Extremhögern – Allt åt helvete är en plan

Man skulle vilja tror att näthat är planlöst. Visst, näthat är säkert planlöst skitprat men annat näthat är mycket minutiöst planerat ner till minsta detalj.  Vi tänker naturligtvis på extremhögerns hat. Deras mål är att flytta makten från de seriösa till sig själva. Det är ingen lätt uppgift och för att de skall ro i hamn med detta krävs att man inympar rädsla i folket ungefär som det gamla talesordet “söndra och härska”. Invandringen passar dessa mörkermän som handen i handsken eftersom invandring alltid och överallt varit en orsak till oro hos de som med bitterhet och missnöje inte orkat tänka längre än näsan räcker. De försöker ständigt visa hur det invandrande folket försöker ta över Sverige och de försöker visa hur förstört vårt land är på alla plan och att korrupta gammelmedias vänsterjournalister ljuger om allt för att vi vanliga medborgare inte skall se hur illa det är ställt med vårt vackra land och att katastrofen är nära nu, dvs allt är åt helvete är en plan.

Har ökat trycket

I svallvågorna efter Sverigedemokraternas taktfasta marsch in i Riksdagen och med de ökande opinionssiffrorna sköljs extremhögerns bruna kader med på vägen in i den Svenska stugvärmen. De ser sin chans att öka sina aktiviteter genom bland annat “oberoende” Nya Tider, Fria tider, Samtiden och andra “oberoende” nymedia samt genom ett antal bloggar för att välta omkull de sista tvivlarna. De utanför dessa alternativmedia gör det mest genom nätet eftersom de framböljande massorna av brun kader till slut visar sig bara vara en ordentligt liten grupp vilsna unga män som endast har kraft nog att marschera i takt med sina ljudliga stöveltramp rakt ut i kommentarfält och forum på nätet. Metoden de gemensamt försöker genomföra är att så frön av misstänksamhet så att främlingshatet till sist börjar gro överallt och som blir mycket svårt att bekämpa när det väl har slagit rot. Invandrarfientlighet som sprider sig kväver allt annat.

Allt åt helvete är en plan

Genom nätet, oberoende nymedia, i anonymitet och i vissa fall i sina riktiga namn växer de både i form av män, kvinnor, kändisar, journalister, högerpolitiker och andra nätaktivister genom att sprida förljugen hat mot invandrare, mot folk vänster om Moderaterna som alla kallas “extremvänster”, mot etablerad media som kallas vänstermedia och mot allt annat som står i vägen för deras politiska ambitioner. De sprider ut information i stor omfattning att det är invandrare som begår brotten, de ljuger om allt och värst är muslimerna. De sprider ut information om att ensamkommande barn är vuxna som lurar sig in i landet och de sprider information om att invandrarna vill ta över vårt land och göra svenskarna till en förtyckt minoritet. De sociala strukturerna och vårt skyddsnät är snart helt nedrivet av “invällarna”, pengarna är slut i vården och försörjningsstöden räcker bara till invandrarna eftersom ingen av dem vill jobba. Sverige sjunker som en sten i världsrankingen medan brotten och terrorn stiger som en raket på samma listor i en takt som helt slagit ut polis och myndigheter. Fattigdomen ökar bland svenskar och sjukvården är på väg att fallera. Jämställdheten bryts ner, föräldraförsäkringen äts upp av invandrarna. De “judiska ägarförhållanden” stärks i spåret av invandringen. Den högerextrema agendan går alltså ut på att visa en alternativ sanning om ett Sverige i kaos som bryts ner undan för undan.

Grupper och personer de är chanslösa mot

Enskilda som arbetat mot extremhögerns agenda har massakrerats på nätet men vägrar ge sig och återkommer modigt i kampen år efter år. På senare tid har ett antal olika grupper bildats på Facebook där den största är #jagärhär som ger sig ut på nätet för att återta den goda ordningen i diskussioner mellan människor. Strax efter efter bildandet börjar “oberoende” Nya Tider, Fria tider med flera att sprida lögner om dessa grupper och främst mot #jagärhär. De extrema grupperna på nätet börjar nu ana oro när de nyanserade samtalen stoppar rädslan för invandring. Det är därför de så hårt, med så mycket lögner och panik i ögonen ljuger om grupper och individer som motarbetar dem. De ser sin chans till att skapa kaos börja rinna bort när folk i så stora grupper gör gemensam sak och arm i arm går med bredsida och tämligen enkelt föser extremhögerelementen framför sig med argument och ett sakligt lugn som de nätaktiva hatarna är helt chanslösa mot. De nätaktiva hatarna är helt beroende av att den inbillade polarisering upprätthålls och det urstarka motstånd de nu möter försöker de försvara sig mot genom att projicera dem, dvs anklaga den utpekade råstarka motståndarsidan för att vara som de själva. Exempelvis kallar “Gangrape Sweden” #jagärhär för en terrororganisation.
I takt med att det bildas fler nätgrupper tillsammans med att nuvarande grupper växer och ger sig ut på nätet för att återta det goda samtalet i nätets alla offentliga rum kommer inte bara extremhögern att tryckas tillbaka utan också näthatet i allmänhet. Dessa grupper på nätet kommer inte att stoppa vid Facebook eller kommentarsfält utan de kommer med tiden också att ta sig in i näthatets högborg, dvs Flashback. Det är först då och tillsammans med nya eller ändrade lagar Flashback tvingas radera förtal och integritetskränkande uppgifter under trycket av ett nyanserat lugnt sätt att diskutera och ifrågasättande av förtal och uthängningar som vi kommer att kunna se början till en förbättring på nätet.

Det krossade Sverige

Vi lever troligen i världens mest jämställda land, vår medellivslängd är bland de högsta i världen, sjukvården i Sverige har mycket högt förtroende, arbetslösheten är snart nere på rekordlåga nivåer och vi har bäst föräldraförsäkring i världen. Brottsligheten över lag har ständigt minskat oavsett antal invandrare som kommit. Antal mord varierar kraftigt genom åren utan att nominellt öka och utan att man kan se någon koppling till invandringstoppar. Trots de senaste två årens stora invandringskullar går industrin på toppvarv, skatteintäkterna ökar kraftigt medan man inte kan se någon effekt alls på invandringens kostnader. Svensk export till Kina är betydligt större än importen från samma land. Media är till 90% borgerlig medan vänstern har ett mycket litet medialt tryck. Sverige ligger i topp på olika rankinglistor över bästa land för det ena eller det andra. Vi skulle kunna göra listan hur lång som helst på hur bra de går för Sverige. Det är en stor kontrast till extremhögerns genom sina “oberoende” “alternativmedias” illa valda lögner om tillståndet i vårt land. Samma personer som harklat ur sig att “snart har SD regeringsmakten” får också på den punkten syna marken, eftersom SD tappat 32% av sina opinionssiffror på bara ett par veckor och är nere på lite över 15%, medan vi andra nu ser det goda samtalet börjar ta plats i det offentliga rummet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer