http://ifolkets.intre.se

Facebook – Har raderat nära 10 milj hatinlägg

9,6 miljoner hatiska inlägg har raderats från Facebook under första kvartalet i år. Förra årets sista kvartal raderades 5,7 miljoner hatinlägg. 4,7 miljoner inlägg från vad man anser vara hatorganisationer har tagits bort. Förra årets sista kvartal raderades 1,6 miljoner från hatorganisationer. Tekniska förbättringar har gjort det enklare att automatiskt granska text och bild.

En vändning

Detta är en rejäl vändning mot det bättre. Det lönar sig att klaga på de stora aktörerna, speciellt om klagomålen är kopplade till miljardbelopp i vite. Nu väntar vi bara på stora vitesbelopp för Flashback om de inte raderar hatinlägg. Varför blir vi inte förvånade om sådana viten inte drabbar Flashback? Ibland blir man riktigt trött!!

2 tankar på “Facebook – Har raderat nära 10 milj hatinlägg

  1. Nu som först har den stora välkända sociala plattformen Facebook äntligen tagit sitt förnuft till fånga och ser till att vidta åtgärder mot det eskalerande näthatet och det är tack vare att ledningen på Facebook har tagit åt sig den kraftiga kritik som har riktats mot forumet för att man har varit för släpphänt mot de värsta nättrollen.

  2. Spion:
    Nu som först har den stora välkända sociala plattformen Facebook äntligen tagit sitt förnuft till fånga och ser till att vidta åtgärder mot det eskalerande näthatet och det är tack vare att ledningen på Facebook har tagit åt sig den kraftiga kritik som har riktats mot forumet för att man har varit för släpphänt mot de värsta nättrollen.

    Ja, exakt!
    Vi tror att risken för miljardböter har varit till stor hjälp också.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer