Unikt om lagar som kan användas mot nätbrott

En näthatare står under förundersökning av polis

Ett femtiotal personer hängts ut som pedofiler, mördare, narkomaner och psykiskt sjuka på nätet av en 44 årig företagare. Detta har pågått i ca 8 år.
De som drabbats av denne man är allt ifrån advokater till en sjuårig flicka.
Den drabbade, som arbetat på den misstänktes; företag berättar:
– När jag googlar på mitt namn ser jag först den stora rubriken “********* i Göteborg”, säger han till Verkligheten i P3. (ordet är maskat för att personen inte skall kännas igen/admin)
– Han har hängt ut mitt körkort och det är bilder på mig och allt möjligt. Det är fruktansvärt.
– Jag sökte jobb och chefen hade googlat mig och sa rakt ut: “Tyvärr, jag kan inte anställa dig. Jobbar du här så kanske vi blir smutskastade också och det är inte bra för vår business.”
– Han vinner ju inga pengar på det här, det handlar bara om att skada människor, säger han.

Än värre är den lilla flickan, som företagaren skall ha skapat bloggar i flickans namn, där flickans ser ut att berätta hur hon blivit utsatt för övergrepp i hemmet. Pappan, ***** ********, berättar hur frukansvärt detta är.  (namnet är maskat för att personen inte skall kännas igen/admin)

Dessa är inte ensamma om att hängas ut, sökbart på Google. De är minst 50 personer där flera kan ha fått sina liv spolierade genom liknande lögner av samma person. Det värsta är att dessa rykten går aldrig bort. De uthängda personerna kommer för alltid att vara de personer som det står om på nätet. Det ät tragiskt, deras liv är förstörda för alltid.

Kammaråklagare Niklas Högdén säger att brottet kan vara grovt förtal.
– Det finns en person som är skäligen misstänkt i ärendet.

Förtal är ett brott som man oftast måste driva själv som enskilt åtal.
– Men om det är “av särskilda skäl påkallat från allmän synpunkt” så kan man inleda förundersökning även när det gäller förtal. Jag har bedömt att det finns ett sådant allvar i det här ärendet, säger Högdén.

(länk till en tidning där detta var omskrivet är borttagen pga att de namnger de förtalade)

Radioprogrammet “Verkligheten” i P3 pratar på måndagskvällen, vintern 2013, om detta fall.

Jag tycker denne 44 åriga företagare påminner i hög grad om en annan person som härjat på nätet i många år. Snart ät det tid att “ta” honom också för det är inte acceptabelt på något sätt någonstans att förtala och/eller förfölja andra personer. Tyvärr är de oftast inte medvetna själva om vad de håller på med. De verkar vara flera personer där den ena inte vet vad den andra gör eller gjort. Alternativt ljuger de hur uppenbart det än är vem som gjort vad. Gemensamt för flertalet av dem är att de inte kan ändra skrivsätt mer än en liten stund. De hemfaller ständigt till att skriva på sitt vanliga typiska sätt som ofta också är gemensamt för dem och ger rättvisan en möjlighet att identifiera personerna som ligger bakom.

Om man betänker att detta anses vara grovt förtal vad är då inte det som pågår på Flashback sekund efter sekund. Det skall bli kul att medverka till att förtalarna åker fast. Det blir inte lika kul för dem att hamna i media på samma sätt som ovanstående eller värre, för det kommer vi att se till att det blir. Det är också hög tid nu att förtalare, näthatare och andra som jävlas på nätet får känna på sin egen medicin vare sig de blir åtalade eller inte. Det skall kännas att jävlas med andra!

 

Allt material på denna blogg är skyddat enligt @ copyright Inget material får kopieras och användas på annan plats utan särskilt tillstånd. Detta måste poängteras då en person ute på nätet regelmässigt kopierar mitt material och postar på sina egna sajter.

———— :: ————

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer