Hatforumet Flashback

Det kan bli konsekvenser att näthata

Ni kan aldrig veta vem ni näthatar

En konsekvens som näthatare sällan tänker på är att man aldrig kan veta vad för person den de näthatat är. Kanske är det en person som själv inte tänker på konsekvenser. Kanske söker offret upp sin banneman och själv blir en banneman, det kan ingen veta.

Efter våra undersökningar har vi sett att en del av de som blivit näthatade är kriminellt belastade där några är dömda för våldsbrott. Det är anmärkningsvärt att näthata en sådan person. Den som gör detta tar en mycket stor risk förmodligen i tron att de är anonyma. Men anonymiteten är ett tunt instrument som inte är omöjligt att tränga igenom. Den dagen en sådan näthatare får sin identitet avslöjad stapplar sanningens minut in på arenan, då är det dax att ta konsekvenserna av lögnerna, skitpratet och de rent brottsliga brottsliga handlingarna. Lita på mig, de följer er på Flashback varje dag så fort de får möjlighet. De väntar bara på tillfälligheten då det får reda på vem du är!

Du näthatare där ute, har du tänkt på vad för konsekvenser det kan bli av ditt näthat?

När min dotter och min familj blev mycket illa näthatade såg man hur de ena efter den andra slängde sig in i tråden och kastade ur sig lögner och förvanskad fakta i långa rader. Det blev till en tävling i hur vidrig man kunde vara. Vi satt på första parkett och följde hela spelet i realtid. Vi vet hur det kändes att läsa dessa lögner om sig själv. Vi som definitivt inte alls kan bära hand på en medmänniska eller ens på en fluga fick hatiska känslor. Om vi, i det ögonblicket, kunde sträcka oss fram, sticka in händerna genom bildskärmen, greppa tag i förövaren och dra ut denne genom skärmen och ut i mitt rum skulle vi trycka upp fanskapet mot väggen. Så kändes det för mig som annars inte kan göra en fluga förnär!

Betänk då vad en person kan göra som saknar konsekvenstänkande!

Därute finns också personer som aldrig glömmer. Får de sin heder förtalad det allra minsta kommer de aldrig att ge sig till den dagen de hittar sin förövare. Om samma person saknar konsekvenstänkande och hämndbegäret är stort kan ingen garantera utgången av träffen mellan näthataren och offret.

En ung tjej på Flashback har retat gallsten på kriminella gäng i Göteborg genom Flashback. Hon har både hängt ut dem och förtalat dem mycket grovt. Den tjejen har förmodligen inte ett uns av konsekvenstänkande. Vad tänkte du på? Trodde du att du var skyddad på Flashback? Det var du inte! Om vi kunde hitta dig är risken stor att de du förtalat också kan hitta dig. Det tog bara några minuter för min dotter att hitta din Facebooksida med flera hundra bilder på dig själv. Vi nämner bilderna för att du skall förstå att du är hittad.

Om min dotter kunde hitta dig på några minuter är risken överhängande att de kriminella gängen också kan hitta dig då det haft lång tid på sig. Ett bra tips är att skaffa skyddad id och flytta till hemlig ort.

Vi får väldigt mycket mejl. Ibland upp till 200 om dagen. Bland dem kan vi tydligt se att det finns personer som söker, och länge har sökt, sin förtalare. En av dem har letat efter en person sedan 2004. Den personen frågade om vi kan leta fram en av användarna på Flashback. Just den användaren har vi identiteten till redan! Skall vi presentera den näthataren på vår nättidning? Ja, svaret är komplicerat. Å andra sidan, varför skall vi skydda en idiot som inte tvekade en sekund att förtala vår familj å det grövsta?

Vi anser att ni som näthatar faktiskt måste ta konsekvenserna av det, vi ser inte att det kan vara vår problem då ni faktiskt blev våra problem med eftertryck som var nära att ta livet av en av oss och utplåna vår familj. Varför skall vi skydda er?

På Flashback talas det med stor självsäkerhet att ni inte kan hittas. Just ni, som är mest självsäkra av alla, är sedan länge hittade och det är just er vi, då när det hände, skulle vilja dra ur bildskärmen och göra oss olycklig på.

Eftersom vi inte tillhör gruppen som aldrig glömmer har mitt fokus numera vridits åt ett allmänt intresse att motverka näthat. Om vi gör något åt de som näthatat vår familj så blir det på sin höjd att dra dem till domstol.

 

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer