan bero på någon form av behov att känna sig behövd, kanske är de försakade av omgivningen, kanske är de mobbade. Jag hörde en intressant teori att dessa människor, precis som hackare och stalkers, med stor sannolikhet varit sexuellt utnyttjade av nära anhöriga när de var barn. Kanske de bara längtar efter att vara “viktiga” i gruppen precis som normalt harmlösa gängmedlemmar gör grova våldsbrott bara för att “bli någon” i gruppen.

Flashbacks röda blodkroppar

Dessa personer är Flashbacks röda blodkroppar då de låter medlemmar förses av näthatsnäring ut i alla trådar. De verkar harmlösa och ibland vänliga individer men skadan de gör är definitivt inte vänligt eller harmlöst. Det kan sägas, utan omsvep, att de bidragit till flera självmord, misshandel, spridandet av missaktning och mycket mer, dvs de är som vilka gatugäng-medlemmar som helst eller som röda blodkroppar, dvs “rödingar”.

0 Kommentarer on “faktamannen – en spridare av näthat

 1. Erbjuder ni hjälp till en människa som blivit felbehandlad av vården. Min läkare har skrivit att jag är missbrukare och beroende av benzodizäpiner fast jag inte är det och min medicin är indragen. Jag har inga pengar att erbjuda er men önskar ni kunde prata med min psykiatri.

 2. Ett läkarintyg kan väl också vara förtal? Om du vill hjälpa mig så får du mit mail och sedan telefon.

  Kära hälsningar.

 3. Murcelface:
  Erbjuder ni hjälp till en människa som blivit felbehandlad av vården. Min läkare har skrivit att jag är missbrukare och beroende av benzodizäpiner fast jag inte är det och min medicin är indragen. Jag har inga pengar att erbjuda er men önskar ni kunde prata med min psykiatri.

  Det borde du kunna anmäla inom vården. Har läst att några stämt läkare för att de avgett fel diagnos osv. I övrigt är jag inte så kunnig i dessa frågor.

 4. Murcelface:
  Ett läkarintyg kan väl också vara förtal? Om du vill hjälpa mig så får du mit mail och sedan telefon.

  Kära hälsningar.

  Det kan mycket väl vara så att läkarintyg kan vara förtal om det skrivs nedsättande mm om patienten.

 5. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anmäler man till och där kan man även ansöka om att få journalen förstörd eller “rättad”.

 6. Triatlon:
  Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anmäler man till och där kan man även ansöka om att få journalen förstörd eller ”rättad”.

  Just det!
  Jag lyckades få en journal ändrad utan att gå via IVO. Men IVO är i sådana fall det säkraste kortet.

 7. Skulle känna mig självsäkrare med er vid min sida. Du kan få telefonnummer och kopia på intyget. Eftersom det är saker som inte stämmer som skrivs. Jag känner mig arg ledsen sorgsen.

  vänliga hälsningar

 8. Murcelface:
  Skulle känna mig självsäkrare med er vid min sida. Du kan få telefonnummer och kopia på intyget. Eftersom det är saker som inte stämmer som skrivs. Jag känner mig arg ledsen sorgsen.

  vänliga hälsningar

  Jag förstår ditt problem men tyvärr jobbar vi inte så.
  Kanske kan “Triatlon” hjälpa dig?

 9. För flera år sedan skrev ni om faktamannen och att ni kunde identifiera honom… lyckades ni med det? Jag vet inte vem det är egentligen men har en god idé om i vilka kretsar man kan hitta honom…

  Han och Kolportoren är inte samma person, den sist-nämnda vet jag vem det är.

 10. Weehoo:
  För flera år sedan skrev ni om faktamannen och att ni kunde identifiera honom… lyckades ni med det? Jag vet inte vem det är egentligen men har en god idé om i vilka kretsar man kan hitta honom…

  Han och Kolportoren är inte samma person, den sist-nämnda vet jag vem det är.

  Kolportoren vet vi med viss sannolikhet vem det är. Han heter förmodligen “Göran” i förnamn. Faktamannen har vi inte haft tid att leta efter men använde namnet Johanna Wederberg när material kallades ut.

  Om du har uppgifter på vilka dessa är tar vi tacksamt emot det. Vi lägger inte ut kommentaren om du inte vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.