Facebook – Tar bort inlägg som motarbetar näthat

Förvåning

Till vår stora förvåning har Facebook tagit bort ett helt oskyldigt inlägga på vår Facebooksida. Det handlade om en offentlig person och att han startat gruppen ”Stå upp för Peter Springare”, se bilden ovan.

Vad har Facebook för regler

Vi har läst igenom reglerna som Facebook har och ingenstans bryter vi mot dessa. De skriver att vi inte följt reglerna men vi har letat upprepade gånger och kan helt enkelt inte hitta något som säger att det vi publicerat enligt bilden här ovan bryter mot reglerna. Ändå togs inlägget bort!? Deras regler lägger annars tyngden på att kvinnobröst inte får visas men om man trär på fingerborgar på bröstvårtorna går det bra!? Facebooks regler verkar vara styrt av religion när man läser reglerna, de kunde lika gärna varit hämtade ur Bibeln eller Koranen.

Tydlig extremhöger

Facebook tar ställning för extremhögern och låter förtal, en vidrig kvinnosyn och högerextrema eller gruppen  ”Stå upp för Peter Springare” komma fram på deras sidor utan åtgärd ens om man ber dem ta bort det. Men vår kamp mot olagligheter på internet tar de bort!? Flashback stödjer på detta vis de extrema yttringarna i samhället som inte delar en demokratisk värdegrund.

Vi väljer

Det är vi som väljer var vi vill synas. Facebook är en av platserna vi ser som mindre viktigt. Det är dessutom vi som väljer om vi vill finnas på Facebook inte tvärt om.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer