Domstolarna börjar begränsa offentlighetsprincipen pga förtal på nätet

Vad var det vi sade

Detta är vad vi alltid påpekat. Om näthatarna använder domstolshandlingar mm till att förtala folk kommer yttrandefriheten att begränsas och nu börjar det bli så.

Skyll på Flashback att yttrandefriheten begränsas

Skyll inte på någon annan än näthat och då främst på Flashback. Det är Flashback som i princip begränsar yttrandefriheten för alla andra genom att de tillåter och uppmuntrar uppläggningen av offentliga dokument på forumet som undantagslöst använts till att kränka andra människor med. Vi ser framför oss nu en svältfödd MrsMagoo som inte längre kan ta del av “fakta” som hon så mycket trånar efter. Nu ser hon själv att hennes ivriga uppladdande av offentliga dokument är en del i orsaken till att det stoppas.

Moderatorer på Flashback ombesörjer ofta utkallandet av offentliga dokument

Hamilkar är en av de moderator på Flashback som väldigt ofta ser till att FUP:ar och andra dokument kallas ut och läggs upp. Det finns också några som arbetar inom rättsväsendet som hämtar ut och lägger upp dokument. De personerna är yttrandefrihetens dödgrävare!

Några börjar

Det är inte alla domstolar som gör så här ännu. De som börjar är Kalmar och Blekinge Tingsrätter. De kräver att man åker till respektive Tingsrätt för att få ut dokumenten eller att de betalar för att få dem hemskickade. Vi vet dock att så gott som alla domstolar mer och mer börjat ta betalt för dokumenten men de lämnar fortfarande ut gratis men då max 9st A4-ark.

Kalmar Tingsrätt säger till tidningen Östra Småland att

Handlingarna är offentliga, precis som de ska vara, men vi försvårar för den som vill publicera framför allt bilder ur materialet, säger Conny Jörneklint, lagman i Kalmar.

Vill förhindra missbruk

De som nu inför dessa striktare regler menar att man med det vill förhindra “missbruk” av offentliga handlingar. Bland annat hänvisar man till Arbogamorden 2008 då bilder från förundersökningsprotokollet på de mördade barnen spreds på internet. Vi på denna tidning kan räkna upp tusentals fall där dokument som kallats ut från domstolar lagts upp på Flashback för att använda som ammunition i näthat.

Undantag

Undantag görs för tidningar och journalister. Det tackar vi för!

Bra jobbat domstolarna!

Källa: Östra Småland

0 Kommentarer on “Domstolarna börjar begränsa offentlighetsprincipen pga förtal på nätet

 1. Evert:
  Är det p.g.a. han i Hud*inge?

  Nej, knappast! Han är ju bannad på de flesta forum så han kan inte lägga ut offentliga handlingar där.

 2. Någon som kallar sig “Anonym man” hade kommenterat detta på Avpixlat. Väldigt grova förtal dessutom. Kan det vara stalkern ni pratar om?

 3. Göta Petter:
  Någon som kallar sig ”Anonym man” hade kommenterat detta på Avpixlat. Väldigt grova förtal dessutom. Kan det vara stalkern ni pratar om?

  Om det var den vanliga personen han kommenterade var det han. Ingen annan som kommenterar den personen någonstans på nätet numera än just den stalkern.
  Jag förstår det då så att han skyller på sitt offer för att domstolarna gör det svårare att få ut offentliga handlingar. Han har som vanligt fel, sanningen är att de gjort det svårare därför att man på Flashback lägger ut de offentliga hanldlingarna så att deltagarna i tråden kan förtala de som finns med i handlingarna. De anger till och med de mördade Arbogabarnen som exempel där dårarna på Flashback målade clowner av bilderna på de döda barnen, respektlöst som fan.

  Kan passa på att påminna om att det är tillåtet för var och en personligen att kalla ut offentliga handlingar men det är inte tillåtet att själv göra offentlighet av samma handlingar. Det kan vara förtal och/eller brott mot PUL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.