Ett krigsfartygs bredsida mot en liten roddbåt

Vi lyfter fram denna artikel från 2014 för att visualisera varför vi gör som vi gör.

Ett krigsfartyg med en mäktig bredsida

Förr i tiden, på segelfartygens tid, var det kraftfullaste som kunde plockas fram ett krigsfartygs “bredsida”, dvs en massa kanoner som avfyras samtidigt i flera timmar i sträck. Än idag skulle ett sådant fartyg kunna förstöra en större stad på några timmar.

admin på fatyget
admin på fatyget

En liten roddbåt

En roddbåt, med några handeldvapen, skulle inte kunna skada ens ett obeväpnat fartyg. Tänk då tanken att roddbåten anfaller det stora krigsfartyget med sina bredsidor av kanoner. Kampen är ojämn och utgången redan klar. För att jämna ut oddsen måste roddbåten ta till extraordinära knep….och det gör man!

Full bredsida mot en liten roddbåt

Handeldvapen mot kanoner

Roddbåtens besättning måste pricka krigsskeppets besättning en och en med sina handeldvapen. Sikta länge och omsorgsfullt och trycka av. Besättningen på roddbåten kan slå ut ett helt krigsskepp så här om man visar upp ett oändligt tålamod och en beslutsamhet av stål.

De jävlas medans andra roar sig

Krigsskeppet som ständigt jävlas mot helt oskyldiga ute på havet har också andra inrättningar ombord där folk kan roa sig och ha kul. De som roar sig ombord tycks strunta i att krigsskeppet ständigt sänker obeväpnade skepp på havet med sina bredsidor. De har gjort så under lång tid. De som roar sig försvarar till och med krigsskeppets tvivelaktiga eskapader med orden, “men de har ju så mycket bra också”.

 

Medans fartyg sänks har folk fest ombord

De som roar sig är ett effektivt mål

Ute på havet, svårt trängd och i dåligt skick, fattar roddbåtsbesättningen ett beslut som kan göra skillnad: “Vi prickar de som bara är där och roar sig också”. Ja, det tycks vara ett korrekt beslut för hur snälla eller bra de än är hjälper de i praktiken krigsskeppet att sänka andra fartyg ute på det stora havet. Utan dem hade inte krigsskeppet varit så starkt som det är.

Få bort banners av segel

Från roddbåten har man också kommit på att skjuta brinnande pilar mot de reklambestyckade seglen. Seglen driver krigsskeppet framåt, en insats mot dem kan vara avgörande. Nu när seglen varit måltavla under några år ser vi att krigsskeppets kapacitet minskat betänkligt. Det har varit en lyckad strategi.

Kamp inte bara på havet mot skeppet

Inne på land skickar roddbåtens anhöriga och vänner brev till hamnmyndigheter och talar om vad fartyget sysslar med ute på havet. Syftet är att de inte skall kunna angöra hamnen för att lasta förnödenheter för fortsatt krig på havet. Man skickar också brev till de som deklarerar fartyg för att fartyget inte skall få tillstånd att användas på havet och man skickar brev till de som bestämmer över folket för att få dem att stoppa de som roa sig ute på fartyget, detta för att nämna en liten del av vad som görs i det tysta. Dock förstår inte myndigheterna att fartyget finns i Sverige och ägs av ett par svenskar som bor i Sverige så det går därför toktrögt den vägen, därför får vi göra det själva.

Roddbåten sänker krigsskeppet

Väl synkroniserat med anhöriga och med deras smarta verktyg kan den lilla roddbåten med den illa tilltygade besättningen sänka det stora krigsskeppet med sina mäktiga slagsidor till trots. Det kan dock ta tid, men vi kommer att lyckas.

Det är så vi slåss!

Där slog vi ut fanskapet

 

11 Kommentarer on “Ett krigsfartygs bredsida mot en liten roddbåt

 1. Just nu är det stora krigsskeppet nere för räkning medan denna lilla roddbåt går på som vanligt, vad kan det bero på tro 🙂

 2. Anonym:
  Och nu har vi monterat en aktersnurra…..

  Ja, resurserna ökar sakta men hela tiden. Snart kanske vi har en egen kanon.

 3. Fantastiskt bra beskrivet!
  Nu fattar till och med jag varför ni hänger ut sådana som inte näthatat.

 4. Anonym:
  Fantastiskt bra beskrivet!
  Nu fattar till och med jag varför ni hänger ut sådana som inte näthatat.

  TACK!
  Vill bara göra en rättelse, vi hänger inte ut dem utan vi bara lägger ut något som de själva känner igen så att de förstår att vi vet vem det är. Det räcker så!

 5. Jasså, det är därför jag är uthängd! Jag är en av de som “roar sig” på “skeppet”. Eftersom ni egentligen inte hänger ut någon, inte mig i varje fall, så skiter jag i det.

 6. Sven i gatan:
  Jasså, det är därför jag är uthängd! Jag är en av de som ”roar sig” på ”skeppet”. Eftersom ni egentligen inte hänger ut någon, inte mig i varje fall, så skiter jag i det.

  Det var bra det för vi skulle inte bry oss i vart fall ändå.

 7. Krigsfartyget har tagit hål men dom vill inte erkänna det ännu. vad skulle alla besättningsmän göra då? Fly den sjunkande båten, kaptenen vill inte vara ensam.

 8. jorgo:
  Krigsfartyget har tagit hål men dom vill inte erkänna det ännu. vad skulle alla besättningsmän göra då? Fly den sjunkande båten, kaptenen vill inte vara ensam.

  Ja, så kan man beskriva det. Kapten flyr båten före alla andra, så fort den inte ger honom pengar är han borta.

 9. Ni “slåss” mot flashback och jag medger att ni verkligen gör det. Men det finns andra som inte tycker det, som till exempel Antonsson. Hon skriver att ni håller på med “helt ogrundade smutskastningskampanjer”. Vet ni vad det är för kampanjer? Är det något som hänt tidigare som man kan hitta längre bak i er nättidning? Eller vad menar hon? Tackar för svar!

 10. Lind Man:
  Ni ”slåss” mot flashback och jag medger att ni verkligen gör det. Men det finns andra som inte tycker det, som till exempel Antonsson. Hon skriver att ni håller på med ”helt ogrundade smutskastningskampanjer”. Vet ni vad det är för kampanjer? Är det något som hänt tidigare som man kan hitta längre bak i er nättidning? Eller vad menar hon? Tackar för svar!

  Nu har vi inte läst det aktuella inlägget och tänker inte göra det heller. En person som lägger ut andras högst privata mejl i mycket stor omfattning och till stor skada för de drabbade skall inte ta ord som “smutskastningskampanjer” i sin mun, om hon nu skrivit så.

  Vi har aldrig någonsin smutskastat någon någonstans eller någon gång. Ordet kampanjer säger att man smutskastar samma person eller grupp under en längre tid med flera artiklar, tycker vi. Det står var och en fritt att själva konstatera att Antonsson antingen ljuger eller är totalt felinformerad. Vi har infört en sökmotor så att den som är intresserad själv kan söka igenom nättidningen efter “smutskastningskampanjer”. Men som sagt vi kan redan nu säga att ni inte kommer att hitta något sådant.

  Däremot har vi skrivit om näthatare, dessutom samma näthatare flera gånger. Om Antonsson tycker att vi “smutskastar” näthatare så är det helt fel. Vi skriver bara som det är och som alla kan hitta på Flashback. Näthatarna själva som “råkat ut för oss” tycker med all säkerhet att vi “smutskastar” dem och på så vis hamnar näthatarna och Antonsson på samma sida.

  Förmodligen är Antonsson lack på att vi skriver om näthatande kvinnor och inte bara om näthatande män. Kan det vara så enkelt tro?

  Till slut kan vi bara säga att bli “smutskastad” av Antonsson betyder att det vi valt att göra har varit rätt val.

Comments are closed.