Emanuel Karlsten – Tycker om skithålet

Vi hittade en artikel i Göteborgsposten som ligger bakom en betalvägg som vi tidigare inte sett. Det är Emanuel Karlsten som skrivit den. Han driver en blogg och ett företag som hjälper medier och organisationer att förstå internet. Tidigare har han varit journalist och programledare. Utan att tidigare känna till honom eller vad han skriver om läser vi en artikel i Göteborgsposten han skrivit  2015 med förvåning.

Försvarar Flashback

Det låter som det inte är sant men han försvarar Flashback och kritiserar Aftonbladet för att de hänger ut tjänstemän och politiker för att förtala och kränka andra på Flashback.  Det är för oss alldeles uppenbart att Emanuels egentliga försvar är att försvara folk som “kommit upp sig” för han nämner inget alls om alla de stackare inklusive oss som hängts ut och skinnflåtts och fortfarande skinnflås på Flashback med lögner och förtal som saknar motstycke. Resultatet av dessa tusentals utsatta individer är katastrofalt för många år fram.

Fel om Flashbacks konton

Han skriver:

Det är ett stort torg där alla i skydd av anonymitet vågar pratar om allt, en unik plats i Sverige med en knapp miljon registrerade konton.
Källa: Göteborgsposten

och

Det är en viktig fråga eftersom hundratusentals människors integritet kränktes för att Aftonbladet skulle kunna skriva artiklar som kom åt några få. Totalt handlar det om nästan en miljon användarkonton.
Källa: Göteborgsposten

Låt oss titta på lite statistik: Flashback har över en miljon konton men 60% av dem har aldrig använts. De allra flesta kontona har bara postat  ungefär 10 inlägg medan 5% av kontona regelbundet har postat men bara 1% av dem postar en gång i veckan, endast 762 personer postar dock regelbundet, alltså nästan varje dag. Forumet är kanske ett av de mest besökta i Sverige men posta aktivt dagligen är det bara 7-800 personer i Sverige som gör. Dessutom har de mesta aktiva postarna upp till 50 konton per person som också bidrar till postandet. Bland annat har vi ungefär 5000 konton som ett fåtal används av olika anledningar men sällan att posta med.

0,1 % av alla användare (   762 personer) har postat 17.48 procent av alla inlägg ( 6.360.249 inlägg)
1,0 % av alla användare ( 7.626 personer) har postat 51.99 procent av alla inlägg (18.913.211 inlägg)
5,0 % av alla användare (38.130 personer) har postat 83.62 procent av alla inlägg (30.416.669 inlägg)
Källa: Provokation och näthat som en affärsidé

Av resterande folket är det bara som 1% läser Flashback dagligen . Så det som Emanuel Karlsten vill påstå med sin formulering är att Flashback är nästan lika vanligt att hänga på som att titta på teve där hemma. Det är grymt felaktigt!

Emanuel Karlsten tycker synd om galningarna

Det tog mig inte ens två minuter att med hjälp av Aftonbladets publicering hitta de uthängdas Flashbackkonton. Nu kan jag identifiera allt de skrivit, allt de trodde de publicerat under anonymitet. En av dem skriver återkommande om sina sexuella preferenser. En annan om sina många upplevelser av narkotika och berättar detaljer om sin snåriga relation med sin flickvän.
Källa: Göteborgsposten

Men snälla lilla Emanuel Karlsten är man med i leken måste man leken tåla. Postar man skit på Flashback får man tålas att bli granskad. De personer du försvarar här är fullständiga galningar i sitt sätt att skriva om andra namngivna. En del de skriver om är deras egna patienter. Däremot skriver du inte en enda rad om alla de som råkat ut för sådana här galningar. Vet du hur många som tar sina liv varje år av orsaken att de är uthängda, förtalade med lögner? Hur många som drabbats av Flashback får gå arbetslösa, kan inte hyra bostad eller har förlorat sina vänner? Inte ett ord ser man dig skriva om dem. Men de som förstört livet för dem tar du till dig och försvarar. Oförskämt och okunnigt om internet!

Jämställer yttrandefrihet med att förtala folk

I nedanstående stycke tycker Emanuel Karlsten att det är oundvikligt i ett samhälle med yttrandefrihet att folks liv förstörs av mobben som utnyttjar vår yttrandefrihet. Det är en i grunden totalt felaktigt påstående om yttrandefriheten. Det är endast möjligt att förstöra andras liv på detta sätt genom att man tillåter förtalssajter som Flashback. Aftonbladet har med all önskvärd tydlighet visat att det är välutbildade, inte minst läkare och högt uppsatta politiker som deltar i mobben mot de utpekade villebråden som jagas likt ett byte i skogen med förstörda liv som resultat.

Yttrandefriheten är inte skapad för dessa personer, men det är en oundviklig och viktig konsekvens att även deras förbjudna, korkade och vidriga tankar får vädras. Inte för att de ska försvaras, utan för att de är en förutsättning för en fri tanke.
Källa: Göteborgsposten

Emanuel Karlsten skriver att deras handlingar inte skall försvaras men ändå lyckades han skriva en hel artikel där han försvarar dessa galningars verk på Flashback. Det är sådan som han som gör att avloppshålet på nätet kan leva vidare. Vi mår illa för vi vet hur det känns att skinnflås med lögner på Flashback. Vi säger att vi kan ge vår högra hand för att folk skall få yttra sig om vad som helst men nämner de våra namn blir de bildligt av med huvudet eller som FN skriver i sina deklarationer om mänskliga rättigheter Artikel 12:

Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Sverige har skrivit under detta men var är lagen som skall skydda oss mot sådana ingripande och angrepp?

2 tankar på “Emanuel Karlsten – Tycker om skithålet

  1. gillag Jan:
    GP tummelplatsen för hatet och den växande dumheten så att säga flashback 2.0

    Här blir de sänkta: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/e1x3Gg/goteborgs-posten-ar-pa-vag-mot-politiskt-forfall

    Vi läser faktiskt aldrig GP så vi har inte följt med i utvecklingen men vi har hört att de glidit mot SD till. Tråkig utveckling men GP ställde upp på vår sida när åklagaren spred ut en massa skit. Vi är definitivt mot SD, mest och som grupp bara för att de flesta näthatare säger sig rösta på SD. Jag personligen är mot SD också för att de är nazzar.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer