Dyngspridare eller roten till det onda

Kontrollera makten

För att dårarna på Flashback skall kunna kränka folk måste de oftast få tillgång till dokument kring olika rättsfall. Vårt land tillhandahåller snällt dessa dokument genom vår offentlighetsprincip. Tanken är dock att dessa dokument skall kunna kontrolleras av folket för att tidiga felaktigheter skall kunna stävjas. Felaktigheter menas då med de fel, medvetet eller omedvetet, tjänstemän inom rättvisan kan begå. I en demokrati med alla de friheter som följer på det är det absolut nödvändigt att folket skall kunna kontrollera makten som man måste säga att rättsväsendet ingår i. onda

Hur får offentliga dokument användas

Offentliga dokument får beställas hem och läsas, de får också läggas upp i privata sällskap för fler att läsa. Det man inte får göra är att lägg ut dem på internet för allmän nedladdning. Det kan betraktas som kränkande för de som ingår i handlingen och  är olagligt. Det finns fall där sådana handlingar lagts ut på internet och den som lade ut det fälldes i domstol och fick betala skadestånd till den eller de som ingick i dokumentet. onda

Maktkontroll ger dårar kanonmat

Möjligheten av maktkontroll genom offentlighetsprincipen skapar också problem. Problemet består i att dårar på nätet kan använda dessa som bromsmedicin mot normalitet.  Det vill säga de använder innehållet i dessa dokument till att kränka, förtala och jävlas mot folk som ingår i dessa offentliga handlingar. De vill inte bete sig som normala människor utan väljer själva att vara dårar, riktigt vidriga dårar! onda

De ondaste av dårarna på Flashback

De som postar dessa uthämtade offentliga handlingar på Flashback hör till de ondaste av dårarna. De vet mycket väl att hela familjer kan gå under av tilltaget och att ett antal av familjemedlemmar tar sina liv. De vet detta men fortsätter ändå sin vandel mot mänskligheten.  De är inte ett dugg bättre än vilken terrorist som helst. I vissa fall deltar de också i kränkandet av de, ofta, helt oskyldiga människor som av någon anledning finns med i dessa dokument.
Av egen erfarenhet vet jag mycket väl att det som står i dokumenten missförstås av sämre läskunniga eller missförstås medvetet. Om en dom slutar med ett friande för en våldsman, som de på Flashback håller om ryggen, och att slutklämmen i domen står att våldsmannen friades på grund av försumligt arbete av utredarna kommer dårarna på Flashback ignorera detta och istället påstå att det var en falsk anmälan osv.

Vilka är dårarna som lägger ut dokumenten

Här är en av de värsta på Flashback som sprider sin skit:

sanctissimus

Man kan undra hur dåren här ovan tänker? Har han dåligt samvete? Hur tänker han kring de som får stora problem att få ett arbete?  Vad skulle han säga till familjen som förlorat sitt barn pga självmord?
Förmodligen skulle svaret bli tufft och hånande, det är så de svarar bakom den anonyma masken men när masken dragits av uppenbarar sig ett oskyldigt lamm som inte ens vet vad Flashback är.  Fega är dårarna!

Vi får väl se när rättvisan har kommit ikapp och det kommer den att göra!

Vad gör myndigheterna åt problemet

Myndigheterna har lite smått börjat förstå att det är ett problem med för lättillgängliga offentliga handlingar och har börjat att konsekvent ta betalt för dem. Två kommuner har dessutom dragit åt remmen ytterligare ett hack. Detta är bara början på en ny utveckling som kan sätta stopp för att lägga ut offentliga handlingar på nätet. Idéer som nämnts i sammanhanget är att man bara kan få ut handlingar i handen och/eller att legitimation skall avkrävas. Ett förslag gick ut på att man måste registrera sig på en speciell hemsida för detta med sitt riktiga namn och där kunna få ut de dokument man vill mot en kostnad.

EDIT:
Efter att vi skrev denna artikel slutade sanctissimus att posta.

x

0 Kommentarer on “Dyngspridare eller roten till det onda

 1. Intressant, fick du den här uppfattningen innan eller efter du “hotade” med att lägga upp en viss oskyldig persons FUP här på din blogg? Inlägget finns sparat om du får för dig att förneka det. 😉

 2. Ditten:
  Intressant, fick du den här uppfattningen innan eller efter du ”hotade” med att lägga upp en viss oskyldig persons FUP här på din blogg? Inlägget finns sparat om du får för dig att förneka det. ;)

  Var ser du någon FUP här?

  Vi lägger aldrig ut några FUP:ar, utom de vi gjort själva. Men än så länge har inget sådant lagts ut.

  Du skriver på typiskt näthatarmanér. Dvs du försöker vända det som skrivs mot skribenten. Men det lyckades alltså inte.

  Om jag “hotar” med att lägga upp en FUP eller något annat liknande kan det ingå i den form av retorik som valts för tillfället, men någon FUP läggs inte upp. Det kan svida till ändå eftersom vi har tillstånd att lägga upp FUP:ar.

 3. Jag vet att du inte har lagt upp något, men att hota om något som enligt dig är sånt som “näthatare” håller på med visar ju att du själv inte är bättre än dem ibland. Om någon hotar att misshandla dig men sen inte fullföljer det så kan man ju inte säga “Jag tänkte inte göra det på riktigt, jag bara sa att jag skulle det.” Eller hur?

  Jag säger inte att jag anser att du har gjort nåt allvarligt eller fel, men det ser väldigt knasigt ut när du fördömer en sak som du själv har “hotat” att göra. I detta fall att lägga ut en FUP på internet.

  Att förminska kritik mot dig och kalla det för “näthatsmanéer” hjälper inte överhuvudtaget. Möt istället kritik mot dig istället. Man är inte näthatare eller en dålig person för att man kritiserar dig eller din blogg.

 4. Ditten:
  Jag vet att du inte har lagt upp något, men att hota om något som enligt dig är sånt som ”näthatare” håller på med visar ju att du själv inte är bättre än dem ibland. Om någon hotar att misshandla dig men sen inte fullföljer det så kan man ju inte säga ”Jag tänkte inte göra det på riktigt, jag bara sa att jag skulle det.” Eller hur?

  Jag säger inte att jag anser att du har gjort nåt allvarligt eller fel, men det ser väldigt knasigt ut när du fördömer en sak som du själv har ”hotat” att göra. I detta fall att lägga ut en FUP på internet.

  Att förminska kritik mot dig och kalla det för ”näthatsmanéer” hjälper inte överhuvudtaget. Möt istället kritik mot dig istället. Man är inte näthatare eller en dålig person för att man kritiserar dig eller din blogg.

  Min dotter, jag, min familj och mina barnbar har blivit utsatta för ett exempellöst förtal på Flashback. Det är näthatarna som lagt ribban, inte jag!

  När idioterna som näthatar gör det så förbannat grovt och hemskt att ondskan själv framstår som en moralpolis och jag försvarar mig och min familj med att antyda ett litet, litet hot så blir det uppror på Flashback.

  Näthatare tycker det är ok att hata någon till döds men de skriker på lag och ordning när man försvarar sig med detta lilla, lilla hot.

  Tänk om jag skrev det jag tänkte….

 5. Problemet är att du har ett hämndbegär som ligger bakom. Att driva en nättidning på det sättet, att “hata näthatarna” osv. är inte konstruktivt och kommer bara ge motsatt resultat. Man kan inte utrota, eller ens bidra till att bekämpa ett problem genom hat och hämndbegär. Du måste lämna det och driva din sida på ett objektivt sätt.

 6. Ditten:
  Problemet är att du har ett hämndbegär som ligger bakom. Att driva en nättidning på det sättet, att ”hata näthatarna” osv. är inte konstruktivt och kommer bara ge motsatt resultat. Man kan inte utrota, eller ens bidra till att bekämpa ett problem genom hat och hämndbegär. Du måste lämna det och driva din sida på ett objektivt sätt.

  Det är en i synnerhet objektiv nättidning som är till för att skriva om nätrelaterade brott. Orsaken till att Flashbackdrägget ser det som en “hat-tidning” beror på deras totala blindhet inför vad de själva åstadkommer i form av hat, de har helt enkelt blivit fartblinda, eller rättare sagt hatblinda.

  Om vi skulle skriva som vi blivit utsatta hade det varit något helt annat. Jag lägger mig varje kväll med illamånde och sömnbesvär över vetskapen vad som lögnaktigt står skrivet om mig på nätet.
  Min fru är inte längre vad hon varit, glädjen är borta, dagarna bara går.
  Min dotter, Helena, är svårt sjuk av detta, mycket sjukare än någon vet eller kommer att veta. Det är kroniskt nu, säger läkarna, dvs hon blir aldrig fri från helvetet. Kort sagt, om jag vore kriminell våldsverkare skulle några hundra personer fått kännas vid fysiskt hur jag känner. Så ser den dystra verkligheten ut!

  Utanför denna tidning jobbar vi i tysthet med att ta itu med de som näthatat Helena och min familj. Vi hittar dem en och en. Vi kommer att ta itu med problemet en och en och vi kommer inte att vila förrän vi hittat den sista. Alla i deras närhet kommer att få vet vad de gjort, annhöriga, grannar, arbetsplats osv. Media hör av sig då och då, de vill ha namnen på specifika näthatare. Ett antal namn har vi lämnat över men vad de skall göra med namnen har jag ingen aning om. Kan bara lova att det blir hett om öronen….

  Ett problem har dock dykt upp: Det är flera som vill att vi letar upp deras bannemän så att de kan ta ett snack med vederbörande. De flesta vill bara snacka men någon enstaka galning har också hört av sig. Jag bävar för den dag en sådan får ett namn, jag tror inte en sådan person bara vill snacka.

  Nu skall du se att denna kommentar klipps ut och skickas in till rättsvårdande myndigheter för att det är ett “hot”, det är så de fega krukorna fungerar på Flashback. De ser inte jordhögen framför sin egen dörr men de ser sandkornet utanför grannens dör och skriker “lortgris” efter grannen, det är så de fungera så länge masken sitter på men den kommer vi att dra av efter hand så att grannen kan sätt stopp för galenskapen.

  Men inget av ovanstående berör nättidningen, den rullar på som vanligt med sin objektiva syn på nätbrotten spetsat med retorik.

 7. Ditten:
  Intressant, fick du den här uppfattningen innan eller efter du ”hotade” med att lägga upp en viss oskyldig persons FUP här på din blogg? Inlägget finns sparat om du får för dig att förneka det.

  Lägg av! För att skriva om “dårarna” behövs inga fuppar. Man kan inte koppla en artikel till vad som nämts tidigare. Läs och njut i stället för helvete! Är så jävla trött på fb-fånarna!

  /En normal fåne

 8. ENF: Lägg av! För att skriva om ”dårarna” behövs inga fuppar. Man kan inte koppla en artikel till vad som nämts tidigare. Läs och njut i stället för helvete! Är så jävla trött på fb-fånarna!

  /En normal fåne

  Jag är böjd att hålla med dig!
  Om man regelmässigt granskade alla artiklar och använde det man hittar för att tala mot kommande artiklar skulle det till slut inte vara hållbart att driva en Tidning.

  Om tidigare artiklar inte stämmer med den senaste på något sätt är det den senaste som gäller. Enkel matematik kan man tycka…

 9. Du driver denna sida med ett hämndbegär bakom. Det skriver du själv, och det syns tydligt på de inläggen du skriver om näthatarna. För att driva en framgångsrik tidning måste du kunna skriva om näthat på ett objektivt sätt, vilket du inte kan eftersom du och Helena själva har blivit utsatta för sånt. När du till exempel hänger ut vissa användare som du anser har gjort något fel mot dig eller någon annan så gör du det för att du vill ha hämnd. Detta är inte ett bra sätt att driva en nättidning på och kommer bara leda till problem för dig, både psykiskt och för sjävla hemsidan.

 10. Ditten:
  Du driver denna sida med ett hämndbegär bakom. Det skriver du själv, och det syns tydligt på de inläggen du skriver om näthatarna. För att driva en framgångsrik tidning måste du kunna skriva om näthat på ett objektivt sätt, vilket du inte kan eftersom du och Helena själva har blivit utsatta för sånt. När du till exempel hänger ut vissa användare som du anser har gjort något fel mot dig eller någon annan så gör du det för att du vill ha hämnd. Detta är inte ett bra sätt att driva en nättidning på och kommer bara leda till problem för dig, både psykiskt och för sjävla hemsidan.

  Nej, det är inget hämndbegär alls! Det är ett mycket aktivt och målmedvetet eget val!
  Men jag kan skilja på sak och sak. Dessutom hade jag redan innan vi blev näthatade samma sätt att reagerar på näthat och annat liknande, precis som de flesta som läser och lyssnar på media om näthat. Förut hette det mobbing och jag har aktivt jobbat mot mobbing i flera år genom min fackförening.

 11. Redaktören: Nej, det är inget hämndbegär alls! Det är ett mycket aktivt och målmedvetet eget val!
  Men jag kan skilja på sak och sak. Dessutom hade jag redan innan vi blev näthatade samma sätt att reagerar på näthat och annat liknande, precis som de flesta som läser och lyssnar på media om näthat. Förut hette det mobbing och jag har aktivt jobbat mot mobbing i flera år genom min fackförening.

  Jag har sett en viss moderator uthängd här på grund av att han modererar ett delforum som innehöll en tråd du inte tyckte passade på internet. Den moderatorn är en av de som varit mest hjälpsam på Flashback med att sätta dit de som begår regel- och lagbrott. Han har personligen försökt hjälpa mig med en person som förtalat mig på Flashback. Allt jag kunde tänka när jag såg att du hängt ut den personen här var att det har spårat ur. Det handlar inte längre om att stoppa de som näthatar när du hänger ut personer som dessa. Min poäng är att du borde tänka efter vad du egentligen gör i ditt försök att stoppa näthatet. Gör inte såna fel och misstag som detta exempel.

 12. Ditten: Jag har sett en viss moderator uthängd här på grund av att han modererar ett delforum som innehöll en tråd du inte tyckte passade på internet. Den moderatorn är en av de som varit mest hjälpsam på Flashback med att sätta dit de som begår regel- och lagbrott. Han har personligen försökt hjälpa mig med en person som förtalat mig på Flashback. Allt jag kunde tänka när jag såg att du hängt ut den personen här var att det har spårat ur. Det handlar inte längre om att stoppa de som näthatar när du hänger ut personer som dessa. Min poäng är att du borde tänka efter vad du egentligen gör i ditt försök att stoppa näthatet. Gör inte såna fel och misstag som detta exempel.

  För det första hänger vi inte ut någon som inte redan är en offentlig person.
  Vi ser till att de vi skriver om inte blir googlingsbara. Jag vet inte vilken moderator du menar men vi har inte sett någon moderator som motverkar brottslighet på Flashback. Tvärt om, de underlåter att stävja brott och blir på så sätt medskyldiga till det som sker. Jag personligen har talat med ett antal moderatorer att de skall radera personuppgifter på min familj. Mina barnbarn skrevs ut i en tråd med flera miljoner besökare, de skrev var de gick i skolan bla. Jag bad på mina bara knän att radera åtminstone det. Jag fick bara förolämpande svar tillbaka. Till slut raderades det efter att jag talat med moderator “Johannes”. Johannes fick inte vara kvar som moderator.
  Den andra sidan av saken är att modertorerna är krigarna på skeppet som deltar i slagen mot mänskligheten genom att vara moderatorer. Vi ser det som en del av Flashback och ett mycket effektfullt mål att slå mot för att bekäma rövhålet på nätet.
  Vi står mitt upp i en del annat arbete nu, men senare kommer vi att koncentrera oss på att slå mot moderatorer. De flesta kommer förmodligen att polisanmälas för att de tillåter slakte av totalt oskyldiga människor.

  ALLA som på något sätt frivilligt deltar på Flashabck är vårar mål!
  Tänk dig ett krigsskepp på havet som också har nöjesattributer för folk ombord. Tänk dig att detta krigsskepp angriper och sänker oskyldiga familjer som är ute på sjön samtidigt som en hoper folk roar sig ombord på krigsskeppet. Det är deras roande som förser skeppet med nödvändiga pengar för att ha råd att sänka dessa oskyldiga familjer på havet. De ger också legitimitet och en känls av folkvilja åt krigsskeppet. Därför är ALLA som frivilligt deltar på Flashback våra mål!

 13. Om någon tycker vi är för hårda i våra artiklar så kan jag säga att hårdheten har inte vi satt dit, det har näthatarna på Flashback gjort. Det är näthatarna där som avgör hur “hårda” vi skall vara, inte vi!

  Det talas om att vi “hänger ut” folk. Det är fel, vi hänger inte ut någon överhuvutaget. Det vi gör är att ge läsaren valet att själva söka upp personen på en sajt som tillhandahåller den tjänsten.

  Tänk er att någon ger dig en rejäl smäll på käften och du svara med att skriva om den personen väldigt milt på nätet utan att lägga ut namn osv. Det är väldigt omtänksamt handlat mot en idiot!

  Men vi lovar inte att alltid göra så. Vi lovar att aldrig “hänga ut” någon som bara skrivit på Flashback men jag lovar inte samma sak för de som näthatar mycket svårt eller moderatorer. Vid ett visst givet läge kan vi skruva upp kampen mot Flashback genom att bla skriva ut deras personuppgifter i klartext. Vi tar dock stor hänsyn till om det finns barn med i bilden, barn är alltid oskyldiga.

  Vår kamp har gett resultat. Vi ser det på alla som surfar in här med VPN-konton. Av ungefär 600 dagliga läsare har ungefär 500 skyddade ip-nummer. Hackerattackerna vi haft är ett annat bevis för att vi är en nagel i ögat på vissa. En dag för ett tag sedan var denna nättidning största sajten i Sverige med mer än 1 miljon träffar i timman. Detta fortsatte med olika metoder i ca en månad. Under tiden fick vi kommentarer att “snart har vi plockat ner dig”, “nu har vi vad vi behöver för att stänga sajten”, “snart har vi fått ut er databas” osv. Jag svarade med att erbjuda mig att maila databasen till dem. Det finns absolut inga hemligheter i databasen. Vi har beslutat att det bara får finnas ett enda konto här och vi tar bort alla kommentatorers mailadresser. Det som återstår är bara ett enda registrerat konto som undertecknat sköter och som man inte loggar in i på vanligt sätt. Jag har nämligen programmerat om inloggningsrutinen.

  Nättidningen klarade de svåra serierna av hackerattackerna då vi lagt in skydd som skyddar nättidningen mycket bra. Övergår träffarna en viss nivå styrs de över till en annan server som är byggd för ändamålet. Om databasen skickar ett svar till en hackare stängs databasen av och en bild av nättidningen läggs ut en kort stund samtidigt som webbutrymmet stängs helt för besök utan just till bilden. Detta sker sömlöst utan att läsaren märker något. All säkerhetskod har jag själv tagit fram förutom nättidningens brandvägg.

  Vi har respekt runt oss!

 14. Jo, men poängen är att även om det är näthatarna som sätter “hårdheten” så har ju faktiskt minst en oskyldig person drabbats av att du lagt ut hans info här, trots att han inte näthatat utan tvärtom: han har HJÄLPT utsatta mer än de flesta moderatorer. När du “hänger ut” (som du inte vill kalla det, men det är mitt ordval) såna personer på bloggen så har något gått fel. Det är tvärtemot vad du säger att den här nättidningen går ut på.

 15. Ditten:
  Jo, men poängen är att även om det är näthatarna som sätter ”hårdheten” så har ju faktiskt minst en oskyldig person drabbats av att du lagt ut hans info här, trots att han inte näthatat utan tvärtom: han har HJÄLPT utsatta mer än de flesta moderatorer. När du ”hänger ut” (som du inte vill kalla det, men det är mitt ordval) såna personer på bloggen så har något gått fel. Det är tvärtemot vad du säger att den här nättidningen går ut på.

  Jag vet inte vem du menar men en moderator är alltid ett mål för oss att presentera.
  Orsaken har jag tidigare beskrivit.

 16. Ditten:
  Jo, men poängen är att även om det är näthatarna som sätter ”hårdheten” så har ju faktiskt minst en oskyldig person drabbats av att du lagt ut hans info här, trots att han inte näthatat utan tvärtom: han har HJÄLPT utsatta mer än de flesta moderatorer. När du ”hänger ut” (som du inte vill kalla det, men det är mitt ordval) såna personer på bloggen så har något gått fel. Det är tvärtemot vad du säger att den här nättidningen går ut på.

  Hur har han “drabbats”? En vän eller är du personen ifråga som presenterats?

 17. Jag vet flera personer som också har fått smaka på Flashbacks “hemmagjorda yttrandefrihet” som dessutom har blivit uthängd med namn och adress, samt att man även har spridit massor med skit om personernas familjer och anhöriga genom att komma med en massa lögner. Man har utövat påhopp mot en kvinna och hennes vänner i flera år, kvinnan lade ner sitt forum innan jul, för hon ville gå vidare i sitt liv samt att man under hot omkring 2010 tvingade en person via hotfulla meddelande att ta bort en blogg som kritiserade Flashback. Det resulterade i att den personen fick sitt dagliga liv förstörd, med allt var fysiska och psykiska påfrestningar innebär. Dessutom så har man påstått att en annan person var svårt förståndshandikappad, och man lade ut uppgifterna om den personens hemadress samt personens riktiga namn, och att man på Flashback kunde lista ut att den personen som kallades förståndshandikappad bodde hemma, Vid ett tillfälle i slutet av Januari 2012 så skulle en medlem på Flashback som kallar sig ” Untribium” skrivit ett inlägg där man uttalade hot mot kvinnan här ovan. Alla trådarna om denna kvinna och “Skelettkvinnan” ligger fortfarande kvar på Flashback , trots att det har kommit in många klagomål mot dessa trådar som går ut på att smutskasta kvinnan här ovan och ” Skelettkvinnan” och deras vänner.

 18. Man har till och med snackat om FUP-ar samt via spoilers hängt ut FUP-ar som rör både “Skelettkvinnan” och en annan kvinna samt spridit mycket lögner om dessa två som inte stämmer något alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.